Interview
Læsetid: 3 min.

'Nu skal det være slut med at være gode venner'

Vi må ikke give efter for indvandrernes krav bare for at holde os på god fod med dem, siger DF's Carl Christian Ebbesen. Han går efter integrationsborgmester-posten i Københavns Kommune og vil beholde frikadeller på vuggestuemenuen og pudse ældre officerer som B. S. Christiansen på unge, utilpassede indvandrere
DF's spidskandidat i København Carl Christian Ebbesen vil have typer som B.S. Christiansen på gaden: Ældre pensionerede officerer, der har erfaring med at motivere unge mennesker, skal få de unge indvandrerdrenge til at spille fodbold og badminton i stedet for at hænge ud på gadehjørnerne

DF's spidskandidat i København Carl Christian Ebbesen vil have typer som B.S. Christiansen på gaden: Ældre pensionerede officerer, der har erfaring med at motivere unge mennesker, skal få de unge indvandrerdrenge til at spille fodbold og badminton i stedet for at hænge ud på gadehjørnerne

Kristian Juul Pedersen

Indland
16. november 2009

Den sidste meningsmåling i Københavns Kommune gav 11 procent til Dansk Folkeparti. Det kan betyde syv mandater til partiet, der pludselig kan ane en borgmesterpost i det fjerne. Den borgmesterpost går Carl Christian Ebbesen efter.

Han vil styre integrationen i landet største by, fordi han er træt af »den bløde linje« over for Københavns indvandrere. Nu skal det være slut med at være »gode venner«.

»Jeg vil ikke acceptere, at vi danskere langsomt tilpasser vores adfærd til indvandrernes normer for ikke at støde dem. Frikadeller i vuggestuerne er derfor kommet for at blive,« siger Carl Christian Ebbesen og fortsætter:

»Vi må stoppe med at give efter for indvandrernes krav. Det er den linje, der har gjort, at København har så store problemer med bander og arbejdsløse indvandrere i dag. Hvis de ikke kan indrette sig, så må de finde sig et andet land. Vi må til at acceptere, at der simpelthen findes nogen, vi ikke kan leve sammen med i vores samfund.«

100.000 skal bruges aktivt

Carl Christian Ebbesen er derfor stor fan af repatrieringsaftalen, hvor en person med opholdstilladelse i Danmark kan få 100.000 kroner for at rejse tilbage til sit hjemland. Den aftale har han tænkt sig at gøre aktivt brug af, hvis han får borgmestertaburetten.

»De, som ikke ønsker at blive integreret, og som måske længes efter deres hjemland - dem skal vi opsøge og fortælle, at de har mulighed for at rejse hjem. Vi må konstatere, at der er folk med udenlandsk baggrund, der ikke vil det danske samfund, og der er 100.000 til deres afrejse et godt middel,« siger han.

- Så det er et problem, der ikke kan løses på andre måder, end at vi sender problemet væk?

»Vi må ikke underkende, at der er nogle, der hader det danske samfund - ligegyldigt hvad vi gør. Dét, der skete med præsten i Tingbjerg, viser mig, at problemerne med indvandrere ikke kun er et socialt problem, men i høj grad et kulturelt problem - og det er svært at løse,« forklarer Carl Christian Ebbesen.

- Hvordan kan man være integrationsborgmester, hvis man ikke vil kæmpe for at integrere dem, der er svære at integrere?

»Det mener jeg i høj grad, at man kan. Posten handler jo netop om at integrere dem, der kan integreres,« siger han.

B.S. Christiansen

Carl Christian Ebbesen vil »integrere dem, der kan integreres« ved at sætte tidligere ind med ekstra danskundervisning.

»Mit mål er, at alle elever med anden etnisk baggrund kan tale godt dansk, når de starter i 1. klasse. Dårlig skolegang er kimen til dårlig uddannelse, nederlag og frafald - og dermed dårlig integration. Den røde bloks svar på integration har været modersmålsundervisning, men den skal sløjfes, så der bliver råd til ekstra danskundervisning i stedet,« forklarer han.

I forhold til personer med anden etnisk baggrund i alle aldre vil Carl Christian Ebbesen sætter midler af til opsøgende arbejde.

»Vi skal have folk ud i hjemmene og på gaderne prompte. Jeg vil have typer som B.S. Christiansen på gaden - ældre pensionerede officerer, der har erfaring med at motivere unge mennesker, skal få de unge indvandrerdrenge til at spille fodbold og badminton i stedet for at hænge ud på gadehjørnerne,« forklarer han.

Derfor vil han gerne have resten af borgerrepræsentationen med på at finansiere nye idrætshaller til de unge 'gutter'.

- Så hvis du skal sammen-fatte din integrationsstrategi med få ord, hvilke ord ville det så være?

»Pisk og gulerod. Vi er nødt til at bruge begge metoder. Vi skal stille krav, men selvfølgeligt også give indvandrerne mulighed for at følge vores krav,« siger han.

Modstand

Det er lignende udtalelser, der har fået blandt andet den nuværende integrationsborgmester Jakob Hougaard (S) til at sige, at Carl Christian Ebbesen »ikke kan stå for det positive møde mellem indvandrere og danskere, som en integrationsborgmester skal stå for«.

Men den præmis afviser Carl Christian Ebbesen.

»Jeg tror ikke på, at vi kun skal sørge for at imødekomme indvandrerne. Jeg kan stå for det, der skal til - og det er at sige fra over for det, vi ikke kan lide og rose dem, der gør det godt.«

- Så hvorfor skal du være integrationsborgmester?

»Fordi mit mål med København er at sikre, at alle mennesker med udenlandsk baggrund kommer igennem nåleøjet til uddannelse og arbejde.«

En måling foretaget af Gallup viser at 58 procent af københavnerne er imod, at en DF'er bliver integrationsborgmester, hvorimod 23 procent støtter op om Carl Christian Ebbesens kandidatur.

Serie

Kommunalvalg 2009

Seneste artikler

 • Kammerater, tænk på kulturen i kommunen

  18. december 2009
  Vi har en regering, der har sat kulturpolitikken på standby. Men i kommunerne har de mange socialdemo-kratiske borgmestre nu muligheden for at gøre en stor forskel, og det er vigtigt, at vi prioriterer området højt
 • Arkitekturgryde a la socialisme

  28. november 2009
  Du skal bruge en ordentlig bunke alment boligbyggeri, en god portion tilflyttere fra arbejderklassen samt folk med mellemlang akademisk uddannelse, en bar mark og en masse børn
 • 'Den evige 1. maj-stemning bliver svær at holde'

  20. november 2009
  Oppositionens permanente valgkampsstemning kommer til at toppe for tidligt, spår V-næstformand Kristian Jensen op til Venstres landsmøde i weekenden
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hvad er alternativet til den nuværende "bløde linje" overfor invandrere i dagens Danmark? Nürnberg-lovene?

Peter B. Jensen

Vi mangler blot et lille, men ret så afgørende faktum før CCE's udtalelser giver mening. Hvad er 'det danske samfund' som han åbenbart mener at kunne definere bedre end andre med samme forudsætninger?

Per Erik Rønne

Når den sandsynligvis kommende beskæftigelses- og integrationsborgmester vil have frikadeller ind i børnehaverne mener han forhåbentlig at de skal være et /tilbud/ til børnene. Danske børn skal ikke forholdes svinekød fordi islamiske børn ikke må spise det, men dem der ikke spiser svinekød skal have et alternativ.

"Den røde bloks svar på integration har været modersmålsundervisning, men den skal sløjfes, så der bliver råd til ekstra danskundervisning i stedet,« forklarer han."

Endnu en politikker der ignorere hvad eksperterne siger.

Mikkel Bang Jørgensen

Det lyder nærmere som om manden vil være eksklutionsborgmester istedet for integrationsbormester...

Der er jo ikke nogen i Rød Stue, der er ueníge i at alle børn skal kunne tale dansk når de starter i skolen, det siger sig selv. Der skal satses på både modersmålsundervisning OG danskundervisning. Det giver en bedre selvforståelse i det lange løb, hvilket igen giver fornuftiggere borgere,

Repatrieringsaftalen kan jeg kun give dumpekarakter. Som offentlig ansat i Kbhs kommune vil jeg nægte at bruge kræfter på at forlade landet. Hvis borgerne SELV kommer og beder om hjælp til dette kan de få min hjælp, men jeg anser grundlæggende aftalen som facistoid. Med penge prøver "vi" at "motivere" borgerne til at forlade landet. Hvad bliver det næste??? Tvangsdeportation?

Manden er ganske enkelt skør i skallen...

Altså, hvis skal have ex-officerer rendende rundt i gaderne og "fortælle" "de unge" hvad de skal foretage sig ?
Er der stadig nogen der tror DF ikke er fascister ??

Mikkel Bang Jørgensen

HOV, der skulle stå:
Som offentlig ansat i Kbhs kommune vil jeg nægte at bruge kræfter på at opfordre udenlandske borgere til at forlade landet.

Nogen gange flyver fingrene hurtigere end hjernen. Sådan kan det gå for offentlige ansatte ;-)

Mikkel Bang Jørgensen

Det der med ex-officerer, hvad skulle DET nu hjælpe???
BS har jo ikke rigtig haft succes med at rette Bubber op... Såe... ;-)

Palle Christensen

Der bliver skudt til højre og venstre mod folk og politikere der er utilfredse med 'integrationen' eller mangel på samme. Hvad med at bruge krudtet på konstruktive forslag istedet for at skyde løs med velkendte floskler og skældsord.?

Det virker jo ærlig talt som om nogen ikke helt vil erkende at der faktisk er et problem. Er der ét, eller er det hele fryd og gammen?

Vores samfund er VORES SUMFUND.
Hovedretten for Dansk Folkeparti er frikadellefars, ikke for farsens skyld eller for svinenes, eller for vuggestuernes skyld eller for børnenes, men stanken af gylle er god for partiets kristne budskab i frikadellesovs.
Men nu kal det være slut med at være gode venner med DF. Vi vil ikke acceptere, at vi langsomt tilpasser vores adfærd efter DFs normer for ikke at støde dem.Hold-kæft-blölscher i vuggestuerne er kommet for at blive. Vi må stoppe med at give efter for DFs krav. Hvis DF ikke kan indrette sig, så må det finde sig et andet land. Vi må acceptere, at der simpelthen findes nogle, vi ikke kan leve sammen med i vores samfund.
Venner avler ingen ufred, derfor kan VCO li'krig og samler på fjender.

Kjøvenhavnere skal være hjærtli´velkommen i Jylland, hvis I æ ønsker " Pisk og Frikadeller".

Husk nu! Hvis ikke venstrefløjen havde haft så travlt med at fornægte samfundskonsekvenserne af det ellers sympatiske multietniske eksperiment, så havde Pia Kjærsgaard været hjemmehjælper idag....

Mikkel Bang Jørgensen

Prøv nu lige at tage jer sammen...
Der er ikke nogen "røde" der påstår at der ikke er problemer, vel!
Men vi er ved at være trætte at DF og deres kontrol, straf, razzia-politik. Den virker ikke. De sidste 8 års stamninger har ikke virket en dyt...
ER det ikke påfaldende at når man spørger (og lytter til) de "utilpassede unge" så synes de ikke at fængsel er en straf at komme i fængsel, de synes det er sejt at være i fængsel. Tilgængæld synes de at det er en straf at komme på en lukket pædagoogisk institution, hvor pædagoger stiller krav til dem, og er "efter "dem dagen lang.

Men hvad vil DF? fængsel, fængsel fængsel...

Og den der med at opfordre indvandere til at "rejse hjem hvor de kommer fra" Hvem tror i egentlig vil tage imod tilbudet?

De utilpassede som ikke kan klare sig godt her, eller de dygtige ressorcestærke indvandere, som mangler midlerne?

De "utilpassede" er jo ikke nødvendigvis dumme, bare fordi de er "utilpassede" De ved sgu da godt at hvis de ike kan klare sig i DK, så kan de nok heller ikke klare sig i Palestina, Pakistan, Marokko.

Og bortset fra det, så er integrationsproblemer ikke et Københavnsk fænomen. Problemet findes også i Aalborg, Odense, Albertslund og i Nordsjælland for den sags skyld.

Konklutionen må være at de borgerliges strammerpolitik ikke har virket. Jeg siger ikke at Rød Stue har det endelige svar, men jeg ønsker mig at Rød & Blå Stue dropper mudderkastningen, og for en gangs skyld lytter til fagkundskaben, og til de mennesker det handler om. Se det ville være noget nyt, for en gangs skyld...

