Læsetid: 3 min.

'Nu skal det ku' mærkes, at SF er blevet et stort parti'

SF's valgsejr gav plads til et kuld af nye, unge kandidater rundt om i landets byråd. De betegner sig selv som ambitiøse idealister, der arbejder for at udbrede 'det røde budskab' - også gerne fra en borgmestertaburet
SF'eren Stina Willumsen deler løbesedler ud på gaden i Odense forud for kommunalvalget tirsdag, hvor hun med et kanonvalg på 11.349 personlige stemmer blev den kommunalpolitiker, der fik sjette flest stemmer.

SF'eren Stina Willumsen deler løbesedler ud på gaden i Odense forud for kommunalvalget tirsdag, hvor hun med et kanonvalg på 11.349 personlige stemmer blev den kommunalpolitiker, der fik sjette flest stemmer.

Nils Svalebøg Mogensen

20. november 2009

SF blev kommunalvalgets helt store sejrherre med en fremgang på 7,1 procent, og en del af de procenter skyldes flere yngre kandidater, der har været stemmeslugere rundt omkring i landet.

I Odense fik 32-årige Stina Willumsen 11.349 personlige stemmer, hvilket gør hende til den sjette største stemmesluger ved kommunalvalgene.

I København kom Ayfer Baykal, også 32, ind med 3.665 foran SF's spidskandidat Bo Asmus Kjeldgaard.

Landets yngste, nye byrådsmedlem, den 18-årige Lau Tambjerg fra Varde, kommer ligeledes fra SF.

Og de nyvalgte kommunalpolitikere er ikke i tvivl om, hvad de vil.

»Man stiller op, fordi man gerne vil redde verden. Mindre kan ikke gøre det - og at redde verden er at sprede det røde budskab,« siger Ayfer Baykal.

Lau Tambjerg stemmer i.

»Jeg går ind til byrådsarbejdet med det optimistiske håb, at jeg kan få gennemført en masse af min politik og få en masse indflydelse,« siger han.

Ambitiøse idealister

Indflydelse er netop nøgleordet for de unge byrådsmedlemmer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

DR og Tv2 parre konsekvent Pia og Villy som om de skulle være kombattanter i dansk politik, men Villy er kold.

Villy hopper ikke på Pias perfiditeter. Han stiler højre. Han vil diskutere realpolitik udfra en socialistisk vinkel …og ikke skændes med en propagandistisk harpe.

Man må sige at SF har fat i noget af det rigtige, om os socialister vil det eller ej. Så det er da positivt at der alligevel er en vis del af befolkningen der stadig kan lokkes til at stemme rødt.

Det er bare på et tyndt symbolpolitisk grundlag set med kloge-briller.

Carl Marksen,

Oprydning efter en finanskrisen hvor skatteborgerne har måttet stille bankgarantier af historiske dimensioner og samtidig risikere en åre lang beskæftigelseskrise - er det et tyndt symbolpolitisk grundlag ?

For mig er det som er mest glædeligt ved det her valg, det er at der her i kommunen, hvor jeg bor er blevet valgt en somalisk kvinde til byrådet for Socialdemokraterne. Og hun skal nok fortælle Dansk Folkeparti et og andet...