Læsetid: 4 min.

'DF nasser på vores flotte historie'

Dansk Folkeparti kalder sig nutidens socialdemokrater, fordi partiet taler på vegne af en bred vælgerskare. Socialdemokraterne kalder påstanden historieforfalskning, når det er værst
Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen mener, det er hyklerisk, når Dansk Folkeparti kalder sig for 'nutidens socialdemokrater'.

Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen mener, det er hyklerisk, når Dansk Folkeparti kalder sig for 'nutidens socialdemokrater'.

Indland
29. september 2009

Pia Kjærsgaard vil have din stemme - men hun vil ikke tale din sag. Sådan lød beskeden fra Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt på partiets kongres i weekenden. Socialdemokraternes formand var slet ikke i tvivl om, at det kun er den røde blok, der kan hjælpe de dårligst stillede, de ældre og de almindelige lønmodtagere. Men det afviser Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard. Hun kalder Helle Thorning-Schmidts kritik forfejlet og virkelighedsfjern.

»Den store forskel mellem os og Socialdemokraterne er, at de har været fuldstændig uden indflydelse siden 2001. Hver eneste gang, der bliver gennemført forlig og aftaler, så er det Dansk Folkeparti - og ikke Socialdemokratiet - der sørger for, at der også bliver tænkt på de ældre eller andre udsatte grupper,« siger hun og tilføjer, at det samme gør sig gældende, når Dansk Folkeparti er med til at forhandle en skattereform på plads.

»I det tilfælde er det også dem i bunden og dem i mellemklassen, der bliver prioriteret«, siger Pia Kjærsgaard.

S: Ikke bestået

Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen kunne nu ikke være mere uenig.

»Hvis man laver en skattereform, hvor de allerhøjeste indtægter får nogle gigantiske skattelettelser, og hvor bunden - som man hævder at kæmpe for - ingenting får, så har man ikke bestået prøven,« siger han.

Pia Kjærsgaard er dog overbevist om, at den nye skattereform var endt nogenlunde samme sted, hvis Socialdemokraterne havde siddet med ved forhandlingsbordet hele tiden. Hun peger endda på, at reformen kunne have endt med at være mere ekstrem, hvis Socialdemokraterne havde været med.

»Da Skattekommissionen kom med sin betænkning, gik Socialdemokraternes kommentarer langt videre end det resultat, som vi nåede frem til ved forhandlingsbordet. Ifølge Socialdemokraterne var det intet problem i at se på rentefradragsretten og fradraget for fagforeningskontingent. De gik også så langt som at sige, at SU'en muligvis skulle skæres,« siger hun.

Men det afviser Socialdemokraternes politiske ordfører.

»Det, vi sagde dengang - da vi troede, at regeringen ønskede et bredt forlig - var, at vi ikke ville stille ultimative krav ved indgangen til forhandlingerne. Derfor var vi åbne for at diskutere det, der måtte komme på bordet,« siger Henrik Sass Larsen.

Pia Kjærsgaard udtalelse om, at skattereformen var endt samme sted - med eller uden Socialdemokraterne - betegner han som et udtryk for Pia Kjærsgaards dårlige samvittighed.

»Pia Kjærsgaard ved godt, at hun begik en åbenlys fejl ved at deltage i den skattereform. Det må hun så bøde for. Men hun kan godt spare analysen om, at det ikke havde set anderledes ud, hvis vi havde været med,« siger Henrik Sass Larsen og afviser, at Socialdemokraterne ville have accepteret en så 'skæv' skatteaftale som den, regeringen og Dansk Folkeparti endte ud med.

Men Socialdemokratiets kritik er forfejlet, svarer Pia Kjærsgaard. For skattereformen har aldrig været socialt skæv.

»Deres kritik bygger på de samme floskler om en rødvinsreform - men det er altså en meget billig rødvin, der er tale om. Hvis man da overhovedet kan få rødvin ud af den reform. Jeg kan ikke bruge de floskler til noget, og det tror jeg sådan set heller ikke, vælgerne kan,« siger formanden.

Arbejdernes parti?

Til gengæld kan de fleste vælgere bruge Dansk Folkeparti til noget, påpeger Pia Kjærsgaard. For i dag taler Dansk Folkeparti til et langt bredere udsnit af befolkningen, end Socialdemokraterne gør, og det er derfor, formanden ynder at kalde sit parti for 'nutidens socialdemokrater'.

»Vores vælgerkorps er meget mere bredt sammensat, end Socialdemokraternes er, og man kan jo også konstatere, at der er flere akademikere i deres folketingsgruppe, end der er arbejdere og lønmodtagere. Problemet er bare, at de ikke taler det sprog, som folk gerne vil høre,« siger hun og tilføjer, at Socialdemokraterne fik skubbet den sidste rest af deres arbejdervælgere takket været forslaget om nye sundhedsafgifter. Men ifølge Henrik Sass Larsen er arbejderne der endnu.

»Men mange af arbejderklassens børn har fået mulighed for at få en videregående uddannelse, og det er vi mange, der er meget taknemmelige for,« siger han og afviser, at Socialdemokratiet skulle havde forvandlet sig til et hjemsted for akademikere.

»Så vidt jeg er orienteret, så har vi et postbud og en blikkenslager siddende i den socialdemokratiske ledelse. Det er vist mere, end Dansk Folkeparti kan præstere«.

Henrik Sass Larsen mener, det er hyklerisk, når Dansk Folkeparti kalder sig 'nutidens socialdemokrater'.

»Hun prøver at lokke vælgere til ved at nasse på vores flotte historie. Deres baggrund er, at de er et højreparti, som er dannet ud af et andet højreparti. Der er tale om en Pia Kjærsgaard, som har brugt størstedelen af sit voksne liv på at være med i et parti, som Mogens Glistrup grundlagde med henblik på af afskaffe velfærdssamfundet. Når hun så pludselig vil iklæde sig betegnelsen socialdemokrat, så er det historieforfalskning, når det er værst«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Heinrich R. Jørgensen

Pia Kjærsgaard:
"Hver eneste gang, der bliver gennemført forlig og aftaler, så er det Dansk Folkeparti - og ikke Socialdemokratiet - der sørger for, at der også bliver tænkt på de ældre eller andre udsatte grupper"

Det er teknisk set korrekt. Men forklaringen er, at DF sædvanligvis insisterer kraftigt på, at VK-regeringen ikke må indgå aftaler med andre end netop DF.

Jalousi er altid forkrøblende og forårsager irrationel adfærd. Det gælder for mennesker, som i politik.

Og (næsten) hver eneste gang der lægges budgetter og indgås forlig i kommunerne, hvor der skæres ned, er det med DF's stemmer.

Ja-ja ...ret skal jo være ret, så når Henrik Sass Larsen for en gangs skyld siger noget socialdemokratisk, så skal han (eller er det hans neger) bestemt have min uforbeholdne ros.

Men lad os iøvrigt prøve at se på det lille positive glimt der kan findes i en betragtning af Pia K over årene: i modsætning til Mogens Camre, Karen Jespersen, osv., som har bevæget sig fra Venstre til højre i deres politiske liv, så ser vi nu det udsædvanlige: Pia K, -som startede i det anarko-liberalistiske Fremskridtsparti, dannede sit DF på den almindelige ydre højrefløj, og nu fisker efter anerkendelse som socialdemokratiets arvtagere ...

Henrik Sass Larsen:

."Hun prøver at lokke vælgere til ved at nasse på vores flotte historie."

Spørgsmålet er så hvem der nasser på hvem når det kommer til stykket?

Henrik Sass Larsen har tyvstjålet Dansk Folkepartis menneskesyn og udlændingepolitik, så hans kritik klinger mildt sagt noget hult...

Ja, Per Thomsen, skulle lige til at skrive det.

S nasser også på DFs mindre flotte historie. Så det går vel lige op i sidste ende. Trods manglen på egentlige politiske forslag der beviser det, er det dog rart at se at den nyeste dille i Ss månedlige forsøg på politisk reetablering går ud på at tage afstand fra DF. Men det bliver de vel trætte af i næste måned og finder på noget nyt?

Marianne Mandoe

DF er et ultra højre-orienteret parti der har fundet ud af at hvis man smider et par stumper kransekage til de mindrebemidlede og de ældre, så finder de ikke ud af at DF er med til at stjæle hele næste uges madbeholdning fra køleskabet.
Den madbeholdning der derefter bliver givet til de rigeste.

Sune N. Olsen:

."Trods manglen på egentlige politiske forslag der beviser det, er det dog rart at se at den nyeste dille i Ss månedlige forsøg på politisk reetablering går ud på at tage afstand fra DF. Men det bliver de vel trætte af i næste måned og finder på noget nyt?"

Det så sandt som det er sagt. Men man bør notere sig, at Socialdemokraterne og Henrik Sass Larsen tager afstand fra Dansk Folkeparti UDEN at man tager afstand fra Dansk Folkepartis udlændingepolitik.

Det er så bizart og så langt ude i hegnet, at man næsten skulle tro, det var en idé Naser Khader havde udtænkt, og foræret til socialdemokraterne.

AOF helvedet er ikke længere en ond drøm, men derimod et rædselsscenario som meget vel kan blive til virkelighed. I øjeblikket er en stemme på Henrik Sass Larsen, Helle Thorning Schmidt og Villy Søvndal en stemme på Dansk Folkepartis udlændingepolitik og retspolitik.

VKO,.. kan i ikke bare gå af.

Dorte Sørensen

Endeligt begynder socialdemokraterne at sige fra . Hvorfor skal S nu have skældud for det .
Jeg glæder mig over, at Sass Larsen også står frem med denne kritik og han faktisk bruger nogle rimelig gode eksempler. Fx hans eksempel med postbuddet og blikkenslageren i topledelsen.

Dorte Sørensen:

."Endeligt begynder socialdemokraterne at sige fra . Hvorfor skal S nu have skældud for det ."

Fordi de kun gør det på skrømt. Det er komplet latterligt at sige fra overfor Dansk Folkeparti, hvis man ikke ved samme lejlighed siger fra overfor Dansk Folkepartis udlændingepolitik.

En Stemme på Helle og Villy er stadigvæk en stemme på Dansk Folkepartis restpolitik og udlændingepolitik.

...man skal så være ualmindelig grøn hvis man tror der vil blive ført samme politik som VKO har ført, når der kommer et nyt flertal.

Heinrich R. Jørgensen

I øvrigt er det paradoksalt, at S ikke selv fokuserer på deres egen "flotte historie", og forsøger at videreføre denne. S havde engang nogle visioner, der pegede fremad. Har de noget at byde på i dag?

Dorte Sørensen

Per Thomsen
Jeg kan nu ikke lade være med at glæde mig over, at socialdemokraterne endelig er ved at vågne op Derudover tror jeg på, at deres behandling og syn på indvandre er noget mere menneskelig end den vi ser og høre fra DF, Venstre og nu desværre også de konservative.
Fx vil S afskaffe kontanthjælploftet, starthjælpen og give afviste asylansøger ,der ikke kan udvises mulighed for at arbejde og bo udenfor centrene.
I mine øjne vil en forsat sammenligning med DF mere føre til en sammensmeltning end til, at de nuancer der trods alt findes bliver større, så vi ikke igen kan betragtes som et land, der behandler indvandre menneskeligt.
Ligeledes er det vel også på tide, at fokus bliver sat på andre områder end indvandringen.

Dorte Sørensen:

."I mine øjne vil en forsat sammenligning med DF mere føre til en sammensmeltning end til, at de nuancer der trods alt findes bliver større, så vi ikke igen kan betragtes som et land, der behandler indvandre menneskeligt".

Hvis vi ikke sætter fokus på råddenskaben i Socialdemokratiet, kan vi være sikre på, at der ikke vil ske nogen forbedringer.

Dorte Sørensen, jeg vil gerne spørge dig, hvad du synes om socialdemokraternes måde at op føre sig på i forbindelse med udvisningen af de irakiske asylansøgere?

Synes du det var smukt?

Tror du den slags forhold ændrer sig, hvis vi fejer dem ind under gulvtæppet og undlader at tale om dem?

Søren Kristensen

Sass Larsen: "Men mange af arbejderklassens børn har fået mulighed for at få en videregående uddannelse, og det er vi mange, der er meget taknemmelige for,« siger han og afviser, at Socialdemokratiet skulle havde forvandlet sig til et hjemsted for akademikere."

Sådan noget findes der vel tal på?

Hvem definerer "vores historie"

Af erfaring, er en meget stor procentdel altid fordrejet til ukendelighed.

Ræk saltet videre.

Interessant at konstatere, at der findes floskler, Dansk Folkeparti ikke kan bruge til noget.

Inger Sundsvald

Jeg hører til dem, som mener at gulerod er bedre end pisk, også når det drejer sig om at rose Socialdemokraterne - i det forfængelige håb at gøre dem opmærksom på at de er på rette vej.

”Råddenskaben” skal ikke fejes ind under gulvtæppet, men ethvert tiltag i retning af at afdække DFs ”socialdemokratiske arbejdersjæl” skal hilses velkommen, selvom det kan være lidt svært at sluge, når det kommer fra lige netop Sass Larsen.

Heinrich R. Jørgensen

Inger Sundsvald:
"Jeg hører til dem, som mener at gulerod er bedre end pisk, også når det drejer sig om at rose Socialdemokraterne - i det forfængelige håb at gøre dem opmærksom på at de er på rette vej."

