Læsetid: 3 min.

Ny bog om Blekingegadebanden: PET ledte politiet på vildspor

Ifølge tidligere kriminalinspektør Jørn Moos har PET siden starten af 1980'erne holdt hånden over Blekingegadebanden ved ikke at dele sin viden med det almindelige politi
30. oktober 2009

Tidligere kriminalinspektør Jørn Moos langer i en ny bog Politiets hemmeligheder og undertitlen 'Jørn Moos genåbner Blekingegadesagen' voldsomt ud efter Politiets Efterretningstjeneste og ikke mindst tjenestens daværende operative leder, Per Larsen, der i dag er chefinspektør ved Københavns Politi.

Bogen indeholder tre påstande, som alle må siges at være opsigtsvækkende:

1. Blekingegadebanden har nærmest arbejdet under PET-beskyttelse siden 1980, 2. Fordi banden ikke stoppes i tide, er Per Larsen indirekte medansvarlig for drabet på den unge betjent Jesper Egtved Hansen under røveriet mod Købmagergades Postkontor i november 1988, og

3. PET-Kommissionen beretning om Blekingegadebanden er uden sandhedsværdi. Til Information siger Jørn Moos: »PET har været med hele vejen igennem, helt siden 1980 i Århus. Tilsyneladende har man lavet en parallel efterforskning af næsten alle bandens røverier, uden at man har orienteret det almindelige politi.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Holger Nielsen

Personligt har jeg aldrig været i tvivl om, at PET har "dækket" over Blekingegadebanden fordi PET blot ventede på at de skulle gøre den store ting, som man kunne bruge til at fremme politistaten og miskreditere venstrefløjen. De havde bare ikke så meget styr på sagen, som de selv troede og svedte gevaldigt i nogle dage indtil den ensomme og forvirrede Carsten brød sammen.
DET VAR MENINGEN, AT BANDEN SKULLE FORLØBE SIG - DET VAR PETS PLAN. SOM WEIMANN SELV SIGER, SÅ KUNNE DE HAVE STOPPET BANDEN FØR DER KOM LIG PÅ BORDET.

Niels-Holger Nielsen

En ulv i fåreklæder
Per Larsen tilhører den absolutte inderkreds af statens terrorapparat. Chefer for PET kommer og går, men Per Larsen består.