Læsetid: 3 min.

Radikale: Godt kørt, Bondam

Miljø- og teknikborgmester i København Klaus Bondam får bred opbakning fra det radikale bagland, efter han endnu en gang sikrede partiet en borgmesterpost ved at lave en aftale med DF. Der er dog ingen skulderklap fra de radikale vælgere, der karakteriserer aftalen som 'vælgerbedrag'
Mens det radikale bagland ikke har de store problemer med, at Klaus Bondam sikrede partiet en borgmesterpost i København ved at lave en aftale med Dansk Folkeparti, føler mange radikale vælgere, at de er blevet svigtet.

Mens det radikale bagland ikke har de store problemer med, at Klaus Bondam sikrede partiet en borgmesterpost i København ved at lave en aftale med Dansk Folkeparti, føler mange radikale vælgere, at de er blevet svigtet.

Keld Navntoft

19. november 2009

Det radikale bagland står bag Klaus Bondam.

Sådan lyder det fra flere fremstående medlemmer af partiet, efter Bondam konstituerede sig med Dansk Folkeparti og på den måde fortsat sikrede sit parti en borgmesterpost i København til gengæld for ekstra udvalgsposter til DF.

»Han gjorde det, der var bedst for partiet. En borgmesterpost kan give os en skarpere profil, og på den lange bane er det nødvendigt. I den henseende, synes jeg, det er godt kørt,« siger Elisabeth Geday, medlem af Det Radikale Venstres hovedbestyrelse.

Klaus Bondam står efter forhandlingerne til at kunne beklæde beskæftigelses- og integrationsborgmestertaburetten. Og dét resultat støtter partiformand Margrethe Vestager også op om.

»Det er meget stærkt gået af dem,« siger hun til Politiken.

Peter Mandrup, der er formand for vælgerforeningen, Hovedstadens Radikale Venstre, er enig.

»Det er en fin beslutning, Klaus Bondam traf. Vi skal ikke have vores folkevalgte gemt væk i bestyrelser, når der er mulighed for en indflydelsesrig borgmesterpost. I længden er det mere respektfuldt over for vores vælgere,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Dickhudt Christensen

Kan man kun profilere sig hvis man har en borgmasterpost ?

Anyway, mener jeg stadig at bondam minimum 1 måned om året, bør tjene sin løn ved at arbejde som taxachauffør i Kbh.

Jeg ved ikke om man politisk bare kan opfatte en konstitueringsaftale, som en rent teknisk aftale, som Peter Mandrup gør det.
Klaus Bondam skal fungere, ikke som viceoverborgmester, som han havde håbet, men som beskæftigelses - og integrationsborgmester, som er et af de områder, hvor der nok er nogle af de største idelogiske forskelle på de radikale og DF.
I og med at Bondam selv har været med til, at invitere DF ind i varmen, vil det nok, i enhver tænkelig forstand, blive opfattet som lettere hyklerisk, hvis han på den post rent værdipolitisk, prøver at markere sig som værende voldsomt i opposition til DF, som han jo selv har været med til at give mere magt.
De Radikale har virkleig fået taget deres ideologiske mødom med den aftale, men det kan selvfølgelig godt være, at det altsammen er til det bedste.

Olav Bo Hessellund

Klaus Bondam lover ét og leverer noget andet.

Han kan passende finde sig et job som brugtvognsforhandler, når han ryger ud af borgerrepræsentationen ved næste valg.

Det er aldrig klogt at nedvurdere vælgernes hukommelse som visse kyniske og selvfede politikere gør.

John V. Mortensen

Radikal politik handler om mere end - en "købt" borgmesterpost, partiets social-liberalske klima- og finans-politik har fået et ordentlig gok i nøden, som det vil tage lang tid at komme over.