Helt enig. Problemet er, at der ikke er særligt meget at rose, når de som regel netop ikke er på rette vej til hverken at sikre sig regeringsmagten, formulere en fornuftig politik og i gang med at udtænke en politisk vision.

Jeg håber da at have fået rost S de gange de har fortjent ros. Det er vist mest sket, når Svend Auken sagde noget forstandigt, og det gjorde han jo ofte.

Inger Sundsvald

Helt enig Heinrich. Men alt må jo forsøges.

Æv ja, man savner Lange Svend.

Lasse maarup Thomsen

Det ene må vel komme med det andet.

S har efterhånden brugt tid nok på at bevise overfor vælgerne at deres udlændingepolitik er højreorienteret.

Nu er det blevet tid til at profilere at de stadig står til venstre for regeringen og DF.

Dorte Sørensen

Per Thomsen
Du skriver –” Dorte Sørensen, jeg vil gerne spørge dig, hvad du synes om socialdemokraternes måde at op føre sig på i forbindelse med udvisningen af de irakiske asylansøgere?”
Til det vil jeg svare, at der er mange socialdemokrater der i lighed med Auken mener. at Birthe Rønn Hornbech burde have brugt sin ministerbeføjelse til at give syge, børnefamilier mv. mulighed for en humanitær opholdstilladelse. Ved den første store demonstration aften efter rydningen af Brorsons kirke var Yildiz Akdogan (S),også en af talerne på Christiansborgs Slotsplads. Her holdt hun en sød og glad tale , hvor hun bl.a. sagde at hun var glad for at være dansker, når så mange mennesker var mødt op for denne sag.
Hermed vil jeg sige, at i mine øjne få vi mere socialdemokraternes ledelse over på en gulerodsmetoden ved at rose og påvise fordele ved brugen af guleroden i stedet for pisken som DF og Venstre er for gode til at svinge.

@Dorte Sørensen
Dorte din skælm. Du ved jo godt at meningen med mit spørgsmål var at spørge om, hvordan du forholder dig til socialdemokraternes LEDELSES måde at opføre sig på i forbindelse med udvisningen af de irakiske asylansøgere. Og derfor har du ikke svaret på mit spørgsmål, hvilket du naturligvis godt er klar over...

Hah! Historienasseri, må jeg være fri! Lyder mere til at Socialdemokraterne nasser mere på arbejdernes historie end DF gør på S'. Det pamperparti er ikke en krone værd i troværdighed hvad angår kampen for social retfærdighed og højere løn.

Næ, det må man efterhånden takke den reformistiske LO-fagbevægelse for. Det var en modig og rigtig beslutning af dem at afbryde det økonomiske samarbejde med S for en del år siden. Det er blot første skridt for fagbevægelsen for en dag at blive fuldstændig uafhængig af partipolitik og endelig tale de sande arbejderes sag. Jeg taler naturligvis om de ufaglærte 3F'ere og ikke de selvfede, højrøvede middelklasseakademikere i S' hovedbestyrelse, som blasfemisk hævder de består af arbejderblod.

Til dem agter jeg at sige: stig dog ned fra jeres taburet og se hvordan livet for lønmodtagerne i virkeligheden er, før I end vover at besudle arbejderklassen med jeres klassefjendske erhvervs- og udlændingepolitik.

I øvrigt har Henrik Sass Larsen jo tydeligvsi tyvstjålet sit forslag om et burka-forbud light fra Naser Khader.

Hvem er det lige der nasser på hvem?

"Problemet er bare, at de ikke taler det sprog, som folk gerne vil høre,« "

Det minder mig lidt om Glistrup, som ret beset var en veluddannet og klog mand(til trods for hans sindssyge sind)

Han kunne jo også have talt i et sprog, som ikke tiltalte arbejderne. Og sjovt nok vandt han netop frem, fordi Socialdemokraterne begyndte at få flere og flere akademikere tilført partitoppen.

Men han (jvf. Glistrup) var jo en af dem og valgte rent taktisk at profilerer sig imod arbejder-segmentet.

Men det er da morsomt at Dansk Folkeparti ærligt erkender at man gerne vil tale bodega-segmentets sprog:)

Hvis det er svært for nogle, at placere Dansk Folkeparti på den politiske skala ...ja så er erhvervslivet ikke i tvivl:

"Dansk folkepart modtog nemlig 772.535 kr. i partistøtte ... større beløb fra A.P. Møller, Danmarks Rederiforening og Finansrådet."

http://www.information.dk/180814

Dorte Sørensen

En anbefaling hør nogle Folketingsdebatter. Her afviser DF elegant at støtte oppositionens forslag med at de IKKE er stillet af regeringen og DF. Alene denne begrundelse med, at hvem der stiller et forslag om fx bedre arbejdsmiljø ol. skal være afhængig af hvem der har stillet forslaget og dermed få DFs stemme, siger mig at det ikke er arbejdernes interesse der interesserer DF -, men i stedet deres egen magt gennem at holde VK i regeringen.
Se på hvad DF har stemt for og hvilke forslag DF har stemt imod i stedet for kun at høre på DFs ”festtaler”.

Socialdemokratiet har inde for de seneste uger fremsat følgende geniale lovforslag:

1) En revideret udgave af Naser Khaders forslag om et burka-forbud
2) Et forbud mod prostitution
3) Et forbud mod visse typer gynækologiske undersøgelser for indvandrerkvinder

Socialdemokratiet er med andre ord blevet et højrepopulistisk parti helt på linje med Dansk Folkeparti.

Dorte Sørensen

Per Thomsen
Hvorfor bliver du ved og ved med kun at beskæftige dig med disse forslag. Det er jo det DF og regeringen helst vil have at vælgerne beskæftiger sig med ,så debatterne ikke kommer til at handle om regeringens økonomiske politik og et overskud vendt til et underskud på under3 måneder.

Dorte Sørensen:

."Hvorfor bliver du ved og ved med kun at beskæftige dig med disse forslag."

Fordi venstrefløjen siden 2001 har begået den katastrofale fejltagelse, at man har undgået at diskutere kontroversielle emner, især udlændingepolitiken.

Resultatet ser vi i dag hvor SF og S nærmest stiltiende har overtaget Dansk Folkepartis retspolitik, udlændingepolitik samt populistiske retorik og symbol politik.

Hvad skete der hos socialdemokraterne i Aalborg i weekenden? Et par modige og anstændige menige medlemmer af partiet kritiserede behandlingen af de irakiske asylansøgere og salen klappede længe og intenst... og så skete der ikke mere! Ingen Diskussion og ingen respons fra partiets ledelse. Det er simpelthen ikke godt nok!

Dette var aldrig sket hvis ventrefløjen fra starten havde haft modet til at kalde tingene ved deres rette navn, og til at tage de ubehagelige og svære diskussioner.

Det nytter ikke noget at blive ved med at forsøge at feje uenighederne ind under guldtæppet. Det er på tide, at holde op med i misforstået solidaritet at lukke øjnene for socialdemokraternes og folkesocialisternes knæfald for højrepopulismen.

Borgfreden på venstrefløjen er destruktiv og fremmer racismen og xenofobien i vores samfund.
Det er en strategi der har fejlet siden 2001 og som fortsat vil fejle. Vi er nød til at tage de ubehagelige diskussioner og det haster!

Dorte Sørensen

Per Thomsen
Vi er ikke uenige anden om fremgangsmåden. Jeg frygter at alt for megen larm KUN vil styrke VOK og jeg kan ikke holde ud at tænke på et Danmark med dem ved roret endnu i 4 år. Så hellere en S-ledet regering og så bede den om at fremlægge deres fremtidige indvandringspolitik – der trods alt allerede i dag er bedre end VOKs med kontanthjælpsloft, starthjælp og forbud mod at asylansøger må arbejde mv.

@Dorte Sørensen
Det er faktisk værd at lytte til tyskerne, englænderne og andre nationer, hvor man er ved at indse, at de neoliberalistiske “socialdemokraters” epoke i Europa er ved at være endegyldig forbi.

Socialdemokraterne kan vælge mellem at genopfinde sig selv eller acceptere at blive ubetydelige partier med mindre end 20% af vælgerne bag sig.

I England synger Gordon Brown på sit sidste neoliberalistiske vers. SPD i Tyskland har efter valgnederlaget i weekenden, allerede taget konsekvensen, og har udskiftet den højreorienterede ledelse med ægte socialdemokrater.

Gid de danske socialdemokrater måtte få den samme visdom og handlekraft.

Og det er naturligvis rigtigt, at de borgerlige kræfter vil have en tidsbegrænset fordel af at venstrefløjen tager det helt nødvendige opgør med den nationalisme, liberalisme og racisme der i øjeblikket stortrives på venstrefløjen. Men som man siger på tysk:

Lieber ein Ende mit Schrecken als ein Schrecken ohne Ende.