Læsetid: 1 min.

Bredt nej til fri hash

Selv om et flertal af politikerne i Københavns Kommune er klar til forsøg med at legalisere hash, så skydes det ned af et bredt flertal på Christiansborg
24. september 2009

Politikerne i København kan godt pakke ideen om fri hash sammen igen.

Kommunen forbereder ellers en forsøgsordning, der over tre år skal tillade salg af hash fra særlige hashsalgssteder i byen. Målet er at komme den voldsomme illegale handel af hash til livs.

Men forslaget afvises på forhånd af en bred vifte af partierne på Christiansborg, der skal tillade forsøget via en lovændring.

- Jeg kan sige det helt enkelt: Venstre er imod fri hash. Det er et skråplan, som bringer unge i fare, for vi ved, at rygning af hash blandt andet medfører en stor risiko for at få psykiske sygdomme og ofte fører til decideret narkomisbrug. Derfor tager vi afstand fra forslaget, siger Venstres retsordfører, Kim Andersen.

Han støttes af De Konservatives retsordfører, Tom Behnke:

- At lovliggøre hash løser ingen problemer. Det er tværtimod et dybt københavnsk knæfald for det kriminelle miljø. Det vil være dybt socialt uansvarligt at lovliggøre hash. Og det kommer aldrig til at ske med De Konservatives stemmer, mener Tom Behnke.
Heller ikke Dansk Folkeparti eller Socialdemokraterne vil støtte et forsøg med fri hash i hovedstaden.

København står alene

Forslaget fra Københavns Kommune åbner op for, at andre kommuner går med i samme forsøg. Men i Århus afviser den socialdemokratiske borgmester, Nicolai Wammen, også et lignende forsøg der.

- Jeg går ikke ind for offentlige salgssteder for hash. Jeg er bekymret for, at det gør hashen mere tilgængelig og dermed også flere unge, der risikerer at komme ud i et misbrug. Det er ikke den rigtige vej at gå. Jeg vil hellere via SSP-samarbejdet og en indsats sammen med politiet i øvrigt gøre, hvad vi kan for at begrænse hashsalget, siger Nicolai Wammen til Ritzau.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Suk... og de folkevalgte politikere (det har de københavnske politikere har derimod!) har som sædvanlig ikke lært en fløjtende fis af skyderierne på Nørrebro, på trods af at de indtil nu har krævet adskillige menneskeliv.

Legalisér nu den harmløse plante, som til gengæld for alle skyderierne ikke har krævet ét eneste menneskeliv, så vi alle kan få god pot og fred og ro i gaderne. Nå, jeg må hellere se at få tændt op på lørdag. Det er Christianias fødselsdag og det betyder gratis tjald til alle. Hvem er det lige der ka', hva'?

* Suk… og de folkevalgte politikere har som sædvanlig ikke lært en fløjtende fis af skyderierne på Nørrebro (det har de københavnske politikere har derimod!)

skulle der selvfølgelig have stået.

Lutter borgerlige fordomme, uden konkret viden, og direkte pinligt at overvære.

Legaliser hashen - det er den eneste måde at stoppe bandekrigen på.
Beskat de 2 milliarder der omsættes for årligt.

test

Problemet med hash er, at det er svært at tjene penge på det, hvis det er legalt. Skidtet gror jo som ukrudt.

Så er det meget bedre at folk holder sig til sprutten, det giver kugler i statskassen; sprut kan man godt nok også selv fremstille, men det er et helvedes hyr og resultatet typisk tvivlsomt.

Lars Løkke sagde som sundhedminister at en legalisering af hash for ham var det samme som at legalisere spiritus kørsel...

på christiansborg fægter de i blinde og handlingslammelsen vil vel først stå helt klart og tydeligt når maximumsstraf loftet på alle tænkelige forseelser er nået...

kevin rasmussen

Det ville være dejligt, hvis politikerne på, christiansborg, kunne komme med nogle håldbare argumenter, mod at lovliggøre hashen. Det eneste de har kunne komme med, er steriotypiske blanke klicher. De hved ikke hvad de snakker om. Det er pineligt at høre på.
Hvis de hvirkelig mener at der er en dorlig ide så må de oppe sig. Sig nu noget som gir mening for folk som kender logik!

Mickey Albertsen

"rygning af hash blandt andet medfører en stor risiko for at få psykiske sygdomme og ofte fører til decideret narkomisbrug"

De skal droppe alt det crap om at hash er springbræt for at komme ud andre ulovlige substanser. Når man skal ud købe hash ulovligt hos en pusher, der også ligger inde med masser af andre ulovlige substancer, er det da klart nogle vil blive fristet, især når pusheren måske endda gerne se at du køber noget lidt dyrere hos ham.

Ryk hashen væk fra hylden med de andre stoffer og få pengene op af lommerne på rockerne.

Desuden kan vi heller ikke være sikre på, at det er cannabis, der er ansvarlig, for der kan også være noget andet ved brugere af cannabis, som eksempelvis deres tilbøjelighed til at bruge andre stoffer, eller visse karaktertræk, som kan være skyld i psykoserne.