Politiet filmede også uden for kirken

Københavns Politi har gennemset sit materiale fra Brorsons Kirke og fundet optagelser af begivenhederne uden for kirken. Det materiale offentliggøres nu
Københavns Politi har gennemset sit materiale fra Brorsons Kirke og fundet optagelser af begivenhederne uden for kirken. Det materiale offentliggøres nu
Indland
4. september 2009

Ifølge politiets seneste udmelding optog de ikke video af urolighederne udenfor under rydningen af Brorsons Kirke. Men som Information kan dokumentere, er det lodret forkert.

Efter at der er sået tvivl om politiets forklaringer om aktionen i og uden for Brorsons Kirke på Nørrebro i København har Københavns Politi gennemset sine videooptagelser fra aktionen og fundet nye optagelser, som nu er offentliggjort.

Oprindelig offentliggjorde Københavns Politi sine videooptagelser inde fra Brorsons Kirke, da politiet hentede et antal irakiske asylansøgere, og oplyste, at der ikke var videooptagelser af urolighederne uden for kirken. Torsdag viste amatørvideooptagelser lagt ud på YouTube imidlertid billeder af fotograferende betjente uden for kirken.

Nu har politiet undersøgt den originale videodokumentation og fundet ud af, at en fotograferende politimand også optog billeder af politiaktionen uden for kirken.

Af en pressemeddelelse, som Københavns Politi udsendte fredag eftermiddag, skriver politiet, at det ved planlægningen af aktionen kun var meningen at filme inde i kirken.

Imidlertid slukker den politimand, der filmer, på et tidspunkt kameraet og forlader kirken for at optage udenfor, da han hører, at der er "tumult".

- Her tændte han kameraet i overensstemmelse med normal praksis for bevissikring i forbindelse med uroligheder. Kameraet blev efter nogen tid ramt af slag. Herefter opgav han videre videooptagelse, skriver Københavns Politi i pressemeddelelsen.

Det er betjentens optagelser uden for kirken, som politiet nu offentliggør på sin hjemmeside og stiller til rådighed for pressen. Offentliggørelsen skete, straks politiet blev opmærksom på optagelserne, hedder det.

Politiet: Vi har ikke noget at skjule

Københavns politidirektør, Johan Reimann, siger, at politiet har anstrengt sig for at vise åbenhed over for medierne i sagen om Brorsons Kirke.

- Det er ærgerligt og beklageligt, at vi ikke var opmærksomme på denne sekvens, og at den ikke er kommet med på den oprindelige dvd, siger Johan Reimann.

Han mener, at de nye videooptagelser viser, at politiet "søgte at løse opgaven med størst mulig ro og skånsomhed".

- Vi har ikke forsøgt at skjule noget, og det har vi heller ikke haft grund til, siger Reimann.
Selv om offentliggjorte billeder fra aktionen uden for kirken kunne tyde på flere fotograferende betjente, fastholder Københavns Politi, at der alene har været anvendt ét kamera. Desuden fastslås det, at politiet ikke filmede irakerne, da de var kommet ind i politibussen, eller da de blev af modtaget på Bellahøj Politistation.
/ritzau/

De afviste irakere

Seneste artikler

 • Enl. og R: Et umenneskeligt system

  10. april 2010
  Myndighedernes behandling af 72-årige Hassan Gardi viser, at loven bliver brugt til at forhindre asylansøgere i at få hjælp, mener Enhedslisten og De Radikale
 • Så fik dement iraker lov at blive

  10. april 2010
  Integrationsministeriet afviste at få foretaget en hjernescanning af den svært demente 72-årige irakiske asylansøger Hassan Gardi, og Rigspolitiet fængslede ham. Efter læger udenom ministeriet foretog scanningen, har han nu - efter års ventetid - fået humanitær opholdstilladelse
 • De er flygtninge i deres eget land

  25. januar 2010
  Vinterkulden har lagt sig over Qalawa-flygtningelejren i Kurdistan. Her lever en lille del af de mange internt fordrevne irakere fra Kirkuk
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Er der så 2 kameraer der her fået knippelsuppe ?

