Læsetid: 3 min.

Mediefolk støtter omstridt paragraf i offentlighedslov

Hvorfor har repræsentanter for TV2, specialmagasinerne og Journalistforbundet støttet paragraf 24 i Offentlighedskommissionens forslag til ny lov om aktindsigt?
28. november 2009

I pressekredse har det vakt opmærksomhed og ikke mindst undren, at samtlige medierepræsentanter i Offentlighedskommissionen har accepteret den omstridte paragraf 24 i forslaget til ny offentlighedslov.

Paragraf 24 går, sagt meget kort, ud på, at i sager om ministerbetjening vil samtlige ministerier, styrelser og direktorater være én og samme myndighed, hvorfor der i udgangspunktet ikke vil være aktindsigt i dokumenter, der er udvekslet på tværs.

Som tidligere beskrevet i Information vil det formentlig betyde farvel til væsentlige dele af den afslørende journalistik, som i dag laves på baggrund af aktindsigt.

En af dem, der har godkendt paragraf 24, er direktør Christian Kierkegaard fra brancheorganisationen Danske Specialmedier:

- Hvorfor har du sagt ja til paragraf 24?

»Paragraf 24 har været udgangspunktet. Det lå allerede i kommissoriet, at der skulle ske en ændring med henblik på, at forvaltningen i dag arbejder anderledes end tidligere,« siger han.

- I kommissoriet står der, at det er et problem, der kan overvejes? (Se fakta, red.)

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Der er en ting jeg ikke forstår, hvis mediefolkene der deltog i Mediekommissionen fandt det som et krav fra regeringen om en omlægning af aktindsigtloven skulle ændres så medierne ikke længere kunne få aktindsigt i korrespondancen mellem de forskellige ministerier og andre statslige institutioner , hvorfor gik de mennesker så ikke ud i pressen og slog det stort op så befolkningen kunne deltage i en debat om rimeligheden af et sådant krav.