En ting, som rød stue skal til at lære, hvis den vil tilbage i magtens centrum, er, at sætte sig ned og lytte til kritikken istedet for at svine kritikeren til.
Foreløbig har den taktik ikke bibragt rød stue andet end slag i numsen ved nu ialt tre folketingsvalg i træk.

Og hvorfor har den så det?

Jo, selvfølgelig fordi vælgerne mener at det multietniske eksperiment er rød stues påfund.
Og når så rød stue ikke vil se samfundskonsekvenserne, som eksperimentet medfører, i øjnene, så må rød stue lære det på den hårde måde istedet for.

Og det er valgtæsk!!!

Det er altså ikke raketvidenskab.....

Rød stue?

Har I raketvidenskab i din børnehave?

Lennart Kampmann

DF handler jo blot om at se verden i sort hvidt. (eller bæ-brunt om man vil)

Godt at ikke alle falder for den forsimplede forståelse af verden, og trist at både V og K ikke kan slippe trangen til at lade DF holde om deres kronjuveler og klemme.

Eneste håb for fonyelse ser ud til at være at VKO nu er kørt fast og savmer fornyelse. Så kan der måske komme en ny regering ved næste valg og en ordentlig regering ved det efterfølgende valg.

Med venlig hilsen
Lennart

Peter B. Jensen

@Mikkel Kaels
Nu var der heller ikke meget borgerligt piveri over indvandringen dengang de udfyldte det kedelige arbejde på bunden af samfundet og frigjorde danskere til at forsyne fødekæderne der gav dejlige direktørlønninger og aktieopsving. Så det kan godt være at bagklogskaben giver humanisterne ideologisk skyld, men den kortsigtede gevinst var så sandeligt ikke overset på den anden side af hegnet.

Vi kunne også tage skridtet længere tilbage og spørge os selv om hvilke vilkår der gjorde at det trods alt var bedre at flygte til bunden her end at leve i midten af deres oprindelseslande - for den vestlige velstands vindere er jo ikke skabt totalt uden tabere, der blot dengang var ude af øje og ude af sind.

Eller for at udtrykke det børnevidenskabeligt: 1 + 3 + 5 = 9. Hvilken en af de første faktorer sikrer summen 9?

Men uanset om vi så trækker tråde tilbage til Adam og Eva så ændrer det jo ikke på dagens udfordring hvor en fortsat isolationspolitik er på højde med 'duck and cover' for at modstå et atomangreb.

Normalt giver jeg ikke meget for det repræsentative demokrati og de politikere der sidder i det, men lige i det her tilfældige vil jeg sgu sætte alle sejl ind for at den galning bliver stoppet! Vi har ikke brug for nye optøjer på Nørrebro fordi DF som sædvanlig med deres politiske inkompetence formår at søsætte mere splid og ballade end forståelse, imødekommenhed og tolerance. Disse sidstnævnte værdier er hvad jeg mener en god integrationsborgmester bør besidde.

@ Marcus Lund

Man kan mene DF hvad man vil, men nu er det jo altså ikke Dansk Folkeparti der laver optøjer på Nørrebro.......

Hvis alle "Perkerne" piklede af, ville arbejdsmarkedet kollapse.

Den extreme focus på integrationen, af "De fremmede", er sygelig.

Borgerne skal være mere Danske end Morten Korch.

Det er Dansk Frikadelleparti, som har en máni.
Det er et eller andet sted synd for dem.
Professionel hjælp anbefales!

Venlig hilsen "Den Uintegrerbare"

@ Thorsten Lind

"Borgerne skal være mere Danske end Morten Korch."

Du har fuldstændig ret Thorsten Lind, og når så samtidig indvandrerne holder endnu mere fast i deres gammeldagsnormer end dem i deres egne oprindelseslande gør, så er det sku svært at finde et fælles fodslag......

