Læsetid: 3 min.

Hurtigere, hurtigere, hep, hep, hep

Kravet om tidligere specialisering og en hurtigere vej gennem uddannelsessystemet svækker den enkelte elevs valgfrihed og forstærker den sociale arv
28. oktober 2009

Der er kun seks år mellem min yngste bror og mig. Men der er en verden til forskel i vores måde at tænke om uddannelse og fremtid.

Fra årgang '82 til årgang '88 er der sket et radikalt mentalitetsskifte - som jeg vil vove at påstå er blevet tvunget systematisk igennem. Via skolevejledning, der fokuserer på tidlig specialisering. Gennem omfattende reformer af gymnasiet og nye optagelsesregler til de videregående uddannelser. Og ikke mindst som følge af klapjagten på sabbatårene i den offentlige debat. Mens mantraet for min årgangs uddannelses- og livsvalg lød: »Lysten skal drive værket«, så hedder det i stedet fra alle de studievejledere, som min bror møder: »Hurtigere, hurtigere hep, hep, hep!« Mens jeg var meget optaget af at opleve alt muligt uden for skolesystemet, inden jeg gik i gang med min nuværende uddannelse, så er han anderledes fokuseret på at supplere med de fag, han mangler, og så se at komme i gang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu