Note
Læsetid: 1 min.

Københavns første byvindmølle

Indland
25. august 2009

I sidste uge monterede byggefirmaet Logik & Co. Københavns første byvindmølle. Det skete på firmaets eget hovedkontor i Ryesgade.

»Vi vil gerne vise, at det sagtens kan lade sig gøre, at få vindenergi midt i København i dag. Byvindmøller på tagene er en helt oplagt måde at få grøn strøm på lokalt«, siger daglig leder i Logik & Co. Balder Johansen.

Teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam har meldt ud, at kommunen vil gøre det nemt at få byggetilladelser til vindmøller på taget.

Det glæder det lokale byggefirma, der allerede nu er klar med til at sælge byvindmøllerne til kunder i København.

»Det er rigtig vigtigt, at det her projekt har politisk medvind fra starten, hvis det skal lykkes. Derfor er vi glade for de positive udmeldinger fra rådhuset. Det betyder, at vi formentlig kan sætte de første sager i gang i løbet af ganske kort tid«, siger Balder Johansen

Firmaet kan blandt andet levere en mølle som kun er 1,9 meter høj fra foden, men kan producere nok strøm til en toværelses lejlighed.

Prisen for en byvindmølle vil afhænge af, hvordan den kan monteres, men Logik & Co regner med, at en mølle inkl. montering kommer til at koste 50.000 - 60.000 kroner og tjene sig selv ind på 15 til 20 år.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her