Læsetid: 4 min.

Falske uddannelser er i vækst

Fupuniversiteter er et stigende problem både herhjemme og i udlandet. Her kan du kan købe dig til en akademisk grad uden de helt store kvalifikationer. Problemet er, at det i Danmark og mange andre steder i verden er lovligt at oprette et universitet og udbyde uddannelser uden nogen form for godkendelse, påpeger ekspert
Fupuniversiteter er et stigende problem både herhjemme og i udlandet. Her kan du kan købe dig til en akademisk grad uden de helt store kvalifikationer
9. september 2009

Både i Danmark og i udlandet er fupuddannelser og værdiløse eksamensbeviser et voksende problem. Alene i perioden fra 2000 til 2004 firedobledes antallet af falske universiteter på internettet fra 200 til 800, viser en svensk rapport fra Högskolaverket, der hører under det svenske undervisningsministerium. En af forfatterne bag er Erik Johansson, der arbejder med vurdering af uddannelser.

»I USA og Storbritannien har den her type af virksomheder, der tjener penge på at sælge falske uddannelser, eksisteret i årtier, men internettet har gjort degree mills (eksamensfabrikker, red.) til et langt mere udbredt fænomen de sidste ti år,« forklarer Erik Johanssen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Skaarup

Jeg har selv stenet over dette fænomen i forbindelse med mit ophold i Nepal, 3 år tilbage. I Nepal er fænomenet velkendt, og der findes konsulenter, der imod høj betaling formidler universitetsgrader og eksamensbeviser, så den betalende "student", kan blive optaget på et vestligt universitet, og dermed få visum, og yderligere jobmuligheder. Ofte så anvendes "online universiteter", til at skaffe de fonødende "kvalifikationer".

Jeg kom i den forbindelse forbi Knightsbrigde "universitet" ved Spentrup, Randers hjemmeside og lavet en simpel google-søgning, på de tilknyttede "professorer" og fandt at de til dels eksisterede hvis man ændre lidt på navnene. Hvis overhovedet. - Det betyder i min verden, at der tale om fup.
Jeg tjekkede de to andre nævnt i artikel. De har ikke engang nævnt hvem der underviser, eller hvilket uddannelsesniveau underviserne har.

Jeg kan derfor ikke forstå, hvorfor Allan Bruun Pedersen, har svært ved at gennemskue fidusen.
Knightsbrigde laver flotte diplomer, til de bonet gulve, og gode universiteter, og det er ikke uddannelser, de to andre sælger men adgang til EU igennem studievisum.

Kan de ikke også undersöge om Århus Universitet, Köbenhavns Universitet og Lemvig Business School er fup-uddannelsessteder.

En del af den såkaldte uddannede regering i Danmark har ifölge deres egne CV taget uddannelser fra disse anstalter...