Nyhed
Læsetid: 1 min.

K positive overfor vindmøller på Lindø

Mens Venstre giver Villy Søvndals forslag om at lave vindmøller på Lindø-værftet en kølig modtagelse, er der anderledes positive meldinger fra De Konservative
Mens Venstre giver Villy Søvndals forslag om at lave vindmøller på Lindø-værftet en kølig modtagelse, er der anderledes positive meldinger fra De Konservative
Indland
11. august 2009

De Konservative er åbne overfor SF's idé om at omdanne Lindø-værftet til et globalt videnscenter for vindmølleproduktion.

- Vi skal tage et kig på alle de muligheder, der kan være. Nu er idéen født, og så må vi på baggrund af det prøve at se, om man konkret kan gå ind og skabe et eller andet, siger energi- og miljøordfører hos De Konservative Per Ørum Jørgensen.

Forslaget er kommet fra SF's formand, Villy Søvndal. Hos De Konservatives regeringspartner, Venstre, er beskæftigelsesminister Inger Støjberg mere kølig i sin modtagelse.

- Nu gælder det først og fremmest om at hjælpe de medarbejdere fra Lindø-værftet, der har været så uheldige at miste deres job. Her er vi allerede i fuld sving. Alle forslag er velkomne, når vi skal finde den bedst mulige løsning for medarbejderne på både kort og lang sigt, men hverken Villy Søvndal eller regeringen kan disponere over Lindø-grunden, skriver ministeren i en meget kort pressemeddelelse.

Hos De Konservative vurderer man, at situationen er så alvorlig, at man ikke kan tillade sig at afvise nogen forslag på forhånd.

- På baggrund af den tragiske situation, hvor rigtig mange mennesker mistede deres job, så er vi selvfølgelig forpligtede til at se på, hvad kan man komme med af gode idéer, og der synes jeg ikke, at vi er i en position, hvor vi kan skyde idéerne ned. Hvordan det konkret kan udmønte sig, er svært at se, men det, synes jeg da, er en diskussion værd, siger Per Ørum Jørgensen, der dog gerne vil se en uddybning af Villy Søvndals forslag.

SF's formand, Villy Søvndal, kom med sit forslag mandag, hvor A.P. Møller-Mærsk offentliggjorde, at det traditionsrige Lindø-værft på Fyn lukker, når det sidste skib sejler ud fra værftet i 2012. Samtidig bliver 2500 medarbejdere på værftet fyret.

/ritzau/

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her