Læsetid: 1 min.

Gallapremiere på 'The Age of Stupid'

I dag er der gallapremiere på filmen The Age of Stupid af den prisbelønnede, britiske instruktør Franny Armstrong
Indland
22. september 2009

I dag er der gallapremiere på filmen The Age of Stupid af den prisbelønnede, britiske instruktør Franny Armstrong. Filmen er en science fiction-dokumentar, der spinder virkelige nutidshistorier fra katastrofen i New Orleans i 2005 sammen med fremtidshistorier, som alle er baseret på anerkendt forskning.

I fremtidsscenariet er året 2055 i en verden, hvor vi ikke har gjort nogen særlig indsats for at bremse klimaforandringerne. Hovedpersonen, der spilles af Pete Postlethwaite, er arkivar på det 'globale arkiv', en kulturel og historisk Noahs Ark, hvor han gennemser gamle tv-klip. Ensom og kun omgivet af computerservere og uddøde dyr på flaske stiller han menneskehedens vigtigste spørgsmål: Hvorfor gjorde vi ikke noget, da vi endnu havde muligheden?

Filmen blev ved premieren i Storbritannien modtaget med begejstring af publikum og presse. I dag har filmen simultan verdenspremiere i 700 biografer i 45 lande, hvorefter Kofi Annan, tidligere generalsekretær for FN, og instruktøren Franny Armstrong vil komme med deres kommentarer til klimaforandringerne. Deres samtale kommer også til at kunne ses på filmens hjemmeside: www.ageofstupid.dk, hvor man også kan bestille billetter.

Greenpeace er vært for premieren, der foregår i Tycho Brahe Planetariet i København klokken 18.00.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her