Læsetid: 1 min.

K: Klimasag uegnet til politisk fnidder

De konservative mener, at politikerne ikke skal blande sig i, hvilke danske forhandlere der skal bruges ved det store klimatopmøde efter Thomas Beckers afgang
De konservative mener, at politikerne ikke skal blande sig i, hvilke danske forhandlere der skal bruges ved det store klimatopmøde efter Thomas Beckers afgang
15. oktober 2009

Et krav fra Dansk Folkeparti og SF om øjeblikkelig at gensætte den tidligere klimatopforhandler Thomas Becker for at sikre et optimalt resultatet ved klimatopmødet i december i København kaldes horribelt af den konservative klima- og miljøordfører, Per Ørum Jørgensen.

- "Dohrmann og Holmsgaard burde holde efterårsferie i stedet for at begynde at lege personalechefer i Klimaministeriet. Deres udtalelser illustrerer, at denne sag ikke er egnet til politisk fnidder", siger Per Ørum Jørgensen.

"Becker er optimal"

Thomas Becker forlod pludseligt i sidste uge sit job trods kort tid til det vigtige topmøde. Udenrigsministeriets erfarne “klimaambassadør”, Steffen Smidt, har i stedet overtaget. Men Dansk Folkepartis miljøordfører, Jørgen Dohrmann, mener, at Becker skal genansættes som konsulent.

- "Verden hungrer efter en global klimaaftale. Skal vi sikre den, kræver det de bedste forhandlere. Thomas Becker er en optimal spiller. Vi behøver ikke at sætte 3.-divisions-spillere til at spille, når vi har 1.-divisions-spillere til rådighed", siger Dohrmann til Berlingske Tidende.

Bland jer uden om

Men det skal politikerne ifølge den konservative ordfører ikke blande sig i.

- Det er direkte horribelt, at de i den nuværende situation sætter spørgsmålstegn ved forhandlernes kompetencer og forsøger at så splittelse. Vores forhandlere arbejder som et hold. Der er ikke noget 3.-division over nogen af dem. Tværtimod arbejder de nat og dag for at sikre det bedst mulig resultat til december. De fortjener fred og ikke politisk indblanding, så de kan koncentrere sig om den store opgave, siger han.

Også SF’s klimaordfører, Anne Grete Holmsgaard, mener, at Thomas Becker bør tilbydes genansættelse.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Men, Konservative, der ér jo netop gået politisk fnidder i sagen. Det er for sent at gøre forsøg på at distancere sig fra dette forhold, når skaden allerede er sket. En klar ommer...

Med venlig hilsen