Læsetid: 3 min.

Uddannelse er den nye eksportvare

Antallet af universiteter med internationale satellitafdelinger er vokset voldsomt de sidste tre år, viser en ny britisk undersøgelse. Satellituniversiteterne risikerer at forringe uddannelsernes kvalitet, mener kritikere
23. september 2009

Både russiske, indiske, pakistanske, mexikanske og iranske universiteter gør det. Opretter afdelinger eller uddannelser i udlandet. De sidste tre år er antallet af universiteter med en udenlandsk satellitafdeling vokset med 43 procent, viser en ny undersøgelse fra det britiske forskningsinstitut Obserbatory on Borderless Higher Education (OBHE).

De Arabiske Emirater er hovedattraktionen for udenlandske universiteter, men også Qatar, Singapore og Kina tiltrækker mange udenlandske universiteter.

Muligheden for at tjene penge på udenlandske betalingsstuderende er en vigtig årsag til, at antallet af universiteter med udenlandske afdelinger er steget. En anden vigtig årsag er, at lande som De Arabiske Emirater har arbejdet hårdt på at tiltrække prestigefulde udenlandske universiteter for at ændre deres økonomi fra at være afhængig af olie til at være afhængig af viden. Det har blandt andet resulteret i opbygningen af udenlandske universitetsbyer som Knowledge Village i Dubai og Education City i Qatar.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu