Læsetid: 4 min.

Det kedeligste kommunalvalg i mands minde

De kommunale politikere har været pressede af den økonomiske virkelighed. Derfor er løfterne blevet mindre - og valgkampen den kedeligste i mands minde
Både Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, og statsminister Lars Løkke Rasmussen har været på gaden for deres kommunale partifæller.

Både Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, og statsminister Lars Løkke Rasmussen har været på gaden for deres kommunale partifæller.

Henning Bagger

17. november 2009

I dag går danskerne til stemmeurnerne for at vælge nye by- og regionsråd. Kommunalvalg har aldrig været det mest ophidsende, men i år har danskerne været vidne til den kedeligste valgkamp i mands minde.

Hvad er forklaringen? En hovedårsag er, at kommunernes økonomi er presset af finanskrisen. Det er derfor helt utroværdigt, hvis borgmesterkandidaterne pludselig ruller store forkromede planer ud, som kraftigt udbygger den offentlige service. Forventningen hos borgerne er snarere, at kommunalpolitikerne i stedet leverer det høje serviceniveau, de er blevet lovet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steen Erik Blumensaat

Kristian Jensen det var ham der stod på cenen sammen med Stein Bagger, storsmilende og klappende. Så kom ikke og sig at forbrydelse ikke betaler sig.

Søren Kristensen

Kedelige kommunalvalg, eller kedelige valg i det hele taget, er bare tegn på det går godt. Ellers ville folk jo benytte lejligheden til at gøre oprør. Ergo må det være fordi der ikke er noget at gøre oprør imod - med mindre vælgerne ikke er ved deres fulde fem, men så er det også deres egen skyld.

Ja, - valg er - og bør være - relativt "kedelige".

Eller rettere: trivielle, for demokratiet selv bør være noget hverdagsagtigt, og en afstemning bør svare til den almindelige rengøring i boligen: vi gør det ikke fordi vi holder af at gøre rent, men fordi vi holder af et pænt og rent hjem ... og hvis man holder af demokratiet, så stemmer man naturligvis også, når lejlighed byder sig.