Dorte Sørensen

Mikkel Kaels
Helt uden de evner er DF nu ikke. Fx fik Pia Kjærsgaard for et par år siden fremprovokeret ballade på Nørebro. Pia Kjærsgaard var i et direkte P3 program og fortalte at hun tog til Nørrebro på det det og det tidspunkt. Fru Kjærsgaard fik desværre hvad hun kom efter. Bare de unge mennesker dog i stedet havde ignoreret hende, det kunne havde været rigtigt sjovt.

Dorte Sørensen

Jeg syntes også at de unge mennesker skulle have ignoreret hende, men de var åbenbart ikke kreative nok til det....

Men i min verden, der er det altså den person der kaster f.eks. en brosten som selv bærer ansvaret for gerningen og aldeles ingen andre.

Hvis man ønsker at blive taget seriøst som menneske, så må man som udgangspunkt kunne stå inde for og selv tage ansvaret for sine handlinger.
Det er kun børn, som kan påberåbe sig retten til ansvarsforflygtigelse.

Peter B. Jensen

@Mikkel Kaels
Hvilken skade gør det dig hvis de bevarer dele af deres oldgamle kultur? De står jo stadig til ansvar overfor danske love og missionerer i mindre grad end både det politiske præsteskab og Jehovas Vidner.

Hvis vores samfund er så overlegent på alle punkter skal det nok smitte af, omend det næppe sker på en aften. At behandle dem som paria trækker blot pinen ud, og er nok den bedste metode til at drive dem i armene på demagoger der opfatter danskere som du opfatter muslimer (eller bander hvis regler ikke fordømmer på klæder og tro).

@ Peter B

"Hvilken skade gør det dig hvis de bevarer dele af deres oldgamle kultur?"

Jamen, hvad er så problemet med at nogle danskere ideyliserer Morten Koch.
Hvis det er ok at indvandrerne bevarer dele af deres oldgamle kultur, så er det vel også ok, at danskerne gør det???

Er det ikke lige for lige???
Går det ikke begge veje???

@Mikkel Kaels

Fælles fodslag nej tak....

Jeg finder Morten Korch bagstræverisk.

Hvis Kjøvenhavnerne ønsker ballade, skal de da stemme på Carl Christian Ebbesen i morgen.

Det løser bare ikke problemerne med bandekrigen,
og det vil skade integrationen.

Venligst Th.

Ps: Generaliseringer kan ikke bruges til noget.
Og jeg må bare sige, at integrationsdebatten hænger mig langt ud af halsen.
( og så vil jeg ikke koge mere suppe på den.. )

Andreas Trägårdh

Hvordan kan det egentlig være at df og deres vælgere hader det danske samfund så meget at de forsøger at ødelægge det hele tiden?

Hvilken nervelidelse (er det den samme?) der gør dem så syge og hadefulde.

Kan de ikke bare tage hjem til sig selv, tage deres eget slør af, så de kan gennemskue verden som den er, og nøjes med at forgifte og lyve over for hinanden internt, istedet for at indvoldvere os andre i deres elendigheder.

Peter B. Jensen

Mikkel Kaels: "Går det ikke begge veje???"

Så absolut. Jeg har heller ingen problemer hvis du vælger landidyl og bondekyse, så længe du ikke tvinger mig til at dele den fetich.

Det jeg bestrider er hvis løsningen bliver assimilering, hvor den ene model kun kan bestå ved at udelukke den anden.

Andreas Trägardh formår i den grad at bekræfte, hvad jeg skrev tidligere i tråden.
At venstrefløjen har fået tæsk af vælgerne, fordi den ikke formår at kigge ind på sig selv og spørge sig selv om, hvad man selv kunne gøre bedre, men istedet primitivt tilsviner dem man er uenig med.

Og venstrefløjen får ikke noget ud af at tilsvine DF.
For det første, så viser det, at man ikke er en kæft bedre end dem som man påstår er de onde.
Mange vælgere finder det jo besynderligt at venstrefløjen prædiker grænseløs tolerance, imens den samtidig giver et vis parti med grovfilen.
Det må man jo sige er en gang dobbelmoral.

Og samtidig formår man blot at give DF endnu flere vælgere, fordi venstrefløjen kommer til at fremstå apatisk og uden politik.

Men jeg erkender at det er en svær opgave for venstrefløjen. Hvor meget end jeg også ønsker fru Kjærsgaard sendt afsted til de evige politikerjagtmarker, så kan jeg simpelt hen ikke se, hvad man kan gøre i øjeblikket.

Inger Sundsvald

Andreas Trägårdh:
”Hvordan kan det egentlig være at df og deres vælgere hader det danske samfund så meget at de forsøger at ødelægge det hele tiden?”

Det er også en gåde for mig. Men desværre tror jeg at vælgerne bare er vildført. Det er de mest søde og rare mennesker jeg kender, der stemmer på DF. Det er toppen i DF der er noget helt galt med. For mig fremstår de som magtmennesker, som vil bruge ethvert skrækscenarium for at beholde magten. Ret sygt - efter minmening.

Efter 8 år med SR var alt hvad der skete i 80'erne ifølge en yderst bekvemt højrefløjsoptik, venstrefløjens skyld. Efter 8 år med den mest fascistiske regerings koalitioner længe, hævder man stadig at det er venstrefløjens skyld.

De problemer samfundet stå over for i dag skyldes i høj grad regeringerne Rasmussen nedskæring på alle sociale områder.

Vi kender løsningerne og de virker, så længe der bliver allokeret resurcer til ordentlige skoler og ungdomstilbud. Når den fremmedfjendske retorik tones ned, føler de udsatte gruppe det ikke længere nødvendigt at skabe en identitet som "hårde fyre". Da de kan få anerkendelse på lige fod med andre.

DF og deres meningsfælder i de borgerlige partier ønsker ikke at løse problemerne. De kan klamre sig til magten så længe de kan holde konflikter kørende og øge usikkerheden. Det er derfor man ikke ønsker at være venner. Det er farligt hvis det mindretal af den danske befolkning, der holder VKO ved magten, opdager at fremmede kulture ikke er så fremmede og farlige, som propagandaen i den borgerlig presse bilder dem ind.

København er ikke tjent med at DF får nogen indflydelse, da det vil øge konflikterne istedet for at give tid til at skabe tillid og finde løsninger.

Peter B. Jensen

@Mikkel Kaels
Jeg er helt enig i det sidste, at det kun styrker utilfredshedspartiet når de andre spillere også begynder at spekulere i utilfredshed. DF findes jo fordi deres vælgere ikke kan finde bedre alternativer, og både højre og venstrefløjen har stort set opnået det der ligger i deres kerneideologi så skridtet videre er enten at fornye ideologien eller gøre plads til nye partier der er bedre rustet til de kommende udfordringer.

Personligt tror jeg dog ikke på meget fornyelse før vi erklærer det repræsentative demokrati for forældet og begynder at arbejde på et mere direkte demokrati - gerne med selvvalgte repræsentanter inden for bestemte emnegrupperinger. Politik er blevet så hurtigt og komplekst at ingen repræsentanter formår at dække vores holdningskakofoni, så valg oftere bliver fravalg og politikerne er mere inspireret af X-faktor end Platon.

Men hvordan fravrister man magten fra dem som har åbenlys egeninteresse i at bevare status quo, og hvor de legale alternativer blot er andre farver i det samme mønster? Selv magtens grundlæggende tredeling er blevet en pyramide hvor lovgiverne ser sig hævet over den udøvende og dømmende magt.

Per Holm Knudsen

Carl Christian Ebbesen (DF): 'Nu skal det være slut med at være gode venner'

Jeg har nu heller aldrig været gode venner med DF, så skidt med, at vi ikke skal være det længere. Jeg spekulerer blot på hvem, der skal sikre integrationen af de mange utilpassede DF'er i det danske samfund. Hvordan sikre vi, at ikke flere kriminelle søger ind i et parti med en ekstremistisk våbenkriminel leder, der har dom for, at man må kalde hendes udtalelser racistiske, og som har dom for, at man må kalde hende landsforræder? Et parti med et uhørt stort antal racismedømte ungdomskrimininelle? For flertallet af dem, har det end ikke med dårlig uddannelse at gøre. Hvad stiller vi op med dem? Hvem skal tage sig af dem?

Jeg mener helt klart DF er en stor del af problemet med mangel på integration og og uro i gaderne.

Jeg er forstår godt at mange muslimer reagere på DF' provokerende forslag om hjemsendelsecheck, burka mm.
De voksne muslimmer i hjemmene, er sikkert stærkt irriteret over DF' retorik og politiske forslag. Nogle af de unge reagere så fysisk på det i gaderne. Det er også helt i tråd med det DF ønsker.

DF kommer hele tiden, som overskriften her, at muslimer er non grata.

@ Per Holm Knudsen

Det var dog den længste smædetekst jeg længe har stødt på.
Du virker som et meget hadefuldt menneske!!

Janus Agerbo

"De problemer samfundet stå over for i dag skyldes i høj grad regeringerne Rasmussen nedskæring på alle sociale områder."

Og her har vi så et af hovedproblemerne for venstrefløjen idag.
For en af de største konsekvenser ved indvandringen er, at det danske velfærdssystem er kommet under voldsomt pres.
Der er simpelt hen en grænse for, hvor mange tilflyttere man kan smide på passiv hjælp.
Det kræver ikke den store udvidede eksamen i regning at regne ud, at før eller siden, så knækker velfærdsstaten pga. pres.

Og istedet for at forholde sig til virkeligheden, så benægter venstrefløjen alle realiteter og fortsætter med at love danskerne guld og grønne velfærdsskove.
Og regeringen er i øjeblikket ikke en kæft bedre.

Men det er her at det bliver tragikomisk for venstrefløjen.
For det var venstrefløjen som opbyggede velfærdssystemet. Men det lader til at det bliver venstrefløjen som også kommer til at lægge den i graven.

Det multietniske eksperiment er voldsomt dyrt, nok også for dyrt til at vi kan bevære det velfærdssystem, som vi kender til.

Inger Sundsvald

Per Holm Knudsen

Ak ja, hvem skal dog tage sig af dem?

Per Holm Knudsen

@ Mikkel Kaels

Jeg kan sagtens gøre mit indlæg længere! Alt i indlægget bygger, som du jo nok ved, på fakta, så der er nu hverken had eller smædning i mit indlæg.

Rent bortset fra det, så burde du jo nok osse vide, at hån, spot og latterliggørelse er demokratifremmende.

@ Per Holm Knudsen

Jamen Per, jeg troede at du var en rigtig venstreorienteret med hjertet på det rette sted og fyldt med masser af tolerance overfor alt, hvad der er fremmed for dig?

Så burde du da holde dig for god til sådan en svada!

Eller gælder det med tolerance kun overfor nogle bestemte og ikke alle?

@Mikkel Kaels,

Jeg fatter ikke hvordan man kan have det bare nogenlunde med sig selv, hvis det eneste perspektiv i livet er det øknomiske

Per Holm Knudsen

@ Mikkel Kaels

Du burde læse mit indlæg igen. I modsætning til dig, der digter om "at love danskerne guld og grønne velfærdsskove", så holder jeg mig med ægte bekymring til fakta. Jeg er oprigtigt bekymret over, at et parti kan have en ekstremistisk våbenkriminel som leder, der oven i købet har domme for, at man må betegne hende som racistisk og som landsforræder. Det er da ikke et sted for unge mennesker. Og med så mange racismedømte ungdomskriminelle! Hvem skal holde dem på dydens smalle sti? Ex-soldater? Eller mennesker fra kultur- og åndslivet?

Mit røde hjerte er skam på det helt rette sted - og desværre findes der jo mennesker, som Pia Kjærsgaard, Søren Espersen, Søren Krarup, Morten Messerschmidt, der er helt, helt uden for pædagogisk rækkevidde. Jeg ville da ønske, at man kunne gøre noget for dem, men hvad er muligt? Hvad vil du stille op med dem?

En udsendelseordning, hvor de hver fik 105.000 kr. for at forlade Danmark kunne selvfølgelig være en ide, men er det ikke blot at flytte problemerne til andre mennesker?

Mikkel Bang Jørgensen

Altså!!!
Der findes ikke noget "multietnisk ekspiriment"
Danmark ER multietnisk...
Erkend det, accepter det og lev med det. På godt og ondt.
At leve med det, betyder ikke at acceptere alt hvad der sker, eller at tingene ikke skal debateres.
Men en løsningsorienteret og positiv debat må nødvendigvis tage sit udgangspunkt i at inkludere og ikke ekskludre.

Jeg frygter at med en DFer på integrationsbormesterposten, vil udgangspunktet være ekskluderende, eller i bedste fald truende. Denne antagelse bygger jeg på mit kendskab til DFs retorik på udlændingeområdet, som kun er blevet mere og mere skinger gennem tiden.
Dokumentation kan i finde på partiets mange kampangeplakater.
(bemærk lige at jeg ikke kaster med mudder, men agumenterer ;-D )

Mikkel Sørensen

Kaels: "Hvor meget end jeg også ønsker fru Kjærsgaard sendt afsted til de evige politikerjagtmarker, så kan jeg simpelt hen ikke se, hvad man kan gøre i øjeblikket."

OK! Et inderligt oenske om at nogen sender Pia K ad H til; maaske har Roed Stue bare misforstaaet ham, for i virkeligheden er han med paa sagen. Han kan bare ikke selv finde paa gode metoder og efterlyser saadanne. Dermed hans frustration med venstrefloejen.

Mikkel K, det man kan goere er at holde hovedet koldt - og kalde en racist en racist. Venligt, om du insisterer, men altsaa bestemt og vedholdende.

Mange af DFs vaelgere ved simpelthen ikke at deres frelserparti er racistisk. Den eneste maade at aendre det paa er ved personligt eksempel.

DF er racisme.

VC har i tidens løb "importeret" mange udlændinge til landet, navnlig arbejdskraft.
Eksemplerne er mange, alene inden for det sidste århundrede. Bl.a. alle roepigerne, som for 100 år siden sørgede for bøndernes arbejde på Lolland-Falster og hvor mange polaker i dag ses synligt optaget i familierne. Det gjaldt også de mange tusinde jugoslavere og tyrkere, som virksomhederne stod og manglede i 70'erne, og som gav anledning til den spirende racisme i Fremskridtspartiet/Dansk Folkeparti (og antagelig vækkelsen af Pia Kjærsgaard fremmedhad). Og det gælder i dag, når de borgerlige på den ene side afviser fremmede, på den anden side søger efter højt uddannede erhvervskloner.
Nogen flygter fra noget, andre flytter til noget. Flygtninge hører til de første, og mange af asylansøgerne ville være glimrende arbejdskraft, hvis dét er målestokken og ikke en politisk ideologi. Men når vore egne behov er opfyldt, har de fremmede ingen interesse længere. De borgerlige mener, at de fremmede kan rejse "hjem igen", hvis de ikke vil være som "os andre" - ensretning. Og DF føler end ikke grund til at løse vanskelighederne dér, hvor de kommer fra - undtagen ved krig.
Samfundet kunne blive beriget med lidt venlighed over for andre.

Den dør de truer, har de ikke - som visse af os andre - turdet at går ind af.

Hvis de gjorde, ville alle svarene forefindes, og dermed deres eksistensgrundlag, ophøre.

"Det multietniske eksperiment er voldsomt dyrt, nok også for dyrt til at vi kan bevære det velfærdssystem, som vi kender til."

Vi kan sagtens bevare vores velfærd.

Vi kunne jo starte med at gøre en ordentlig indsats for at få bugt med sort arbejde. Det koster staten i omegnen af 85 milliarder kroner om året. Det er væsentligt mere end de 36 milliarder man siger at utilpassede indvandrere koster.

Men det er nok lidt for rødt, sådan at blande sig i privatlivets fred.

Mikkel Bang Jørgensen

Jeg genteger - Der ER ikke noget multietnisk "eksperiment"

Danmark ER multietnisk...

Er det så svært at forstå?

Troels Ken Pedersen

Jeg tvivler på, at CCE på noget tidspunkt har været "perleven".

B.S Christiansen rendende rundt på Blågårdsplads?
Lol

Det knne måske være helt morsomt med en DF'er som integrationsborgmester.
Det kan ihvertfald næppe blive ringere end det er nu med intet overblik over de mange integrationsprojekter i Kbh , ingen evalueringer , ingen langsigtet planlægning.

"De forskellige sociale systemer, som etablerer perspektiver på samfundet - økonomien, religionen politiken etc. - gør dette ud fra hvert systems særlige måder at operere på. Der er derfor ikke noget højere metaniveau, som kan kaldes samfundet"
citat: Niklas Luhmann

Sider