Læsetid: 3 min.

Minister siger nej til statstilskud

Fødevareminister Eva Kjer Hansen erkender, at danske mælkebønder bliver taberne, hvis de andre EU-lande giver støtte til deres landmænd, men statskassen forbliver lukket
7. september 2009

»Hvis det bliver statskasserne, der kommer til at konkurrere mod hinanden, så bliver vi taberne. Det vil blive en meget ulige konkurrence.«
Sådan lyder det fra fødevareminister Eva Kjer Hansen, inden hun i dag sætter sig til forhandlingsbordet i Bruxelles sammen med sine europæiske kolleger.

Her ventes det, at især de sydeuropæiske lande, men også Tyskland og Østrig og visse østeuropæiske medlemmer, vil argumentere for, at Kommissionen skal åbne op for, at de enkelte lande kan fordoble deres statsstøtte til kriseramte mælkebønder.

Og der er ikke tale om, at Danmark kan stemme imod. Kommissionen kan nemlig egenrådigt bestemme i spørgsmålet – den hører bare medlemslandene for at vejre stemningen.

»Jeg vil tale imod det, men der er ingen tvivl om, at Kommissionen udsættes for et massivt pres fra en række landes side og lige nøjagtig, når det gælder statsstøtte, har Kommissionen enekompetence,« siger Eva Kjer Hansen.

Holder øje

Ifølge fødevareministeren har Danmark ikke de økonomiske midler, der skal til for at give statsstøtte til landmændene.
Er det ikke bare et spørgsmål om politisk vilje?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Kuske Schou

Eva Kjer Hansen beviser endnu en gang, at landmændene bare skal lægge under for hendes ideologier. Det så vi også med brakken. Den blev pløjet op og taget med i omdrift. Resultatet blev en stor kornhøst med de laveste priser i 17 år. Det er ganske uanstændigt. Både EU og fødevareministeren har et stort ansvar over for landmændene. Og lukker f.eks. Frankrig op for national støtte kommer danske landmænd i klemme. Og det vil lægge yderligere pres på fødevareministeren.

Kan vi så ikke få presset hende helt ud af beslutningsmagten?

Hun har til fulde bevist din uduelige ret så mange gange.

Det kan jo skyldes hendes manglende kundskaber men dog allievel.