Læsetid: 1 min.

366 klimavenlige hotelværelser

20. oktober 2009

Den 16. november står et nyt lavenergi-hotel klar: 366 værelser fordelt på 25 etager er det første byggeri i Copenhagen Towers i Ørestaden.

Bygningen har en energibesparelse på 50 pct. og er ifølge brancheforeningen Dansk Ventilation (DV) et godt udstillingsvindue for avanceret miljø- og indeklimarigtigt byggeri. Hotellet har 1.000 kvadratmeter solceller, lav­energibelysning, vinduer med tre lag glas, optimal ventilation med filtrering af luft og genbrug af varmen i den filtrerede luft. DV påpeger dog, at det grønne ikke var tænkt ind fra starten og opfordrer byggebranchen til i højere grad at gøre brug af de energibesparende teknologier.

Det har man gjort i meget stor skala i Kina, hvor man netop nu færdiggør et 71 etagers byggeri, Pearl River Tower, som gør brug af sol- og vindenergi, regnvandsopsamling, geotermisk energi m.m. og er konstrueret til at kunne producere mere energi, end det bruger. Skyskraberens facon er designet til at accelerere vinden, når den blæser hen over facaden, og dermed producerer bygningen vindenergi svarende til 15 vindmøller.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu