Læsetid: 2 min.

S alligevel i spidsen for Region Hovedstaden

Vibeke Storm Rasmussen får fire år til som formand. SF's Andreas Røpke er helt ude - også som formand for SF i hovedstaden
Vibeke Storm Rasmussen (S) så i første omgang ud til at være blevet stødt fra tronen, men nu får hun fire år mere i spidsen for Region Hovedstaden.

Vibeke Storm Rasmussen (S) så i første omgang ud til at være blevet stødt fra tronen, men nu får hun fire år mere i spidsen for Region Hovedstaden.

Casper Christoffersen

23. november 2009

Den hektiske og dramatiske valgdans mellem de politiske partier i Region Hovedstaden endte i går med, at socialdemokraten Vibeke Storm Rasmussen sikrede sig endnu fire år som regionsformand.

Det er en post, som hun har haft i de sidste 17 år - heraf de 14 som amtsborgmester.

SF's spidskandidat, den 25-årige Andreas Røpke, der forhandlede sig frem til formandsposten med de borgerlige VKO-partier på valgnatten, er helt ude. Han kunne ikke samle opbakning internt i SF til aftalen med ham selv som regionsformand og trækker sig nu som formand for SF i Region Hovedstaden. I stedet får den nyvalgte SF'er Birgitte Kjøller Pedersen 1. næstformandsposten i regionen.

Hun understreger, at der i SF-gruppen er fuld opbakning til den nye aftale med Socialdemokraterne og de radikale. Den sikrer SF langt bedre politisk indflydelse, mener den nye frontfigur.

»Vi ville gerne have formandsposten, men med den nye aftale med S og de radikale får vi meget mere politisk indflydelse, end vi gjorde i aftalen med VKO. Vi har aftalt, at et koordinationsudvalg bestående af SF, S og de radikale skal afstikke de væsentlige initiativer,« siger Birgitte Kjøller Pedersen.

Ser fremad

Det var en lettet Vibeke Storm Rasmussen, der med gårsdagens aftale konstaterede, at hun nu kan fortsætte som formand for Region Hovedstaden.

»Jeg er rigtig glad. Jeg ser frem til et rigtig godt samarbejde mellem de tre konstitueringspartier og de øvrige partier i Regionsrådet,« sagde Vibeke Storm Rasmussen.

Hun mener ikke, at det kaotiske konstitueringsforløb, hvor hun i første omgang blev stødt fra tronen, får nogen indflydelse på det kommende samarbejde.

»Jeg har været i politik i rigtig mange år, og jeg har lært, at når de her ting er overstået, så tager man hinanden i hånden og ser fremad. Det er utroligt vigtigt, at man kan gennemløbe de her forløb og så komme videre bagefter. Det er det, jeg vil lægge op til,« siger Vibeke Storm Rasmussen.

De radikales spidskandidat, Kirsten Lee, er også tilfreds:

»Jeg sagde allerede under valgkampen, at vi ikke kunne pege på Venstre og slet ikke på de konservative. Jeg har også sagt, at jeg selv stod til rådighed, og hvis det ikke var en mulighed, så var der for os kun én mulighed, og det var Vibeke Storm. Vi har aldrig nævnt SF som en formandsmulighed. Vi kendte jo spidskandidaten (Andreas Røpke, red.), og ham kunne vi ikke drømme om at pege på som formand,« siger Kirsten Lee.

Vibeke Storm Rasmussen er under valgkampen blevet kritiseret for sin ledelsesstil, men Kirsten Lee har ingen problemer med Vibeke Storm Rasmussen. ritzau

Serie

Seneste artikler

  • Manglende indflydelse får lokalpolitikere til at give op

    27. oktober 2009
    Færre politikere stiller op til de fem regionsråd. Deres muligheder for at få indflydelse er så dårlige, at mange dropper det politiske arbejde. Eksperter understreger, at der er alvorligt brug for en diskussion af regionernes fremtid
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu