Læsetid: 4 min.

Kejserens nye burka

Ingen kvinde vil nogen sinde iføre sig en burka frivilligt, for den er undertrykkende og udansk ad helvede til, mener de, der vil have den forbudt i det offentlige rum. Information sprang i burka uden tvang og vakte stor opsigt som en af Danmarks eneste burkaklædte kvinder
Der er ikke mange i metroen, der taler til Informations burka-klædte reporter.

Der er ikke mange i metroen, der taler til Informations burka-klædte reporter.

Sigrid Nygaard

21. august 2009

»Se! Der kommer et spøgelse,« hvisker en munter teenagedreng lidt for højt til sine venner, da jeg passerer ham i Amagercentret.

»Sådan en har jeg aldrig set før,« fortsætter han.

»Det har jeg, men den var sort,« svarer hans kammerat, mens de alle vender sig synkront efter mig.

Jeg har burka på i dag, og drengene i indkøbscentret er ikke de første i København, der bemærker den. Jeg er nemlig et sjældent syn i Danmark, så folk glor og fotograferer mig i ét væk.

Ifølge integrationskonsulenten Manu Sareen er der måske slet ingen, der går med burka i Danmark, og hvis der er, drejer det sig om så få, at de formentlig kan tælles på én hånd. Samme melding lyder fra en seniorforsker fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

Det er i langt højere grad tørklædet, der er populært blandt muslimske kvinder i Danmark, og så er der et meget lille antal, der går i den såkaldte niqab, den klædedragt, drengen formentlig har set. Den er sort, men med udsyn for øjnene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Claus Oreskov

En infam parodi på en misforstået problematik. Med dette uklædelige (i dobbeltforstand) stunt må man sige bunden er nået. Jeg vil i den forbindelse spørge om Information også stiller med en journalist til offentlig piskning – bare for at vise den islamisterne at I er solidariske!

Marchen Neel Gjertsen:

"Da en mand sidst på dagen i Irma nidstirrer mig demonstrativt og ryster på hovedet, giver jeg ham fingeren og rækker tunge. Han kan bare ikke se det."

Et kvalificeret gær herfra vil være at manden enten hedder Claus Oreskov eller Hans Jørgen Lassen. De kan nemlig slet ikke se komikken...

Niels-Holger Nielsen

Vældig god artikel, formodentlig den bedste, du endnu har skrevet i Information. Det eneste jeg er ked af, er den med fjeren, som bliver til fem høns. Nu har måske flere hundreder set dig i cirkusteltet, og det kunne godt gå hen og blive til, at der er flere hundrede kvinder med burka i København! Skidt pyt - jeg trak på smilebåndet, og det sker ikke hver dag, når jeg læser mine aviser.

Venlig hilsen

Niels Christensen

I sidste uge viste Neel Gjertsen at hun kun havde en begrænset kendskab til forholdene for førtidspensionister.
Nu tror hun åbenbart at hvis man kryber i en Burka, så har man noget fornuftig at sige om det.
Man skulle tro hun ikke læser sin egen avis. I sidste og forrige weekend trykte Information ellers 2 artikler af Alan Al-Aswany, den sidste hed 'Niqab og afstumpet religiøsitet'.
Kunne Neel Gjertsen ikke lade sig flytte ind i en pakistans familie, og lade sig tvangsgifte for at vise hvordan det er.

Jacob Friis Saxberg

Folk & fæ må vel påklæde sig som de ønsker. Problemet er selvfølgelig hvis man er tvunget til det. Et forbud burde måske så hellere gælde mod tvang, som jeg dog tvivler på vil have en effekt.
Min pointe er at det næppe er burkaen som er problemet, men at nogle kvinder tvinges til at bære den. Der skal blødere midler i brug. At gå efter burkaen er ikke at gå efter bolden.

Jacob Friis Saxberg:

."Folk & fæ må vel påklæde sig som de ønsker. Problemet er selvfølgelig hvis man er tvunget til det."

Er vi ikke alle i en eller anden forstand tvunget til at være påklædte, og er det i virkeligheden et problem?

Hvad tror Jacob Friis Saxberg der ville ske, hvis han mødte op på kommunekontoret eller i Føtex, iført adamskostume?

Jacob Friis Saxberg

@Per Thomsen: Adamskostume er vel rimeligt nok ulovligt, men hvis vi antager at jeg iførte mig et lovligt unormalt kostume, ville det vel påvirke min omgangskreds syn på mig, og jeg ville rette ind hvis jeg ønskede at være accepteret. Den slags virkemidler tror jeg mere på end forbud.

Søren Toft Høyner

Med denne artikel bliver det endnu en gang tydeligt hvordan forslaget om burka forbuddet, blot er de konservatives, DF, socialdemokratiets og andre nationalisters forsøg på at oprette holde forestilling om "danske værdier, "danskere" og "Danmark." Hvornår går det op for dem, at den slags politik blot skaber unødvendig hetz med indvandre og ikke løser nogen som helst problemer?

Et forbud vil ikke frelse nogle undertrykte kvinder, dels fordi der er tale om så lille et antal burkaklædte kvinder, og hvordan i al verden skulle et forbud ændre fanatiske islamisters -eller hvem der nu propper sine kvinder i sådan en dragt- syn på kvinder og deres krop? Det skaber ikke andet end hvad jeg nævnte tidligere plus endnu en berøvelse af nogle basale frihedsrettigheder.

Jeg skal hermed indstille Sigrid Nygaards billede til prisen som årest pressefoto. Billedet er forrygende morsomt, samtidig med at det fortæller en vigtig historie. Det bliver ikke meget bedre....

haha, denne artikel er som et analfabet der prøver at læse op.

Journalisten leger fastelavn men berører slet ikke det menneskesyn og kvindesyn som ligger til grund for burka/niqab.
Ak ak.

Istedet for denne gang journalist juks så brug tiden på at se den glimrende svenske dokumentar om muslimske kvinder i mellemøsten:
"inte som min syster"
link: http://svtplay.se/v/1638213/dokumentar/inte_som_min_syster

@peter jensen

hedder det ikke EN analfabet..? ( høhø...)

Ellers rigtigt set med fastelavns-syndromet. Det minder lidt om Marie Antoinettes flirt med fårehyrde-livet.

Nu venter vi blot på en fix burka fra Nørgaard på Strøget

Mange tak for linket fra Libanon - det siger alt!

Kristoffer Olsen

"Journalisten leger fastelavn men berører slet ikke det menneskesyn og kvindesyn som ligger til grund for burka/niqab."

Jeg tror, du har misforstået formålet med artiklen. Det er ret tydeligt for mig, at artiklens formål er at stille skarpt på danskernes reaktioner på at møde en burkaklædt kvinde i gadebilledet. Det er da relevant for debatten at få skildret, hvad det er for en virkelighed, der møder de kvinder, som insisterer på at bære burka i det offentlige rum. Da burkabærende kvinder ikke selv deltager i debatten, er det da prisværdigt, at Informations journalist påtager sig opgaven med at gå 'undercover' og opleve den på egen krop.

Jeg har haft 'punkere i familien' og jeg må indrømme, at folks reaktioner i ovenstående artikel i forbløffende grad mindede om, hvad jeg oplevede, når mit familiemedlem og jeg fulgtes ned af en stille villavej på Østerbro: En granvoksen mand, som højlydt til sin søn omtaler mit familiemedlem som en høne og lignende ting. Det er utroligt, så optaget mange danskere er af, at deres medborgere holder sig inden for konventionens normer..

Angående hele tvangsaspektet af diskussionen, så tror jeg enhver med nogenlunde normal begavelse kan sige sig selv, at man ikke kan forbyde sig til frihed.

Peter Pedersen

Marchen Gertsen er endnu et af disse tågehorn, der i bedste Elsebeth Gerner Nielsen-stil vil promovere sig selv ved at prøve at gå et par timer i en designer-burka.

Mage til total meningsløs artikel skal man vist lede længe efter.

Per Holm Knudsen

Lad os dog i stedet tage fat på en virkelig alvorlig beklædningstvang, som dagligt rammer tusinde af mænd i Danmark - ofrene for slipsetvangen. Befri halsen - forbyd slips!

Peter Pedersen:

."Marchen Gertsen er endnu et af disse tågehorn, der i bedste Elsebeth Gerner Nielsen-stil vil promovere sig selv ved at prøve at gå et par timer i en designer-burka. Mage til total meningsløs artikel skal man vist lede længe efter."

Ja, Marchen har virkeligt fået de neokonservative værdikæmpere op i det røde felt. Herligt at der trods alt også findes den slags journalister i det ellers så golde og øde danske medielandskab, der vel bedst kan sammenlignes med en ørken...

"Det er utroligt, så optaget mange danskere er af, at deres medborgere holder sig inden for konventionens normer.."

Netop! Det er uhørt, urimeligt og meget meget sært, at det efterhånden er blevet helt OK i Danmark at føle sig personligt stødt og forarget over andres udseende og påklædning!
Det bør være alle menneskers frie ret selv at bestemme hvordan man vil klæde sig - eller ikke klæde sig!

Claus Oreskov

@ Per Thomsen, @ Per Holm Knudsen & til alle I andre der der mener det er OK at reducere et så alvorligt problem til en maskerade. En der en af jer der vil stille op til offentlig, sådan bare for sjov så I kan vise jeres solidaritet med mørkemændene og blodhundene? Og Per Holm Knudsen medens du fryder dig over min reaktion, slæbes en kvinde i håret gennem gaderne, et sted i verden, og tæskes til døde, fordi hun ikke skjulte sit hår bag det slør du forsvarer. At I er så paratstillede til at ofre al anstændighed for det tvetydige borgerlige begreb: ”frihed” og ”valg” er i sig selv uhørligt. Skal man endelig gå ind på problematikken så gennemtænk lige forskellen på frihed til, at vælge burka og så frihed til at fravælge burka. Det første støtter I, og det andet forsømmer I. Jeg ved godt at det ikke gør indtryk, men har er alligevel nogle udtagelser fra en kvinde der ved hvad hun snakker om:
”Underkastelse bliver ikke bedre af, at den er frivillig. I Iran stener man kvinder. Nogle af dem, der kaster stenene, er kvinder” Chahdortt Djavann.

”Jeg er ikke feminist. For mig drejer det sig om menneskerettigheder. I de demokratiske lande findes idag begrebet ‘Pædofili’. Man skal vide, at i de muslimske lande bliver en pige tilsløret, når hun er giftefærdig. Når en 12-årig pige behandles som giftefærdig, så er det pædofili. Tørklædet er mishandling af mindreårige. Lige som omskæring. Det varede også længe, før det blev forbudt i de demokratiske lande. Og da blev der også brugt argumenter om kulturelle rettigheder.”
Chahdortt Djavann. (Se: http://hodja.wordpress.com/2006/06/08/t%c3%b8rkl%c3%a6det-kan-sammenlign...)

Jens Peder Nielsen

Forstår ikke problemet. Der er et forbud i politivedtægten mod at bære maske, som kan tages i brug når nødvendigt. At folk går med tørklæde og viklet ind i et tæppe el.lign. kan man ikke forbyde dem. (Hvad med fx. en hjemløs om vinteren)

Lene Timmermann

Sådan! Meget mere effektivt kan det ikke gøres. Der må ligge en lysende fremtid forude for journalist(elev?) mng i den regeringsvenlige del af medierne (90 %), nu da hun er så god til at hjælpe med at kaste blålys ud for at dække over alle VKO´s attentater mod velfærdsstat og humanisme.
Så set på den måde er det helt korrekt, når signaturen dr nøjes med at tildele Khader, Mikkelsen, Espersen og Rønn "ugens bommert" på sin udmærkede bagside i dag, selv om jeg først tænkte at signatur mng overgik dem alle.

Alle dem, der mødte mng på hendes turné gennem byen, har nu ved selvsyn konstateret, at nogen faktisk går i burka i Danmark, og så er det vel ikke så skørt af Khader og de andre at begynde at snakke om forbud, vel...?

Claus Oreskov

Her er en anden modig iransk kvinde Maryam Namazie (http://www.iranian.com/main/singlepage/2008/maryam-namazie) der bl.a. fortæller om en ung pige der blev myrdet i Tyskland, for blandt andre ting, gik utilsløret. Hun undre sig over, at fundamentale menneskerettigheder ikke længere forsvares når det gælder kvinder der lever under islamiske love og normer. Ligesom hun er målløs over de kaskader, af hånsord; anklager for racisme, nazisme osv.. som regner ned over de personer der forsvare kvindernes rettigheder og går imod undertrykkelsen. Hånsord som jeg også har måtte lægge ryk til her på blokken( afsenderne ved selv hvem jeg tænker på). Hånsord som kun alt for gennemskueligt fortæller, om afsenderens afstumpede moral og derfor vækker mere medynk end skræk. De tusinder af europæiske muslimske kvinder der lever under et umenneskeligt pres, fra omgivelserne fra familien, og med trusler på livet for, at de skal acceptere traditionen, sløret, burkaen, hvordan hjælper vi dem, om ikke gennem et forbud imod burka!

Kristoffer Olsen

@Claus Oreskov: Hvordan har du fået den idé, at du hjælper ofre for en stat, der blander sig i hvordan deres borgere går klædt ved at indføre samme forhold i Danmark?

"De tusinder af europæiske muslimske kvinder der lever under et umenneskeligt pres, fra omgivelserne fra familien, og med trusler på livet for, at de skal acceptere traditionen, sløret, burkaen, hvordan hjælper vi dem, om ikke gennem et forbud imod burka!"
Citat: Claus Orskov

"Der er registreret 15.256 henvendelser i 2008 på 37 krisecentre. Dette er en stigning på 14 procent i forhold til 2007. [..] Samlet blev 53 procent af kvinderne, der henvendte sig om en ledig plads, også tilbudt at flytte ind på krisecentret, hvilket er lidt
højere end i 2007, hvor 50 procent blev tilbudt at flytte på krisecenter. 3.656 kvinder blev henvist til en anden løsning end at flytte ind på krisecentret. Pladsmangel er hovedårsagen til, at kvinden bliver henvist til en anden løsning.

[..]

I 2008 er andelen af kvinder, som er født uden for Danmark 46 procent, næsten samme andel som i 2007, hvor den var 45 procent. De kvinder, som er født uden for Danmark, kommer fra 86 forskellige lande, og udgør således en meget blandet gruppe.
[..] Andelen af kvinder, hvis opholdsgrundlag er familiesammenføring, udgør over halvdelen af de kvinder (58 procent), som ikke har dansk statsborgerskab.

[..]

Krisecentrenes samlede omsætning i 2008 er på 129,7 mio. kr. Udelades Egmontgården samt de krisecentre, der ikke er med i statistikken begge år, af beregningen, er det en stigning på 15,5 mio. kr., hvilket svarer til 15 procent sammenlignet med 2007."
Kilde: LOKK Voksenstatistik 2008, Kvinder på krisecenter

Skulle man jævnfør ovenstående ikke satse på at udbygge tilbuddene for kvinder ramt af vold eller tvang i parforhold eller familien? I og med, at det kun er halvdelen af alle henvendelser der fører til en pladsanvisning, må man formode, at der er mange kvinder, der ikke får den hjælp, de har brug for. Men det koster selvfølgelig offentlige penge og i en verden med skattestop er det selvfølgelig meget billigere og dermed lettere bare at lave symbolske forbud, som foregiver handlekraft men reelt ingen forskel gør ud over at bidrage til undergravelsen af vores demokratiske retssamfund.

Claus Oreskov

@Kristoffer Nilaus Olsen. Udelukker det ene det andet? En fornuftig politisk strategi sigter efter flest muligt indsatsområder!

Troels Ken Pedersen

@Kristoffer Nilaus Olsen: Det er kloge ord.

@Claus Oreskov: Skulle man ikke evt. overveje at straffe forbryderne frem for ofrene, i de tilfælde hvor der er tale om tvang (her til lands, hvilket jo er hvad vi kan nå med lovgivning)?

Peter Pedersen

Per Thomsen

Det har vist forbigået din opmærksomhed, at forslaget om burka-forbud blev rejst af Nasser Khader for snart en uge siden - og luftet første gang for ca. en måned siden.

