Note
Læsetid: 1 min.

Kommuner vil være klimavenlige

Indland
22. september 2009

Over halvdelen af alle danske kommuner er nu klimakommuner: De har gennem Danmarks Naturfredningsforening forpligtet sig til at reducere deres CO2-udslip med mindst to pct. årligt frem til år 2025. Allerede nu viser det sig, at det er lykkedes flere af kommunerne at reduceres endnu mere. Lyngby-Taarbæk Kommune har reduceret med 13,6 pct. fra 2007-2008, og Mariagerfjord Kommune har reduceret med 15 pct. ved at udskifte 40 af hjemmeplejens benzindrevne biler med elbiler. Ringsted Kommune, som blev klimakommune i februar 2009, forventer en reduktion på 3,25 pct. i år. Som klimakommune skal man reducere den CO2-udledning, der stammer fra drift af kommunen, f.eks. fra bygninger og transport. Aftalen har ifølge Danmarks Naturfredningsforening givet kommunerne et bedre overblik over deres CO2-udledning og været et godt redskab til at reducere denne.

»For mig som borgmester har det entydigt været en god oplevelse, at Ringsted er blevet klimakommune,« siger borgmester Niels Ulrich Hermansen.

Danmarks Naturfredningsforening glæder sig over, at aftalen har inspireret kommunerne til at sætte gang i processen med at reducere CO2-udslippet og udarbejde konkrete klimahandlingsplaner.lan

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kurt Loftkjær

Hvem og hvordan føres der kontrol med at kommunerne overholder aftalen?