Læsetid: 3 min.

'Det onde gøres altid i det godes navn'

Kun et lille mindretal lader sig lede af moralisme og idealisme i klimadebatten. Hvis man vil bevare sin optimisme, må man derfor sætte sin lid til andre strategier - og holde igen med forargelsen over Lomborg
22. september 2009

I 1972 oprettede jeg et kursus i biosfærisk kemi, som jeg kaldte det. Kurset indgik som et element i biokemistudiet på Københavns Universitet, og hensigten var at give de studerende en forståelse for, at kemien inde i organismen (den traditionelle biokemi) var uadskillelig fra den kemi, der forbinder alle organismer på Jorden. Jeg var amatør på området, men også ung og entusiastisk, så jeg gav mig ufortrødent til at udarbejde et kompendium, der kunne tjene som grundlag for undervisningen, og fem sider i dette kompendium blev viet til spørgsmålet om menneskeskabte klimaforstyrrelser (senere udvidet til 21 sider).

I afsnittet citeres beregninger, der forudser en general temperaturstigning på fire-fem grader som følge af den stigende CO2-koncentrationen, og dette tal sættes i perspektiv af en dyster prognose: »Frygten for en generel temperaturstigning må forstås på baggrund af beregninger, der viser, at vandstanden i havene ville stige 120 meter, hvis al den antarktiske is smeltede, hvilket ville kunne ske i løbet af 400 år.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu