Læsetid: 2 min.

Radikale: Sundhedsrum skal flyttes

Det var en fejl at placere et sundhedsrum og en café for stofmisbrugere ved siden af et gymnasium og flere børnekulturinstitutioner på Vesterbro i København, erkender Radikale Venstre, som mener, at projektet skal flyttes hurtigst muligt. Forslaget får opbakning fra SF
31. oktober 2009

Tilbage i 2008 stemte både Det Radikale Venstre, SF, Socialdemokraterne og Enhedslisten i socialudvalget i Københavns Kommune for at placere et sundhedsrum og en café for stofmisbrugere klos op af et gymnasium og flere børnekulturinstitutioner på Vesterbro i København.

Forleden beskrev Information imidlertid, hvordan gymnasieelever og børn vader rundt i kanyler og holder frikvarter side om side med fixende stofmisbrugere.

Radikale Venstre erkender nu, at placeringen var en fejl.

»Det var ikke en god beslutning, vi traf dengang, og nu må vi simpelthen mande os op og tage højde for beboere, gymnasiet og misbrugerne. Det er langt bedre at tabe ansigt, end det er at tabe hovedet,« siger Magrethe Wivel, der er medlem af socialudvalget i Københavns Kommune for Radikale Venstre.

Hun foreslår derfor socialudvalget to andre placeringer til projektet. Begge steder ligger på Vesterbro, hvor stofmisbrugerne opholder sig.

Modstand og opbakning

Ninna Thomsen, der er medlem af socialudvalget for SF, mener også, at man bør se på at placere projektet et andet sted.

»Vi er indstillet på det, fordi projektets succes er vokset os over hovedet, og det er ikke længere holdbart, at det ligger, hvor det gør nu. Der er for lidt plads, og problemerne i nærmiljøet kan vi kun lave lappeløsninger på,« siger hun.

Thor Buch Grønlykke, medlem af socialudvalget for Socialdemokraterne er villig til at undersøge forslaget om en ny placering, men han efterlyser forståelse for, at der vil opstå problemer med nærområdet ligegyldigt placeringen.

»Ingen vil have, at det skal ligge tæt på dem, så der vil opstå konflikter uanset hvad. Derfor må vi også fokusere på, om det kan lade sig gøre økonomisk, og om placeringerne er ledige,« forklarer han.

Forsøg skal gøres færdigt

Socialborgmester Mikkel Warming (Enh.) mener ikke, at projektet skal flyttes nu.

»Jeg vil se på alle forslag, der kommer, men vi har netop vedtaget en masse tiltag som belysning og ekstra rengøring, så lad os nu se, om det ikke hjælper først,« siger han.

Han oplyser, at det ville koste knap 10 millioner at flytte projektet samtidig med, det ville tage op til halvandet år.

»Jeg synes, at vi skal lade forsøget løbe de tre år ud, og så må vi se, hvad der sker,« siger han.

Men det godtager Magrethe Wivel (R) ikke:

»Fordi det er en forsøgsordning, kan man ikke bare læne sig tilbage og ignorere den tilbagemelding, der kommer fra lokalområdet. Hvis vi lader det løbe løbsk i de tre år, hvor ordningen er et forsøg, så slider vi lokalbefolkningen op. Der er stemning for at fortsætte med sundhedsrummet og caféen også efter den treårige forsøgsperiode, og derfor er det ikke for tidligt at undersøge alternative placeringer.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu