Læsetid: 7 min.

Danmarks olympiske knæfald

Allerede i sit første år som medlem af IOC truede Kai Holm med at trække sig ud, fordi han ikke havde nogen indflydelse. Siden faldt den tidligere formand for Danmarks Idræts-Forbund på knæ for både IOC og kronprins Frederik og opnåede i lighed med komiteens ærespræsident, den gamle fascist Juan Antonio Samaranch, også at få sin søn ind i den olympiske varme
Kai Holm startede som arbejderdreng på sin fars tømrerværksted, men 
 endte som medlem af en af verdens mest magtfulde sportsorganisationer.

Kai Holm startede som arbejderdreng på sin fars tømrerværksted, men
endte som medlem af en af verdens mest magtfulde sportsorganisationer.

30. september 2009

Når de 106 medlemmer af Den Internationale Olympiske Komité, IOC, fester i København de første ni dage i oktober, er det ikke kun for at vælge værtsby for OL 2016, diskutere olympiske fremtidsvisioner og optage Kronprins Frederik som medlem. Det er også for at drikke afskedschampagne med deres tidligere danske kollega, 70-årige Kai Holm.

Han faldt ganske vist for IOC's aldersgrænse med udgangen af 2008. Men som formand for den danske organisationskomité, der er medarrangør af IOC's session og kongres i København, får Kai Holm alligevel lov til at sole sig i dansk idræts hidtil største sportspolitiske show med deltagelse af næsten 5.000 olympiske idrætsledere, statsoverhoveder, tv- og sportsstjerner samt medierepræsentanter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

For nu at vende det hele en smule om:

Gør det noget at en Kronprins til Danmark har en holdning, og også siger den, især måske en idræts-politisk en.

Mig ville det ikke røre, hvis Frederik, Kronprinsen, mente noget idræts-politisk, så længe det ikke er parti-politisk. Frederik har en vision om at alle danskere skal bevæge sig; så gør dog noget ved det. Lad os se dig, Frederik, løbe omkring i skovene, med din søn, ved din side mm.

Også dette her kunne være en ide:
Han, Frederik, kunne passende starte med at tage familien med til Ecco Walkathon den 10.oktober 2009, svare på spørgsmål om f.eks. mobning; det kunne Kronprinsessen også; strategisk god anledning til at gøre reklame for Mary Fonden.

"Gør det noget at en Kronprins til Danmark har en holdning, og også siger den, især måske en idræts-politisk en."

Problemet er, at IOC er verdenshistoriens mest korrupte organ og alt andet end upolitisk.

Da den olympiske komité for en halv snes år siden kom til Stockholm, beklagede een af medlemmerne sig (til pressen!) over at han ikke fik lov til at tage den fine Saab med hjem, som Sverige havde stillet til rådighed for hans ophold. Sagen var var allerede begyndt at rulle et par dage før, da vedkommende havde meddelt svenskerne, at den bil syntes han da vældig godt om, og de måtte godt sende een magen til, til hans kone.

Lad bare Frede prøve at lege med de voksne, han skal nok få brændt nallerne noget så eftertrykkeligt!
Jeg mener... Han er jo ikke just den mest elegante taler, og virker ekstremt distræt, akavet, og uden jordforbindelse. Underligt, når han dog viste "Balls" ved at blive frømand. Altså i Søværnet, ikke hos Galle & Jessen!