Nyhed
Læsetid: 1 min.

Fødevarestyrelsen forventer fuld rådgivning

Fødevarestyrelsen er den primære modtager af rådgivning på det føde-varetoksikologiske om-råde. Her kalder direk-tør Esben Egede Ras-mussen problemerne på DTU for 'urovækkende'
Indland
26. august 2009

Antallet af medarbejdere med viden om gift i fødevarer er nu så lavt, at det ifølge forskerne på DTU's fødevare- institut fremover bliver så godt som umuligt at levere den rådgivning, som ministerierne har krav på.

Og den udmelding bekymrer direktøren i Fødevarestyrelsen, som er den primære modtager af rådgivning om fødevaretoksikologi:

»Det er urovækkende. Med de tal og de udtalelser, der er kommet, er det klart, at vi er bekymrede for, om vi også fremover kan få den rådgivning, som vi betaler for og har krav på,« siger Esben Egede Rasmussen.

Han understreger, at han indtil videre er tilfreds med rådgivningen.

Har ikke hørt noget

Esben Egede Rasmussen forventer ikke, at pengekassen kan tørre ud, sådan som forskningsleder Charlotte Madsen antyder:

»Hvis de har brugt alle deres rådgivningstimer, inden året er omme, så forventer jeg, at man finder en løsning på det problem,« siger han og tilføjer:

»Det er helt centralt, at vi får rådgivning på det her område. Det er ganske enkelt en nødvendighed for, at vi kan gøre vores arbejde ordentligt. Desuden er det nødvendigt af hensyn til både forbrugerne og virksomhederne, at vi har uafhængig viden om fødevaretoksikologi,« siger han og understreger, at så længe han ikke har hørt andet fra officiel side, så forventer han at få den mængde rådgivning, som Fødevarestyrelsen har bestilt:

»Jeg kan forstå, at de har økonomiske problemer, som trænger til at blive løst, men jeg har ikke hørt noget om, at det skulle gå ud over det produkt, de leverer til os. Og så længe jeg ikke hører noget, går jeg ikke ud fra, at det bliver tilfældet,« siger Esben Egede Rasmussen og tilføjer, at han muligvis vil tage problemstillingen op på det næste møde mellem DTU og styrelsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her