Den sk. værdik(L)amp kan således på ingen måde tilskrives journalist-elev Marchens happening.
(Selvom jeg for en gangs skyld må erklære mig enig med dig vedr. danske journalisters manglende evner, kan jeg ikke få øje på noget som helst frugtbart her, heller)

Hans Jørgen Lassen

Et totalt meningsløst stunt, som denne journalist har begået.

Har hun da slet ingen pli eller kritisk sans? For ikke at tale om kvalitetssans.

Det er sgu for underlødigt, især da for Information.

Hans Jørgen Lassen

Peter,

da jeg var barn (hvilket er længe siden), holdt jeg meget af klovnenumrene i cirkus.

Dette klovnenummer er ikke morsomt, men selvhøjtideligt, selvsmagende, selvcentreret og meget andet skidt. Ja, paradoksalt netop med en burka, så er der her tale om ekshibitionisme, journalistens ekshibitionisme.

Pointe er der ikke skyggen af. Og så giver jeg nul points for stilen.

Det handler først og fremmest om journalisten selv, og hun er ikke interessant. Ikke i denne sammenhæng.

Inger Sundsvald

Tak for oplysningen om DR-Update. Det er vist ikke mange der har set en kvinde i burka i Danmark, ikke engang på Nørrebro. Fin artikel og godt interview – og passende overskrift ;-).

Egentlig tror jeg, at både politikere og debattører heller vil tale om burkaer end om f.eks.:

”Mystiske mænd”
http://www.information.dk/200945

Mona Blenstrup

Jeg savner en forklaring på, hvordan det føltes at blive overbegloet og ignoreret?
Hvordan ser man ud gennem gitret uden at blive helt rundtosset?

At hun går inde i det selvberstaltede blå telt og småfniser og laver fuck fingre er en ting, men den afstand og kulde hun møder, må være svær at bære.
Men nok mere for en, der ike har andet valg end at iføre sig et sådant telt, end ne journalist,d er blot skulle ud og "prøve".

Disse kuturelt betingede "udstyrsstykker" er så udemokratiske grundet den manglende socilakontakt, det afstedkommer, at man kun kan undre sig, når nogle er fortalere for den frie ret til at bære den beklædning, man har lyst til.

Ingen har sgu lyst til at være paria.

Inger Sundsvald

Mona

Det drejer sig sådan set ikke om hvordan det føles at bære burka og hvor meget man kan se. Det drejer sig om at hele Danmark er gået i selvsving over et ”problem” som ikke findes i landet og som idiotiske partier og politikere vil lovgive om.

På en måde sørgeligt, for det hjælper ikke en eneste burka-klædt kvinde i f.eks. Afghanistan.

Søren Toft Høyner

@Claus Oreskov
Det er tydeligvis heller ikke gået op for dig hvad det her forslag handler om.

Jeg tror ikke nogle af debatørene her er uenige i foragtelsen for de situationer du nævner og lignende. Sprøgsmålet er om forslaget om et burkaforbud har nogle positive effekter. Hvilket ikke er tilfældet.

Så fri os fra din moralprædiken, der snarre fortæller om din afstumpede analytiske sans end andres afstumpede moral.

Mona Blenstrup

Inger

For mig har det stor betydning om man kan se noget. For det vil betyde noget i trafikken, om jeg ved at det omvandrende telt kan se mig, når jeg cykler elelr går. For så skal jeg være mere agtpågivende.

Og hvordan det føles at blive holdt uden for er da også interessant, synes jeg da.
For det er et af argumenterne mod dette telt.

Morten Børre Nielsen

Kommentaren om punkeren, hvis aparte udseende giver samme stive, ubekvemme reaktion fra omverdenen er lige på. Danskere, hold op med at ville styre hinandens påklædning!

Inger Sundsvald

Hvor mange danskere kan mon gå sikkert på gader og veje, hvis det forbydes at disse burkaklædte går frit omkring uden at kunne se sig for. Og hvor mange får mon gavn af denne lovgivning i Afghanistan?

