Satire
Læsetid: 2 min.

Find fem demonstranter

Jeppesen har været til demo med 2000 journalister
Hvis jeg var et mediebureau, der skulle placere annoncer, ved jeg godt, hvor de skulle placeres for at få fuld valuta for pengene.

Hvis jeg var et mediebureau, der skulle placere annoncer, ved jeg godt, hvor de skulle placeres for at få fuld valuta for pengene.

Kristine Kiilerich

Indland
12. december 2009

Jeg ville nødig være landbetjent i Jylland i dag.

»Bravo-ninerogtres der er værtshusslagsmål i Gaden, det er 40 unge karle, der er kommen' op og slås i Jomfru Ane Buret, og Bravo-ninerogtres vi har et rambuktyveri i Horsens, og vi har meldinger om en bil, der brænder i Gjellerupparken og gademusikanter, der spiller falsk på Tønder Hovedgade bravo-ninertres ...«

Og alt hvad der har hjul på er i København, så det er bare op på pruhhesten og pruhhhhhhhhh ... Klik klak klik klak pruhhhhhh ...

»Årh ... Hvorfor kom jeg ikke med til København,« siger han og kigger ned på sit træben med slør i, og det eneste kræ der var tilbage var en shetlandspony med gigt.

Lemmingeeffekten

»LIMA, LIMA, LAV EN KILE!!!«

Fem demonstranter har anbragt sig foran en hollændervogn foran Forum, de er blevet mast tilbage af to politimænd, og nu skal der laves en kile, men tøv en kende, tænker den unge strisser, jeg har da ikke trænet i at trænge gennem pressekort og kamerasnore. Eller for at sige det på en anden måde: den der lemmingeeffekt man altid har talt om, når man snakker om historier og journalister, kan man godt aflive. Så mange lemminger findes der slet ikke ... Eller for at sige det på en tredje måde: politiet er rimelig godt forberedt, hvis de en dag skal ind og rydde fredagsbaren på journalisthøjskolen.

Fredag morgen 9:45 på Nytorv, jeg har fået et hemmeligt tip om demo. Det er der også 3.000 strissere, der har. Og et sted mellem 1.000 og 1.500 pressefolk. Tænk hvis vi tog bandekrigen ligeså alvorlig. Eller klimaet. Vi ville bo i Paradis.

De fem demonstranter står mast mellem et par hundrede pressefolk og masser af politi, de råber noget med klima, klima, klima og en strisser trækker kniplen, hvilket får stemningen til at stige et par grader, men skuffelsen er stor, da han sætter den tilbage i bæltet. For satan da, man er ikke rejst så langt for at få et lille skub, lad os nu mærke den søde smerte af den knippelmagt.

Tænk sig i øvrigt at være satellit og skulle sende billeder fra demonstrationer. Det er kun folk, der filmer hinanden og en, der filmer en, der filmer en, der filmer en, som bliver filmet af en, der bliver filmet af en anden. Hold kæft, sådan en satellit må blive rundtosset.

Ekstrabladet.dk er fantastiske. De sender live fra demonstrationen, så man kan følge med hele dagen. Nøj, nu er der en pige, der tænder et romerlys og omkring hende, er der fotografer, der folder trappestiger ud for at få et shot.

På Ekstrabladet.dk kan man også læse kommentarer fra bloggerne, de er altid foran, men det er jo klart, de har ikke noget job, ikke nogen venner og ikke noget liv, så selvfølgelig fylder de mere og er hurtigere og har måske også et lidt dystert perspektiv på livet. Og hvis jeg lige havde sparet 500 kr. sammen til en ny PC og så havde fundet ud af, at jeg også skal betale 500 kr. næste måned og næste måned og næste måned, ville jeg da også være lidt bitter.

»Bravo-ninerogtres, vi har en journalist i København der trænger til at holde weekend ...«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Endelig en ordentlig bredside på bagsiden, - tak for'et!