Note
Læsetid: 1 min.

Forskningsråd mangler dynamik

Indland
31. august 2009

Et uafhængigt evalueringspanel nedsat af Videnskabsministeriet har netop udsendt deres anbefalinger til, hvordan forskningsråds- systemet kunne se ud i fremtiden. Formanden for Det Frie Forskningsråd, Jens Christian Djurhuus, mener, at flere af rapportens konklusioner vil svække eller helt afskaffe den fri forskning, hvis de bliver ført ud i livet.

Evalueringspanelet konkluderer blandt andet, at der er for lidt dynamik i forskningsrådssystemet, som det ser ud i dag. Rapporten fremhæver, at der ikke er sket en nævneværdig omfordeling af midler eller andre nye organisatoriske tiltag i de seneste par år. Det Fri Forskningsråd mener ikke, at evalueringspanelet har gjort deres arbejde godt nok og nævner blandt andet tiltag for at skabe en mere ligelig fordeling af midler mellem mandlige og kvindelige forskere i 2008 som et eksempel på dynamik i forskningsrådet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her