Læsetid: 3 min.

EU's ministre står i vejen for ambitiøs klimaindsats

I dag begynder forhandlingerne med ministerdeltagelse i Bella Center, og det kan være dårligt nyt for klima-ambitionerne. Da EU forberedte sit forslag til klimatopmødet, besluttede de 27 landes ministre at udvande den fælles tekst på en række punkter i strid med EU-Kommissionen og EU-Parlamentets ønsker
I dag begynder forhandlingerne med ministerdeltagelse i Bella Center, og det kan være  dårligt nyt for klima-ambitionerne. Da EU forberedte sit forslag til klimatopmødet,  besluttede de 27 landes ministre at udvande den fælles tekst på en række punkter  i strid med EU-Kommissionen og EU-Parlamentets ønsker
14. december 2009

I denne uge skal der tales alvor. Fra USA, Kina, Maldiverne og resten af verden vil ministre og statsledere komme til København for at redde klimaet. Blandt dem er EU-landenes ministre, som sidste år var med til at udvande de europæiske klimamål ganske kraftigt. Det viser en sammenligning af teksterne i EU's klimapakke før og efter EU-ministrenes mellemkomst, som Information har foretaget.

Klimapakken var nået igennem både EU-Kommissionen og EU-Parlamentet i en relativt ambitiøs form, da parlamentet stemte om den i oktober 2008. Men da ministrene var færdige med den i december 2008, var den blevet kraftigt udvandet på en række punkter (se faktaboks side 10).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Conny Hedegaard står i vejen.... For snart må de såkaldte u-lande indse forklædningen, at hendes tale om klima handler om erhvervsinteresser, akkurat som for Bjørn Lomborg. Sagen handler om vækst og rigdom - i i-landene.
Aprospos lader Information igen Machiavelli gå over spalterne i en kronik, ang. den italiener (han hedder Niccolé og ikke Silvio), som Anders Fogh Rasmussen lejlighedsvis henviste til og dermed selv indså en sammenhæng mellem historie, filosofi og politik, men ikke just det fællesskab, som andre forstod.