Læsetid: 3 min.

Tyskere protesterer i Danmark mod dansk kulkraft

En gruppe tyske borgere er i Danmark for at stoppe det danske energiselskab DONG's planer om et kulkraftværk i det nordlige Tyskland. De protesterer mod konsekvenserne for miljøet, turismen og fiskeriet
I protest mod DONG Energys planer om at bygge et stort kulkraftværk i det nordlige Tyskland afleverede en gruppe lokale fra området omkring Greifswald i Tyskland - sammen med en kulosaurus - i går et protestbrev til den danske regering. Tyskerne mener, at DONG Energy, som er ejet af den danske stat, får brug for at redde selskabets egen klimaplan.

I protest mod DONG Energys planer om at bygge et stort kulkraftværk i det nordlige Tyskland afleverede en gruppe lokale fra området omkring Greifswald i Tyskland - sammen med en kulosaurus - i går et protestbrev til den danske regering. Tyskerne mener, at DONG Energy, som er ejet af den danske stat, får brug for at redde selskabets egen klimaplan.

Casper Christoffersen

20. november 2009

Det danske energiselskab DONG Energy har lanceret en ambitiøs klimaplan og tidligere i år droppede selskabet at opføre en række kulkraftværker. Men selskabet planlægger stadig at opføre et stort kulkraftværk ved Greifswald i det nordlige Tyskland, hvilket for nyligt fik den engelske avis The Guardian til at kalde DONG for »Danmarks beskidte hemmelighed«. Og i Tyskland møder planerne massive lokale protester.

»Selv om vi har brug for flere job, så står det klart for flertallet af de lokale borgere, at det hverken kan retfærdiggøre de miljømæssige konsekvenser for floden eller de millioner ton klimaskadelige CO2-udledninger,« siger Ulrike Berger, lærer ved universitetet og beboer i Greifswald.

Men hos DONG har man mærket en vis opblødning af de lokale protester.

»Det er vores fornemmelse, at der på det seneste er kommet en stigende tilslutning til kulkraftværker,« siger Thomas Dahlsgaard, vicepræsident i DONG Energy Power. Men det afviser gruppen af lokale ved at bryde ud i grin.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu