Læsetid: 1 min.

IOC-medlemmer har lig i lasten

Listen over IOC-medlemmer med en broget fortid er lang og tæller også Kai Holms danske forgænger, den pensionerede generalmajor Niels Holst-Sørensen, som nu er æresmedlem i IOC
Listen over IOC-medlemmer med en broget fortid er lang og tæller også Kai Holms danske forgænger, den pensionerede generalmajor Niels Holst-Sørensen, som nu er æresmedlem i IOC
Indland
30. september 2009

Når Kronprins Frederik den 9. oktober efter alt at dømme overtager den tidligere formand for Danmarks Idræts-Forbund Kai Holms ledige stol i Den Internationale Olympiske Komité, IOC, bliver kronprinsen legekammerat med medlemmer, som har adskillige lig i lasten.

I 1999 lovede IOC ellers at rydde op efter Salt Lake City-skandalen, hvor ti medlemmer blev smidt ud for korruption. Dengang var en fjerdedel af alle komitéens medlemmer under mistanke for at have taget imod bestikkelse fra olympiske kandidatbyer.

I dag er 70 procent af de nuværende 106 medlemmer de samme som for ti år siden. Og selv om IOC dengang vedtog 50 reformer, som skulle fremme demokrati, åbenhed og gennemsigtig i organisationen, slog den britiske tænketank One World Trust i december sidste årfast, at IOC stadig er den mindst demokratiske, mindst åbne og mindst gennemsigtige af 30 internationale organisationer, som tænketanken har undersøgt.

IOC's etiske kommission har siden 1999 behandlet 17 sager om overtrædelser af det olympiske charter. Den mest opsigtsvækkende sag kostede IOC's vicepræsident Un Yong Kim medlemskabet.

Den mangeårige præsident for Det Internationale Taekwondo Forbund, som i 2001 var få stemmer fra at blive valgt som præsident for IOC, trak sit medlemskab i 2005 efter en straffesag hjemme i Seoul, hvor han blev idømt to et halvt års fængsel og en bøde på 763.000 dollars for underslæb og korruption.

Men andre medlemmer med lig i lasten er stadig at finde på listen over IOC's medlemmer og æresmedlemmer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Per Holm Knudsen

Det er nogen festlige herrer, livslysten lyser ud af dem. Homo ludens.

Steen Erik Blumensaat

Ikke pasionsspil, jesus lidelse, men den skjulte religion, fejeres hvert 4år, platonisk kristendom, èn vinder og resten tabere, konkurrence menneskets hyldelse, udskilde, frasoter, kun for de best egnede. Græsk- Romersk monarki. Leve Kongen og Droningen.

Det er næsten som i FN - der er også en masse skumle personer.

Så når vi synes det er OK ( og det mener jeg det er ) , at vi alligevel er med i FN, så kan Danmark såmænd også være med i IOC med kronprinsen som repræsentant.

(Danmarks befolkning har vist ikke problemer med at danske sportsfolk deltager i de olympiske lege?)

Hvis man er konsekvent overfølsom, så overlader man bare hele feltet til de skumle - spiller man med, så kan man (ligesom i FN ) arbejde på at trække tingene i den rigtige retning. ( Det er faktisk ret modigt / dumdristigt? , at kronprinsen går ind i komiteen? - men hvis han løfter opgaven på en god måde , så er det kanon-godt)

Jeg forstår af overskrifterne i dagens Fokus-artikel, at Information betragter det tidligere danske medlem af IOC, Niels Holst Sørensen, som en af de personer, der har 'lig i lasten'.

Desværre giver artiklen ikke mange konkrete oplysninger. Manden blev i 1999 afhørt af FBI under efterforskning af en korruptionsskandale. Javel, det blev alle IOC's medlemmer forhåbentlig. Og så blev hans rejser til Paris og Australien forud for OL i 2000 betalt af 'Sydneys olympiske bejlere'. Var rejserne uberettigede eller hvad ? Og skulle manden have betalt dem af sin pension ?

Har Information ikke alvorligere oplysninger om Niels Holst-Sørensen at bidrage til debatten med, synes jeg nok, at I skal holde lidt igen med at placere ham under den slags overskrifter.

Søren Kristensen

Utroligt at Obama vil have sit navn involveret i den kontekst.

Troels Levring

Jamen så vil kronprinsen med sin indtræden jo gøre den olympiske organistion mindre korrupt hvilke jo må siges at værre et fremskridt.

Lars Løkke ville være den rigtige mand til posten!