Nyhed
Læsetid: 2 min.

Politiet erkender for svag bandeindsats

Ny bølge af skyderier og politisk pres får Rigspolitiet til at nedsætte en task force, der skal forhindre forbrydelser og kortlægge bander og rockergrupper
Politiafspærring på Strandvejen i Hellerup, hvor en person mandag den 19. oktober blev ramt af skud på en sushi-restaurant. Ifølge flere medier er der tale om en rocker fra Hells Angels.

Politiafspærring på Strandvejen i Hellerup, hvor en person mandag den 19. oktober blev ramt af skud på en sushi-restaurant. Ifølge flere medier er der tale om en rocker fra Hells Angels.

Indland
24. oktober 2009

Politiets Efterretningstjeneste skal involveres mere i politiets nye forsøg på at dæmme op for bandekonflikten. PET skal nu »målrettet og koordineret« hjælpe en ny enhed på cirka 75 medarbejdere. I forvejen har PET allerede en afdeling, der bekæmper organiseret kriminalitet, men nu skal den altså mere frem på banen.

»PET's afdeling vil få et tættere og mere systematisk samarbejde med politikredsene,« lovede rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, da han i går havde fortalt justitsminister Brian Mikkelsen (K) om den nye enhed.

»Vi vil ikke acceptere det her svineri,« lød det fra Højbjerg om den seneste tids bølge af skyderier i København. Og han kom også med en indrømmelse:

»Jeg må erkende, at det ikke er lykkedes at stoppe de skyderier, der også har voldt fare for uskyldige og almindelige mennesker,« sagde han om baggrunden for det nye initiativ.

I løbet af 11 dage har der været syv skudepisoder, og samtidig har oppositionen øget presset på ministeren.

Harmonikametoden

Menige betjente har efterlyst en større indsats fra PET's side, men rigspolitichefen afviser at sige præcis, hvor mange medarbejdere PET kaster ind i arbejdet.

»Harmonikaen vil blive trukket ud og ind,« sagde Jens Henrik Højbjerg.

PETs specialister skal også deltage i skygning og andre opgaver. Enheden skal hedde Task Force Øst og vil begynde at arbejde i løbet af 14 dage, og hovedkvarteret kommer til at ligge i Karlslunde.

Hidtil har Københavns Politis særlige bandeenhed været hårdt spændt for med at samle beviser om de forbrydelser, der er sket. Den nye enhed skal forsøge at kigge fremad, overvåge de mistænkte og hindre ny kriminalitet.

»Det er rigtigt svært, når man arbejder bagudrettet samtidig at holde fokus på dem, der orkestrerer tingene og sørger for, at skuddene hele tiden foregår,« sagde Jens Henrik Højbjerg.

De 75-80 betjente kommer fra sjællandske politikredse og Rigspolitiet. Desuden skal Københavns Politi stille med 20 medarbejdere. Og chefpolitiinspektør Per Larsen forsikrer over for Ritzau, at de ikke tages fra den eksisterende bandeenhed.

Brian Mikkelsen er tilfreds med den nye enhed:

»Jeg har meget stor fortrøstning og tiltro til, at politiet med deres indsats og det her tiltag vil være på det helt rigtige spor og få knækket banderne,« sagde justitsministeren.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Tænk kan man ikke standse bandekriminalitet ved at rende rundt på Nørrebro med blå blik og tømme folks lommer. Suprise suprise.

Men politiet tror måske stadig ikke der findes organiseret kriminalitet i Danmark, eller bliver alle recurserne brugt på skæg og blå briller i PET?

Det er jo i alle tilfæde ikke indbrud i private hjem eller stjålen dankort, politiet bruger kræfter på.
De må hellere komme ud og stoppe cyklister uden lygter og fodgængere der går over for rødt, så de kan få pyntet lidt på statestikken.

Slettet Bruger

»Vi har et belæg på 98,5 procent. Normalt er alle fængslerne fyldt, når der er 92 pct. belæg. Så det er dramatisk højt. Det vil sige, man kan ikke håndtere det at flytte stærkt negativt styrende bandemedlemmer rundt i kriminalforsorgens institutioner, sådan som det vil være bedst tænkeligt«, siger Kriminalforsorgens formand John Hatting.

http://politiken.dk/indland/article816733.ece

Med intensiveret indsats, overbelægning og oprustning til klimatopmødet, hvordan skal det mon så forløbe?

Bandekriminalitet er nysprog.

Skyderierne er en naturlig og logisk konsekvens af, at man har oprettet et parallelsamfund; skyderierne er kommet for at blive. Og enhver der begræder dette er en reaktionær racist.