Læsetid: 3 min.

Tabuet om børnetal

Vi må diskutere både befolkningsvækst og økonomisk vækst i klimaets navn Det gennemsnitlige indhold af CO2 i atmosfæren stiger fortsat hastigt og har med de nuværende 389 ppm (parts per million) langt overskredet et naturligt niveau for Kvartærtidens varmeperioder...
24. november 2009

Vi må diskutere både befolkningsvækst og økonomisk vækst i klimaets navn

Det gennemsnitlige indhold af CO2 i atmosfæren stiger fortsat hastigt og har med de nuværende 389 ppm (parts per million) langt overskredet et naturligt niveau for Kvartærtidens varmeperioder. Ikke siden Tertiærtiden for mere end tre millioner år siden, hvor der var væsentlig højere havspejl og meget lidt is på land, antages CO2-indholdet at have været højere. CO2-indholdet har passeret det niveau på 350 ppm, som mange videnskabsfolk sætter som øvre grænse, hvis klimaet og den globale bæredygtighed - som vi har kendt dem gennem vores historie - ønskes bevaret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu