Nyhed
Læsetid: 3 min.

Herboende udlændinge skal kunne udvises for at stå i vejen

Regeringens uro-pakke bliver til foråret fulgt op af en række stramninger af udvisningsreglerne. Det vil betyde, at ikkedanske statsborgere kan idømmes udvisningsdom for overtrædelser, der kun giver kort tids ubetinget fængsel. 'Vi får problemer med konventionerne,' siger flere jurister
Regeringens uro-pakke bliver til foråret fulgt op af en række stramninger af udvisningsreglerne. Det vil betyde, at ikkedanske statsborgere kan idømmes udvisningsdom for overtrædelser, der kun giver kort tids ubetinget fængsel. 'Vi får problemer med konventionerne,' siger flere jurister
Indland
26. november 2009

'Uro-pakken', der forventes vedtaget i dag, lanceres, som det der skal dæmme op for 'klimalømler', som kun kommer til Danmark for at lave ballade. Men står det til regeringen og Dansk Folkeparti, vil pakken senere på året blive fulgt op af en markant øget mulighed for at udvise personer uden dansk statsborgerskab - ligegyldigt hvor længe de har boet i landet. Det fremgår af Udlændingeaftalen, der blev indgået af Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti under finanslovsforhandlingerne den 6. november.

I aftalen står der at: »Det er helt uacceptabelt, når personer forsøger at destabilisere den danske samfundsorden. Aftaleparterne finder derfor, at den styrkede retshåndhævelse, der følger af uro-pakken, bør følges op af skærpede udvisningsregler«.

Yderligere uddybes det i et nyt svar på et udvalgsspørgsmål fra justitsminister Brian Mikkelsen til SF's retsordfører Karina Lorentzen: »Det gælder således uanset frihedsstraffens længde og varigheden af opholdet i Danmark«.

Vigtigt signal

Uro-pakken skærper straffen for hærværk og for at lægge hindringer i vejen for politiets eller brandvæsenets arbejde, hvis det foregår 'mens eller i umiddelbar forlængelse af grov forstyrrelse af ro og orden'. Straffen skal ifølge lovforslaget være ubetinget fængsel allerede i førstegangstilfælde, hvor der i dag oftest idømmes bødestraf. Denne skærpelse gør det muligt at udvise, og det er ifølge Venstres udlændingeordfører Karsten Lauritzen et vigtigt signal at sende til mennesker uden dansk statsborgerskab:

»Når man er gæst i et land, har man en forpligtigelse til at opføre sig ordentligt. Det at lægge politiet hindringer i vejen er meget alvorligt og viser, at man fuldstændig har misforstået de værdier, der er helt grundlæggende i det danske samfund,« siger han.

Dansk Folkepartis Martin Henriksen mener, at det en naturlig følge af en politik, der har været ført længe. »Det er et grundlæggende princip, vi har, at når man som ikkedansk statsborger overtræder landets love, så skal man kunne udvises,« siger han.

Specielt forholdet til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention kan ifølge flere jurister føre til problemer i konkrete sager.

»Hvis en person, der er født og opvokset i Danmark, bliver udvist på grund af fyrre dages fængsel, så vil Danmark tabe sagen ved den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, fordi der ikke er noget forhold mellem kriminalitetens alvor og udlændingens tilknytning til Danmark,« siger jurist i Amnesty International Claus Juul. Chefjurist i den borgerlige tænketank Cepos Jacob Mchangama er enig i den vurdering.

Konventionen kræver nemlig, at man tager hensyn til blandt andet familiens enhed og personens tilknytning til Danmark: »Jeg har svært ved at se, at en person der har boet her i 10 år, og får en ubetinget frihedsstraf for at sidde i en kæde kan smides ud. Det får man svært ved at få medhold i på grund af konventionen,« siger Jacob Mchangama og påpeger, at han synes, det er helt rimeligt at smide folk ud, der er kommet udelukkende for at lave ballade og forhindre politiets arbejde. Claus Juul vurderer, at flere af de tilfælde, der skærpes med uro-pakken, ikke er alvorlige nok til at begrunde en udvisning.

»Vi skal huske, at den straf, der kan idømmes for at være i vejen for politiet, går fra bødestraf til ubetinget fængsel, hvis det sker samtidig med, at nogle andre smadrer et vindue i 7-eleven i nærheden. Så det er de andres handling, der medfører skærpelsen,« siger han.

Også Enhedslistens retsordfører Line Barfod er stærkt kritisk: »Det er fuldstændig vanvittigt. De prøver at skræmme folk fra at bruge deres grundlovssikrede rettigheder,« siger hun.

Rum til stramninger

Venstres Karsten Lauritzen er godt klar over, at forholdet til konventionen kan gøre det svært at udvise, men kalder det helt legitimt at give domstolene muligheden. Han mener, at der i høj grad stadig er rum til at stramme reglerne.

»I Frankrig har man en meget mere skærpet udvisningspraksis, end vi har i Danmark, selvom vi har strammet op de seneste år. Der er jo forskel på at stjæle en pose slik og så lægge politiet hindringer i vejen,« siger han. Ifølge Line Barfod er det ikke sandsynligt, at det vil blive accepteret at udvise personer med høj tilknytning til Danmark for så små forbrydelser. Men hun vil ikke afvise, at det kan komme til at ske. »Regeringen kan håbe på, at domstolene går med til det alligevel, og at de mennesker, der bliver udvist, ikke har overskud til at køre sagen hele vejen gennem retssystemet,« siger hun.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Danmark er ved at ende som en politistat. Hvad bliver det næste? Dødsstraf for at køre uden cykellygte i mørke? Proportionerne mangler helt og aldeles i de mere eller mindre vanvittige tiltag på retsområdet, som V og K gennemfører efter flad ordre fra O. For få år siden havde en Birthe Rønn Hornbech forlængst råbt op. Nu er hun en zombie, som nikker og samtykker, uanset hvor horrible forslag Peter Skaarup og hans proselytter kommer med. Det værste er, at man fornemmer en skjult underliggende dagsorden som går på, at DF faktisk gerne ser gadekampe og optøjer, sådan at de kan få mere vind i sejlene. Ingen tvivl om at dette forslag vil ramme ganske almindelige uskyldige borgere og at vi vil se sager mod Danmark ved Menneskerettighedsdomstolen. Ufatteligt at dette pøbelvælde forklædt som højrefløjspolitikere ikke forlængst er blevet væltet.

Det er jeres egen skyld, kære venstrefløj!
Alt for længe har man accepteret vanvittige
ballade magere, der ingen midler skyr.
Hvis man bliver bedt om at "rydde gaden" så
betyder det ryd gaden,forsvind gå hjem, så kaster
man sten og andet efter loven, hvorefter loven slår
igen, hvorefter man råber op om politibrutalitet!
Herregud - kan I ikke selv se det er patetisk.
Desuden står der i artiklen, Frankrig udviser i stor
stil - hvordan kan det lige lade sig gøre - jeg mener
konventionerne må vel også gælde Frankrig?
men der kan det åbenbart lade sig gøre.
Foruden kan man læse om europæiske ballade
grupper, der direkte opfordrer til at "sætte Kph. i
brand"
Disse skal selvfølgelig også bydes velkommen!
Gu´ skal de ej, de skal afvises ved grænsen!
Narrehatte

Dorte Sørensen

Håber at det kun er en ond drøm og ikke OVKs omdannelse af Danmark til DDR tilstande.
Det er til at tude over at sådanne lovforslag bliver stillet og vedtaget i det DANSKE FOLKETING.
Hvad er der dog sket med Danmark?

Med Lømmelpakken vil fremtidige faglige blokadevagter blive gjort til kriminelle og kan idømmes 40 dages fængsel bare for at kæmpe mod en arbejdsgiver, der ikke vil give sine ansatte ordentlige løn og arbejdsforhold. Er det virkeligt et sådan samfund OVK ønsker og er det den måde DF kæmper den ”lille mands sag” på?
Håber at V og K tænker sig om endnu engang så de ikke fremsætter deres ny uro-pakke til foråret.

PS: Så i DRs TV- avis i går Per Larsen efter, at vi lige havde set en lager bygning i København, der skulle bruges til et nød fængsel ved FNs Klimatopmøde i december, sige at hvis demonstranterne opførte sig ordentligt så skete der dem ikke noget. MEN var det ikke det samme myndighederne i DDR sagde og som vi dengang kritiserede for at behandle folk på den måde.

Mikkel Sørensen

."Hvad er der dog sket med Danmark?"

Ja det maa du nok sige, og noget maa der goeres for at destabilisere den totalitaere samfundsorden.

Mit eget bidrag bliver desvaerre negativt idet jeg har taget konsekvensen og udvandrer mens tid er. Jeg venter altsaa ikke paa at 1933 gentager sig.

martin sørensen

Når de borgerlige har fundet det verbale stemplet # retfærdig og fair, frem så står det helt klart og sikkert, At der er en lov på vej som der er alt andet end "retfærdig og fair", retstaten udhules langsomt men sikkert dråbe for dråbe stramning for stramning og hvergang så sker det ledsaget af jo se det er jo kun " retfærdigt og fair"

den borgerlige tolkning af udtrykket retfærdigt og fair, det er blevet et ordret synonym med "grotæsk og apsurt"

Brian Mikkelsen fortjener altså ikke en post som justitsminister, det undrer mig virkelig han har fået den!
Jeg håber oppositionen kan få nedlagt forslaget og få overbevist tvivlerne om at de må og skal stemme imod.
Og i øvrigt var det måske på sin plads at få ordnet den elendige "egnet til dansk statsborgerskab" prøve allerførst?
Det er som om der bliver smidt nye forslag på bordet hele tiden mens det gamle forputter sig i uordentlige bunker; det er simpelthen elendigt arbejde og uakceptabelt.
Jeg må ind på slotspladsen nu og larme!

Er strejker ikke et forsøg på destablisering af den danske samfundsorden? er blokade-vagter ej det samme? Er skraldemændes strejke ikke et forsøg på terror? (da terrorlovgivningeng klart slår fast, at terror bl.a. er at hindre væsentlige samfunds-opgaver i at blive udført?)

Og hvad er det helt konkret at lægge politiets hindringer i vejen? Er det at sætte sig ned (lave sit down aktioner, fredeligt) eller er det at stille sig skulder ved skulder, fredeligt, og vente på at politiet, med stave, driver dem tilbage.

Og har man i Venstre mm. helt glemt, at europæiske borgere (dvs. borgere fra EU) har rettigheder i Danmark, baseret på adskillige EU-traktater. Jeg tvivler på, at man kan smide f.eks. tyske stats-borgere ud eller polske med den besked, at de aldrig mere må vise sig i Danmark. Dette er er nemlig en hindring for arbejdskraftens frie bevægelighed.

Dansk Folkeparti ønsker jo stramningen udelukkende, fordi det giver dem mulighed for at kunen udvise muslimer, som har fået 40 dages fængsels-straf f.eks. for bande-kriminalitet eller anden kriminalitet.

V&K ønsker dette (gætter jeg på) netop fordi de vil bruge domstolene til at knække ryggen på de fagforeninger, der står og demonstrerer, laver faglig blokade mod de virksomheder som ikke betaler overenskomstmæssig dansk normal-løn på et bestemt område, f,eks. indenfor byggeriet.

Når stat, marked og arbejdsgivere smelter sammen er der et ord for det: fascime.

Martin Henriksen opererer med et begreb der hedder 'ikke-dansk statsborger'. Anerkendende DF's havende en (een eneste helt specifik) positiv rolle i dansk politik, så må man advare imod at bruge sådanne selvmodsigelser i arguymentationen.

Der er grangiveligt blevet uddelt omkring 1000% for mange statsborgerskaber til udlændinge i de sidste 30 år. Og enhver. der bare pipper om en tilbagerulning til sådan tidligere praksis. må og skal være dømt til politisk mørke, om de så er 'røde' eller 'grønne' eller 'blå' eller polkaprikkede.
HVIS man så skal være flink og prøve at forklare 'hvad Martin mener :-)', så er det nok noget med at der er temmelig mange af dsse 'førstegenerations-danskere', som fortsat har 1-2.-mange andre statsborgerskaber. Er det disse tilfælde MH mon tænker på i og med 'ikke-danske statsborgere' ?
I så tilfælde kan man lige følge ham, - men et sidste, eneste, statsborgerskab skal man ikke kunne lænse nogen for.

Det nytter ikke noget at straffe for at undgå voldsom adfærd eftersom magthaverne selv benytter sig af den for at besidde den position de har i samfundet.

The violence is inherited in the system: http://www.youtube.com/watch?v=rAaWvVFERVA

Og her er et kunstnerisk udtryk fra nutiden om de nuværende tilstande i vores samfund: http://www.youtube.com/watch?v=mv1e9R86Dkc

@Mikkel Sørensen
Du hellere bruge dine kræfter på at kæmpe imod ligesom os andre. Jeg siger ikke at BOPA og Holger Danske og lignende 'terrororganisationer' genopstår fra de døde foreløbig, men der er eddermame stor risiko for det, altså at vi kommer til at få en egentlig opblomstring af venstreterror grundet folks afmagt og frustration over Dansk Folkepartis fascistiske lovgivning.

Bølgerne kommer til at gå højt i fremtiden...

Dorte Sørensen

Så fik OVK sin Lømmelpakke vedtaget med OVKs stemmer og alle andre imod. Herved har regeringen og DF krimialiseret faglige blokadevagter og andre demonstranter . Jeg er tude færdig over at bo i sådan et land.
For et par dage siden var regeringen og medierne oppe at køre over, at en dansk journalistelev var blevet anholdt under en demonstration i Iran og udenrigsministeriet fik den unge mand hjulpet hjem, men nu har regeringen og DF selv vedtaget en lov der giver det danske politi samme muligheder med at anholde folk der deltager i en demonstration.

Suk... jeg glæder mig til at holde nytår i et bur:

http://www.bt.dk/krimi/aktivister-skal-opbevares-som-dyr

...så jeg kan fortælle om forholdene til engang når jeg har fået børnebørn og give dem mareridt.

Mads Kjærgård

"Når stat, marked og arbejdsgivere smelter sammen er der et ord for det: fascime." Ja præcist! Men det er jo også der vi er på vej hen, at De Konservative er med på den vogn kan ikke undre, men at Venstre, Danmarks såkaldte liberale parti også er, det er dælme forunderligt. Men tror ikke at folk fatter omfanget, "Lømmelpakke" er jo også sådan et godt ord, at skjule det under.

martin sørensen

kuren mod OVK,

Danmarks bedste sangskriver,
hør exembelvist denne sang, den handler også om køer.

http://www.youtube.com/watch?v=2QXiS6wTEj0&feature=related

Når det hele omkring OVK bliver formeget så er det på med øre bøfferne, åbne op for en gang ren terapi, Allan Olsen lige dirkete ind.

Husk de borgerlige de er også kun mensker, alså besværlige men dog kun menekser og bær over med dem, de ved jo ikke hvad de gør de stakler, 99% af dem der stemmer på de borgerlige gør det i bedste mening, nej det er ikke onde mensker de tager bare fejl, i deres ønsker om løsninger på vores problemer som land. hvergang jeg konfrontere en borgerlig med det grotæske apsurte af de handlinger som OVK regeringen gennemfør jo så lyder svaret promte ja men det var heller ikke meningen, nej men det var koncekvensen, siger
jeg, jo men vi må forvente må fejl når man strammer op og det var jo ikke for det specifikke sag som jeg hivede frem at man nu strammede op overfor.

logiken er enkel hos de borgerlige, det er alle de "andre", der gør det retfærigt og fair, at opføre sig apsurt og grotæsk.

Nåh! Nu jaj forstå låvgivnig.

Lømmelpakke åpkalt æfter rægering.

Kent Broe Goldschmidt

Danmark er ved at udvikle sig til en politistat, hvor er det sørgeligt.
Hvem er egentligt lømmelerne, staten der tillader storkapitalen at forurene, og svine vor jord til, eller de demostranter der tager kampen op og viser mod til at sige overmagten imod?
DK er i realiteten blivet en politistat, og den højt besungen demokratiske ytringsfrihed er en saga blot.
VKO har gjort demokratiet ondt, og det stopper ikke her, de vil skære mere og mere i demokraties salamipølse, til der kun er et par tørre endestykker tilbage.
Inden længe forudser jeg, at bare man udtrykker sig kritisk f. eks. her, også bliver strafbart, bare vent.
Vi kan nå at vende situationen, lad os gøre det ved næste valg, inden det er for sent.