Søren Schnieber

Politiets Videoteam var med da det gik allerværst til.

Det fremgår faktisk af politikens egen video når man kigger efter at "videobetjenten er med da det går allerværst til Ca. 1.40-1.50 da politikens kameramand kommer over i førersiden af den bil hvor demonstranterne får "knippelsuppe" der står han pænt i overensstemmelse med reglementet med kameraet i hånden så vi kan konstatere at på det tidspunkt der har han ikke lagt det i bilen.

Den forklaring holdt altså heller ikke, på mig virker det IKKE som om han står og roder med sit kamera, fordi det evt er blevet ramt af knippelsuppe.
Enhver der opdager at det udstyr man arbejder med er defekt vil jo naturligt på stedet forsøge at udbedre eller se om man kan få gang i det igen
så enten optager han eller også har han slukket det fordi han ikke vil bære ved til bål han ved er ved at udspille sig for øjnene af ham.

Men døm selv

Søren Schnieber

Jeg glemte lige linken
http://politiken.tv/nyheder/indland/article767796.ece

Han står ca. 1-2 cm kl.7 i forhold til det lille P der angiver politikens båndoptagelse

I Politiken kan man læse om ovenstående;
"Ifølge chefpolitiinspektør Per Larsen er filmen optaget af samme betjent, der filmede i kirken, og når politiet kunne påstå, at der ikke var andre optagelser, skyldes det en misforståelse:

- Vi var for hurtige, da vi sagde, at kameraet blev ramt af en knippel lige efter kirken - det skete først senere. Det var en dum fejl, men det er en fejl, for vi har ikke noget at skjule," siger Per Larsen."

Hvis det er samme betjent der filmer inde og ude og der jvf Reiman kun er brugt et kamera, hvordan kan man så offentliggøre den første video og ikke vide den anden eksitsterer, for at vide hvor den første stopper, må man jo være kommet frem til den anden.

Derudover er "knippelsuppen" da enormt lemfældig hvis politiet render og tæsker hinanden, der var en aktivist video hvor en URO-betjent fik høvl (det synes han sjovt nok ikke bedre om end aktivisterne), og den filmene betjent har vel heller ikke været provokerende ?.

"When in a hole. You should stop digging" (D. Rumsfeld). Især når man undersøger sig selv synes det at være for kbh politi. Med mindre det er den sæbe der skal gøre den rene ren man graver i. Husk da at det er den samme sæbe B. Mikkelsen senere skal sælge til DR og TV2.
Stærkt betænkeligt er det at det formål politiets videooptagelser har. Nemlig at løfte bevisførelsen. Omsgås så, lemfældigt?
Og hvordan kan det være at optagelser fra henved 1/3(som det er blevet muligt) af de tilstedeværende skal agere overvågningskamera for at sammenstykke begivenhederne?
For hvis opgave var det i i sin tid i grunden at opsætte disse overvågningskameraer som R. Bjerregaard har lovet københavnerne mellem knippelsuppe under skydeteltets dug? Hmmmmm...

Lars hansen:

."Hvis det er samme betjent der filmer inde og ude og der jvf Reiman kun er brugt et kamera, hvordan kan man så offentliggøre den første video og ikke vide den anden eksitsterer, for at vide hvor den første stopper, må man jo være kommet frem til den anden."

Politiets bortforklaring er så tynd, at den ikke engang vil kunne holde i Byretten...

Michael Skaarup

Der kan ikke være tvivl...Der skal rulle hoveder i politiledelsen!
- Der er tydeligt noget helt galt, både med de skiftende forklaringer, og med de selvdokumenteret vold, og magtmisbrug. Hvorfor det kun kan være et spørgsmål om tid, før en større udskifting af den samlet politiledelse må finde sted.
For det lader til at der er opstået en forkert korpsånd, der tillader at anvendelse af vold, som magtmiddel imod almindelige borgere, der siddende, og dermed ikke udgør en fare, der kunne retfærdiggøre gengældt vold, udtrykker deres mismod.
Når politiledelsen, bliver anfægtet deres amoralsk opførelse, forsøger de at miskrediterer den anden part, og fordreje fokusset. - Heldigvis findes der mange mennesker, med videotelefoner mv. samt et antal hæderlige journalister, der ikke godtager spinnet og tilbageviser politiledelsens løgne, med dokumenterbar fakta.

Så kære politikere, få igangsat en undersøgelse af politiledelse, for magtmisbrug ift egen politiske vindning, manipulation af beviser for at dække over urimelig og strafbar anvendelse af vold imod civile, og få ryddet op i den kammeratlige røvslikkerklub, der har overtaget styringen af den danske samfunds ordensmagt.

Forklaringerne kommer vel fra den samme betjent der skrev rapporterne efter masseanholdserne på Nørrebro.

Tilsyneladende er der allerede rullet et hoved - pk. Flemming Steen Munch - der startede hele balladen ved at hævde at politiet var på stedet i blød hat og skjorteærmer - han er tilsyneladende ikke presse talsmand mere - pk. Lars Borg har overtaget den ubehagelige opgave.

Og opgaven er ubehagelig - en politidirektør der ikke kender politiets procedure - en chefpolitidirektør der godt ved hvad det handler om, og har stor goodwill i pressen, men som er lidt for hurtigt ude, efter princippet g.d.s.g.d. - (går den så går den), og stakkels Lars Borg - ny presse chef - der skal forsøge at bortforklare - hele tabet af troværdighed.

Hvem vil købe en brugt bil af d'herrer?

Johannes Aagaard synes, det er "ubegavet flueknepperi" at konstatere, at politiet lyver for befolkningen.
Det synes jeg bare, vi skal lade stå ...

Johannes Aagaard:

Jeg savner en pointe, eller bare et argument i dit indlæg. Udover at du tilsyneladende synes at løgn (bevidst eller ubevidst) fra politiets side er "flueknepperi". Jeg kan da godt se at kritikken af politiet kun er en mindre ting, i en sag hvor den reelle kritik burde rettes mod regeringen og især integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, som i et yderst nederdrægtigt spil har løjet og bøjet reglerne, for at tækkes DFs krav.

Udtrykke, dummere end politiet tillader, giver vist ingen mening længere!

Johannes Aagaard

Vi må som borgere forlange, at når politiet går ud af egen drift og fortæller "sandheden", så er det hele sandheden og ikke kun de dele der passer politiet at vise, ellers kan de bare pakke sig bort - vi skal ikke have et politiserende politi.

At politiet i dagens Danmark tilsyneladende har brug for deres egen pressetjeneste for at forklare sig, er da i sig selv betænkeligt - at vi så i mellemtiden tilsyneladende er sluppet af med Venstres pressetalsmand i politiet, pk. Flemming Steen Munch, er så en glædelig konsekvens af dette.
Hvis du har glemt hvem han var - så stod han for at forklare, at politiet optrådte i "blød hat og skjorteærmer", hvilket jo viste sig ikke helt at være tilfældet.
Man trækker utroligt store veksler på befolkningens tillid til politiet, og at politiet forsøger at retfærdiggøre sig selv, ved at fremture med den ene halve sandhed efter den anden, hvilket så efterfølgende bliver afdækket som løgne, tjener langt fra etaten til ære.

When you stand in a hole - stop digging.

Inger Sundsvald

Nu har politiet så åbenbart oprettet en mediefilmsdækningsservice, til oplysning af borgerne om hvad der foregår.

Hvorfor får jeg associationer til militærets 40 nye ansatte i pressetjenestens propagandaafdeling?