Inger

Det drejer sig om at hele Danmark er gået i selvsving over et ”problem” som ikke findes i landet

Jo, problemet findes i Danmark, for en kvinde som er heltilsløret er ofte meget isoleret selv når hun færdes ude iblandt andre mennesker. Vi kan ikke være bekendt at ignorere disse kvinders situation, for de har samme menneskelige behov som andre.

Her tænker jeg ikke på danske konvertitter eller på muslimske kvinder som bærer klædedragten som en slags statement. De gør det ofte ganske frivilligt.

Jeg tænker på dem, der gør det af familiemæssige grunde eller af hensyn til manden og som vil have svært ved at vælge anderledes med mindre der gives en ydre anledning i form af fx en lov.

Dem vil en sådan lov kunne hjælpe til at træffe et valg, som giver et bedre liv. Og en lov vil kunne forebygge, at flere kvinder kommer til at leve et liv i et mobilt fængsel, som Naser Khader udtrykker det.

Signalet ude i verden vil også være vigtigt så vi støtter de kvinder, som lider under burkatvang eller påbud om at bære niqab.

Det handler også om international solidaritet.

Jeg mener bestemt at et burka/nicab-forbud i Danmark vil være at opfatte som en varm solidarisk hilsen ude i verden til de mange kvinder, hvis livskvalitet forringes gevaldigt af ikke at kunne bevæge sig frit og ikke at kunne udfolde sig og kommunikere som et helt almindeligt menneske.

Mona Blenstrup

Inger

Afghanistan er et stort problem og man kunne ønske at hjælpe kvinderne der.

Men nu er det det tåbelige i at gå helt tildækket i Danmark, der tales om.

Det allerbedste vil være at bryde de domminerende mænds magt over deres kvinders tildækning, men det har vist sig svært. Alene ud fra den betragtning, at mange indvandrede kvinder efter årtiers ophold i Danmark ikke kan tale sproget, fordi mand, svigerfar, far og andre ikke vil lade hende gå frit omkring.

En lovgivning om kvindekønslemlæstelse skete meget for sent, men har været nødvendig for at undgå disse videre kulturelt betingede grusomheder.

Måske var antallet af piger, der led denne skæbne ikke flere end kvinder, der befales at gå indhyllet og med handsker, men antallet er ikke afgørende.

Og måske er der sammenfald mellem de kvinder der går tildækket, og de piger som i sin tid blev kønslemlæstede!

Inger Sundsvald

Jeg kan faktisk finde mange andre og mere alvorlige ting at lovgive om. Ingen ved hvad der er frivilligt og hvad der er tvang, og ingen kan finde ud af det.

Nanna Gersov

"Jeg mener bestemt at et burka/nicab-forbud i Danmark vil være at opfatte som en varm solidarisk hilsen ude i verden til de mange kvinder, hvis livskvalitet forringes gevaldigt af ikke at kunne bevæge sig frit og ikke at kunne udfolde sig og kommunikere som et helt almindeligt menneske."

Ja, og det ville så gå lige op med den modbydelige tilværelse, regeringen har ladet irakiske asylansøgere leve under, eller de udvisningstruede, der dagligt må tilbringe tiden i Sandholmlejren, eller hvordan skal det lige forståes?

Det korte af det lange i denne "burkasag" er, at endnu en gang viser regeringen, at dette uønskede muslimske befolkningssegment, med deres anderledeshed bare kan skride ad helvede til, eller iføre sig den mentale klaphat, som alle andre gode danskere.

Troels Ken Pedersen

Inger Sundsvald:

"Ingen ved hvad der er frivilligt og hvad der er tvang, og ingen kan finde ud af det."

Jeg har en idé: Hvis nu tvinger dem alle sammen, SÅ véd vi det!

Mona Blenstrup

Irakere der er afviste som flytgninge med status som sådan kan ikke sammenlignes med tvangsbeklædte kvinder.

Der findes mange ensomme gamle rundt om på pljehjem, der også kune trænge til lidt omsorg og frisk luft.

De aktive bedstforældre kunne måske også finde lidt tid til de gamle?

Men det er jo en helt anden sag.

Inger Sundsvald

Troels Ken Pedersen

Ja, det var jo en idé …
….
Undskyld mig, men jeg er allergisk overfor indholdsløse ”signaler” og relativeringer: ”Kejserens nye klæder”.

Claus Oreskov

@Søren Toft Høyner. ”afstumpede analytiske sans” Er det et nyt samfundsvidenskabeligt begreb, jeg ikke kender eller, et nyt værdi begreb på den utopiske venstrefløj? Hvad er i det hele taget en analytisk sans? Afstumpet eller ikke! Skulle der være en biologisk forklaring så kom bare med den!
Du hævder at forslaget om et burkaforbud ikke har nogle positive effekter. Jeg vil derfor igen henvise til den iranske menneskerets forkæmper Maryam Namazie, som desperat forsøger at råbe folk som dig op – i dette indslag fortæller hun om en ung pige som i Tyskland er blevet myrdet for blandt andet ikke at gå med slør: http://www.iranian.com/main/singlepage/2008/maryam-namazie
Det er indlysende at havde der været et forbud – havde denne pige måske levet i dag. Hun havde haft noget at støtte sig til, udenfor familien en autoritet, loven!
Det besynderlige er jo, at en hærskare, af kvinder og mænd (f.eks. Alaa Al-Aswany her i avisen) fra muslimske lande, gennem de sidste mange år er trådt frem, og bedt om hjælp til at bekæmpe de mange grusomhederne, der dagligt begås imod muslimske kvinder, og venstrefløjen i vesten møder dem med kulde og afvisning! Her på blokken gøres der også grin med burka modstanderne, og problemerne bagatelliseres. Det er hjerteskærende og oprørende. Ville du selv have det godt med, at din: mor, datter eller kone blev tæsket til døde fordi hun ikke gik i burka eller slør? Og kan du affinde dig med at leve i et land hvor nogle dømmes til at leve hele deres liv som skygger blandt os andre, for at tilfredsstille religionens mørkeste kræfter. Og dette skal de udelukkende fordi de er kvinder, og fordi nogle forvirrede mennesker i Europa som ikke er muslimer, slutter op om denne groteske tradition!

Per Holm Knudsen

@ Claus Oreskov

"Ville du selv have det godt med, at din: mor, datter eller kone blev tæsket til døde fordi hun ikke gik i burka eller slør?"

Det er sådant set rimeligt forbudt at slå nogen ihjel i Danmark uanset motiv. - blot til din orientering.

Per Holm Knudsen

@ Claus Oreskov

For en sjælden gangs skyld er jeg enig med en af CEPOS's uendeligt mange chefer, Jacob Mchangama, der citeres for: "... så længe der ikke er tale om, at en kvinde bliver tvunget til at iklæde sig en burka må det være hendes ret, uanset om det provokerer andre borgere og politikere’."

Claus Oreskov

@Mona Blenstrup. Du skriver at du gerne vil vide hvordan dem der skal gå med sløret selv oplever det. Jeg tror at Chahdortt Djavann har nogle af svarene:

”Fra jeg var tretten, til jeg blev treogtyve år, blev der lagt bånd på mig: jeg var dømt til at være muslimsk kvinde, undertrykt og indespærret bag slørets mørke. Fra jeg var tretten, til jeg blev treogtyve. Ingen skal nogensinde fortælle mig, at det var de lykkeligste år af mit liv”(Side 5. i bogen Kast Sløret)

” Hvem har ret til at udtale sin om den medfødte skam og følelse af skyld over at være blevet født som en pige og over at se sin krop tilsløret? Måske dem, der siden deres tidlige ungdom har måtte leve under de islamiske dogmer. Men de kvinder, der selv har følt, hvordan der er at blive nidstirret af mændene i deres egne familier og af mændene på gaden, de hverken magter eller har lov til at udtale sig. De lever med skammen over ikke at være mænd og med at skulle bære slør, der som et brændemærke fremmedgør dem fra resten af befolkningen. Fordi deres kroppe anses for at være beskidte, syndige, farlige og forbudte , færdes de som skygger blandt mændene. Den kvindelige krop er et seksualobjekt, som mna skjuler og skammer sig over på samme måde som er stykke sexlegetøj, man skammer sig over at bruge” (Sede 17. i bogen Kast Sløret)

Og tak fordi du har mod til at tale imod de hjemlige machoer midt imod!

Sider