Hvad det vil sige, at stå i vejen for politiet, afgør det politi, der på stedet råber 'ryd gaden' og intet sker.
På regeringsplan har vi i udenrigspolitik indført, hvad man for nogle år siden kaldte DER TOTALE KRIEG, og følgerne udebliver ikke.
Efter besættelsen skiftede krigsministeriet navn til forsvarsministeriet. Nu opererer forsvarsministeriet som et krigsministerium med en krigsminister. Sammen med USA fører vi,hvis nogen har glemt det, såkaldt forebyggende krige i nogle 'world-wide-screen operationer', den nye imperialismes tankesprog.
Et hvilket som helst angreb hvorsomhelst i verden,, voldeligt eller religiøst, opfattes som et angreb på den danske nation, på danskheden eller nationalismen, og hele verden bliver derfor en slagmark uden grænser. I de sidste syv år har vi samlet på fjender - überalles.
Dem kalder man terrorister, i gaderne lømler og uromagere, som borgerskabet bekæmper, og
som så ofte tidligere med politiet som den villige håndlanger. Samfundet er vist under udvikling - tilbage!

Nullernes regering har meget at stå til regnskab for. Og det kommer den også til, når flertallet skifter.

Peter Jespersen

@Dorte Sørensen

Husker godt sagen med journalisteleven - der blev pustet op af medierne - jeg husker dog også at det udanske folkeparti holdt en besynderlig lav profil. Måske de var klar over at undersvenden simpelthen var faldet i indpakningspapiret til den Iranske "lømmelpakke".

Samfundet er fyldt med mange andre former for vold og voldtægt, som netop unge har syn for og sund fornuft og mod til at reagere overfor. Vi har kun de børn og unge, som vi selv har sat i verden, og de politisk aktive og socialt indignerede må som førhen tage tævene, når den pæne borgerlighed går amok med endnu en klassekamp. Længe leve spanskrøret!

Vi ser nok snart at Frøslev-lejr må opgive sin museumstilværelse, så den kan bruges til sit oprindelige formål.

Morten Kjeldgaard

De borgerlige er i egen selvforståelse demokratiets og de borgerlige frihedsrettigheders fremmeste forsvarere. Den personlige frihed blev endeligt fastslået i Grundlovsrevisionen i 1953. Men i Danmark har den personlige frihed altid været forbundet med et "men". Vores personlige frihedsrettigheder er altid underlagt de til enhver tid valgte politikeres forgodtbefindende. I nyere tid, dvs. efter 2. verdenskrig, har ingen regering været mere aktiv i at indskrænke de borgerlige frihedsrettigheder end den nuværende. Regeringerne Rasmussen II og III har med støtte fra fascistpartiet DF været bannerførere for en hidtil uset forringelse af vores frihedsrettigheder.

Man kan godt misunde de Forenede Stater deres Constitution, som uanset politisk flertal grundlæggende sikrer borgernes frihed.

@Johannes Aagaard
Det er da rigtigt at bøller der kommer her til landet for at lave vold og hærværk skal kunne udvises med fynd og klem.
Men det er jo ikke det der problemet med denne lov. Hvis den var laver som en særlov til lejligheden, så kunne det være rimeligt uproblematisk. problemet er bare at loven fortsætter også efter topmødet. og at al faglig kamp herefter kan tolkes som "at lægge politiet hindringer i vejen".
Dette er kryptofacistisk lovgivning med to målgrupper: indvandre med muslimsk baggrund og faglige og politiske aktivister, der protestere mod regeringens politik.
Man kan bare håbe at folk for et øjeblik glemmer friværdien, og stemmer på nogle mennesker der vil Danmark det godt og ikke bare er interesseret i at mele deres egen kage.

"lømmelpakken" er konsekvens af det retslige efterspil kampene om Ungdomshuset fik.

I den berømte knibtangs manøvre politiet foretog på Nørrebrogade fik politiet fanget alle de som løb for langsomt.

I retten forklarede de allesammen at de stod og kikkede, var nede efter pizza, ude efter varmt vand til varmedunken osv.
De blev alle frikendt.

Og mht udvisning udlændinge så ransagede politiet under Ungdomshus urolighederne feks folkets hus som var samlingssted for autonome.
119 blev anholdt og ca halvdelen var udlændinge.

Stramninger overfor politiske extremistetiske voldelige grupperinger er en helt naturlig og pt desværre nødvendig udvikling hvis man forholder sig til virkeligheden og ikke fortænkte hypoteser

peter jensen, det er jo noget vås - Danmark har sjældent været så fredeligt som i de sidste 20 år!

Amila Jašarević

Det var i forvejen ulovligt at begå hærværk, smide sten efter politimænd eller gøre andet voldeligt. Nu er det bare også ulovligt at LIGNE en, der vil gøre noget i den stil. Det er også ulovligt at deltage i en demonstration, hvor nogen andre (som man måske overhovedet ikke kan se, hvis det er en stor demo) gør noget voldeligt. Dvs. man straffes for andres handlinger.

Politiet har fået frie tøjler til at anholde, hvem de vil til en demonstration, og man behøver overhovedet ikke have gjort noget - andet end at være der altså.

VKO’s “lømler” betyder ikke andet end folk, der bruger deres grundlovssikrede ret.

Overalt hvor liberalister udtaler sig om frihed, sker det på grundlag af en sortering af folk. Frihed for nogen, såvel som straf for andre. For testamentet og siden for Fogh Rasmussen gælder det om straks at skille bukkene fra fårene. Den tankegang er tilgængelig, hvis man drager omsorg for de udsorterede, således som det sker for fysisk handicappede, ellers resultatet af racerene forestillinger.
Unge er unge, alle en del af samfundet, hvor opfattelsen af fællesskab og solidaritet er betragtningen af ungdommen som en helhed. Kun den liberale nægter an anerkende lighed ved siden af frihed, og kun den, der er udenfor pædagogisk rækkevidde, taler om det sorte får.
Derved bliver liberalismen stærk og magtfuld.

"Med tanke på den voldsromantiske udveksling på facebook, imellem stavens foregangsmænd - også kaldet politiet - og den ringe uddannelse der følger med, så skal der nok komme liv i gaden."

@peter hansen

det jeg beskriver er faktiske hændelser.

Du vil måske disse ting ikke er foregået?

Dk er fredeligt?
Hvor jeg arbejder er der to til tre pistol gaderøverier hver weekend.
At du ikke følger med i hvad der foregår betyder jo ikke at der ikke sker noget.

P.J.,

så må du åbenbart ikke leve i Danmark. For justitsministeriet siger selv at der er ca 36 gaderøveri for hele året i hele Danmark.

Kilde: http://www.justitsministeriet.dk/fileadmin/downloads/Forskning_og_dokume...

Så det lyder som en røver eller snarere to små fjer der blev til syv fuldfede høns...

I november '95 sluttede RiBus konflikten. For mit vedkommende med et overfald fra en hundefører, der lod sin hund bide mig flere gange. For at føje spot til skade blev jeg anholdt, lagt i håndjern og indsat i "kosteskabet" på politigården med ubehandlede bidsår. Min brøde var - i følge det bødeforlæg, jeg fik - at jeg havde været agressiv og voldelig. Virkeligheden var, at jeg blev forfulgt af en ophidset betjent over en strækning på 300 m. Jeg nægtede at betale bøden ... (fortsættes)

Og sagen kom for retten i ’97. Jeg førte selv min sag. Hundeførerens forklaring blev totalt underkendt – og jeg VANDT sagen! Havde ovenstående fundet sted i dag, så havde jeg vel fået 40 dages fængsel p.g.a. en løgnagtig anklage fra en politimand.

Lige et spørgsmål: Kan straffen i den nye "lømmel-lov" på 40 dage ankes? Hvis ja. Så vil justitsvæsenet blive overbelastet i uhørt grad.

Jeg vil gerne udvises og få 100.000 i røven.

Til almindelig oplysning vil jeg gerne tilstå at jeg afskyr den danske stat, dets politikere samt de embedsmænd der understøtter dem.

Jeg ser derfor frem til at jeg kan blive udvist til Norge med 100.000 på bankbogen.

Hvis jeg kan se mit snit til det vil jeg svine alle danske politikere til der kommer i min vej, og jeg synes at det danske samfund bør omstyrtes til fordel for et ægte demokrati.

Jeg vil dog ikke ty til egentlig terrorisme da jeg ikke aner hvordan man laver bomber og kun rammer de skyldige. Men hvis jeg kunne ville jeg bestemt overveje det.

Hvis dette ikke er nok til at få mig udvist til mit hjemland, hvad skal jeg så gøre?

P.S.
Jeg kan godt bruge noget cash!

En halv udvisning vil også være godt nok.
Hvis jeg får 50.000 lover jeg at forblive lovlydig.

P.P.S.
Undskyld.

Amila Jašarević

Det går jo ikke, Bjørn Herring. Du er vestlig og dermed godkendt. Måske skal du sige, du er blevet muslim?

@Thomas Holm

de tal er fra 2006. Der er sket en explosiv stigning.

Du må følge med i medierne.
Hvis du ikke får Kbh aviser feks fra nordvest forstår jeg godt det er svært at følge med.
For efterhånden er det kun de grove sager med personskade som kommer op i nationale medier.

@Thomas Holm

I 2008 blev der anmeldt 660 gaderøverier bare i Kbh.
Man regner med en 50%'s stigning fra 2008 til 2009.
Altså mere end to gaderøverier dagligt og det er kun i Kbh.

Håber du sætter pris på denne update til nutiden.

http://jp.dk/indland/krimi/article1792870.ece

Ja,

og langt de færreste af dem er med pistol, som du påstod i din kommentar. Kun ca. 60 ud af 2000. Så det med dine citat "Hvor jeg arbejder er der to til tre pistol gaderøverier hver weekend.", det er en røver.

@thomas

dine tal er helt forældede.

Vi snakker stigninger på mange hundrede procent og så passer mit slag på tasken sikkert meget godt.
Feks var der en periode hvor en enkelt bande unge huserede og bare de stod for to-tre gaderøverier med pistol pr nat.

Lav selv en google søgning på "gaderøveri københavn pistol" og bliv klogere.

Justitsministeriets rapport
8se oppe) Marts 2008 er forældet?
Rigspolitiets statistik omvåben anvendelsevoldssager er forældet?
Statistikdatabanken fra K3/2009 (http://www.statistikbanken.dk/383) er forældet?

Your prejudices are showing...

»Hvis en person, der er født og opvokset i Danmark, bliver udvist på grund af fyrre dages fængsel, så vil Danmark tabe sagen ved den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, fordi der ikke er noget forhold mellem kriminalitetens alvor og udlændingens tilknytning til Danmark,« siger jurist i Amnesty International Claus Juul. Chefjurist i den borgerlige tænketank Cepos Jacob Mchangama er enig i den vurdering.

Nu behøver man kun at gå en tur på strøget i københavn for at opleve østeuropæiske spilsvindlere. De taler dansk, og må derfor formodes at de har været her, i det mindste en periode.

Nu er indvandrebander begyndt at opkræve beskyttelsespenge fra forretninger på Nørrebro. Om de har været her længe vides ikke, og det er naturligvis ikke muligt for diverse debattøre, inklusiv undertegnede at vide om disse formodede forbrydere har statsborgerskab.

Om diverse konventioner giver ballade iht spørgsmålet om udvisning, har ingen reel praktisk betydning for nævnte lov, men det er heller ikke problemets kerne. Problemet består i at politiet får bemyndigelse til at anholde folk uden bevislig årsag, hvilket er et rimeligt alvorligt tiltag.

Hvorfor bandeproblemet ikke løst undrer alle sig over, men svaret er rimeligt enkelt. Der forkuseres ikke på problemets oprindelige årsager, men istedet på løsninger der forhåbningsvis virker. Årsagen til det skal findes i de stridigheder fløjene imellem, der ofte er mere interesseret i at opnå regeringsmagten, eller som Enhedslisten, at bekæmpe DF's tvivlsomme vælgerskare.

Der er ingen tvivl om at et overvældende flertal blandt befolkningen ønsker at få udvist disse udenlandske kriminelle elementer, og det gælder ikke bare for individer uden statsborgerskab, men i lige så høj grad dem med, og alle ved at det er en helt anden problemstilling.

Alle ved også at DF ikke har orden på tallene hvad angår problemets omfang, men omvendt ved alle også at venstrefløjen ikke i tilstrækkeligt omfang erkender problemets eksistens.

Hvis jeg her beskylder bl.a. Line Barfod, som jeg har stor respekt for på rigtig mange områder, ikke har fattet en meter af hvad hun taler om, i denne forbindelse, såfremt hun ikke fremkommer med løsninger der virker og er økonomisk gennemførlige, og her er sociale foranstaltninger naturligvis første prioritet, men i tilfælde af disse ikke er tilstrækkelige, skal der falde en hammer.

Fængsel virker ikke, men fordi jeg faktisk kender et par bandemedlemmer (de tror de kender mig), så kan jeg se bekymringen i deres ansigter hvis talen går på udvisning.

Med andre ord; risikoen for udvisning har den ønskede præventive effekt, men disse bandemedlemmer håner lovgiverne, og her har de jo ret. Det er ganske tåbeligt at begge fløje ikke i tilstrækkelig grad er i stand til at forstå, og blive enige om et emne der er så simpelt at overskue.

I mellemtiden, og af nævnte årsager, skal borgerne opleve disse tilnærmelser til politistatsmetoder, alene fordi politikernes indbydes magtsyge forhindrer dem i at løse et relativt enkelt problem, og her er begge fløje forvirrede og handlingslammede.

»Regeringen kan håbe på, at domstolene går med til det alligevel, og at de mennesker, der bliver udvist, ikke har overskud til at køre sagen hele vejen gennem retssystemet,« siger Line Barfod.

Så er jo på plads at minde LB om at domstolen skal følge landets love uanset emnet. En dommer har ganske enkelt ikke ret til at have en selvstændig mening sålænge dommeren er på arbejde.

Men det er beklageligt, og her har hun ret, at lovgiverne ikke tilstrækkeligt fokuserer på årsag og virkning.

Det er glædeligt at Karina Lorentzen fra SF er ved at opdage hvem, eller måske snarere, hvad disse bandemedlemmer er for en flok psykopater.

hold da ferie hvor den nye regering efter næste valg får travlt med at rydde op efter idioterne.

Hvis SSFR skal have en chance, selv i en mindretalsregering, er de tvunget til at fortsætte udlængingepolitikken.

Meningsmålingerne viser nu at der ikke kommer en ny regering, med mindre VKO kvajer sig alvorligt endnu engang. Rød stue skal ikke begå flere indbyrdes uoverensstemmelser, og især de radikales dumstædighed med ultimative krav, skal forandres, før befolkningen ellers fravælger dem.

VKO behøver ikke at gøre meget, mens SSFR skal bevise deres duelighed. Det er ikke retfærdigt, men sådan er politik.

Man skal ikke glemme at befolkningen er meget skeptiske overfor de nye socialdemokrater, som stadig lider under Nyrups dårlige image, Flere fremtrædende socialdemokrater, eksempelvis Mette Frederiksen's image ligger også rimeligt lavt, En del skyldes sikkert hendes mærkesager vedr. frit lejde til alverdens ludere.

Et er tilsyneladende når VKO dummer sig, og noget helt andet er det når SR gør det.

At overfalde andre og at stjæle har altid været strafbart, så hvad taler vi om?

Torben Pedersen

Da jeg er gift med en udlænding der endnu ikke har permanent visum til Danmark, vil jeg af angst for at hun opholder sig det forkerte sted på det forkerte tidspunkt være nød til at spærre hende ind i første del af december måned. Glædelig jul

De dér politisk engagerede unge, de er nogle lømler er de! Og pludselig har de aldrig eksisteret.... --->

http://www.youtube.com/watch?v=pG1hLEuahyk&feature=related

Ligesom Bjørn Herring vil jeg også gerne melde mig frivilligt til aldrig mere at sætte mine ben i Politistat Danmark, mod 100 000 kr. Det ville være 1/3 af mit phd stipendie lige dér, hvorfor er det kun muselmænd og andre snuskede typer der skal have gavn af de penge? :P

Eventuelt kunne de også bare stryge min studiegæld. Jeg lover! Jeg skal nok blive væk.
(Sammen med ræven bag mit øre)