Læsetid: 4 min.

’Du finder ikke ét citat, der ikke er 100 pct. korrekt’

Brian Mikkelsen afviser alle oppositionens kritikpunkter. Han mener, at angrebet skyldes en frustration over, at regeringens retspolitik har medvind
Indland
18. december 2009

Bare fordi, man politisk er uenig, betyder det ikke, at man lyver. Sådan er reaktionen fra justitsminister Brian Mikkelsen (K) på oppositionens skarpe angreb på hans troværdighed.

På nær udtalelsen om, at klimademonstranter havde kastet med bomber – som forklares med, at politiet havde fundet et stykke fyrværkeri af typen ’krysantemumbombe’ hos en person, der blev anholdt i forbindelse med lørdagens klimademonstration,så mener Brian Mikkelsen ikke, at oppositionen kan komme med nogen eksempler på, at han har sagt noget forkert.

»Der er ingen af de ting, de nævner, hvor det ikke er fuldstændig korrekt, hvad jeg har sagt. Tager vi sagen med Henning Koch, så var det jo en politisk uoverenstemmelse. Dengang sagde han og oppositionen,at tuneserloven var grundlovsstridig – og dét var jeg og Justitsministeriet meget uenige i.«

- Kan du forstå, at nogen kunne opfatte det som et forsøg på at underminere Henning Kochs troværdighed, når du siger, at man »skulle prøve at slå op«, hvor tit, han har taget fejl?

»Næh. Det har ikke noget at gøre med hans faglige kvalifikationer – og det sagde jeg også meget klart flere gange efterfølgende. Og det endte så med, at Socialdemokraterne var med inde på vores bane og accepterede det, når vi sagde, at loven ikke var grundlovsstridig,« siger Mikkelsen med henvisning til, at S godt nok stemte imod tuneserloven, men opgav at medvirke i et fælles forsøg fra oppositionen til at få udskudt behandlingen af den i Folketinget.

Flugter med FN

Størstedelen af kritikken fra oppositionen angår Brian Mikkelsens forskellige argumenter for at sænke den kriminelle lavalder fra 15 til 14.

»Og her er der ikke et eneste citat fra mig, der ikke erhundrede procent korrekt. Vi kan jo se, at der sker en halvering i kriminalitet fra 14-årige til 13-årige.«

- Men 12-årige er jo også kun halvt så kriminelle som 13-årige og 11-årige igen halvt så kriminelle som 12-årige?

»Men det er på basis af meget lidt kriminalitet. Der ér et stort spring fra de 13- til de 14-årige. Så det, jeg sagde, var 100 pct. korrekt – og det var det også, da jeg sagde, at regeringens forslag flugter med FN’s anbefalinger om, at den kriminelle lavalder skal ligge i spændet mellem 14 og 16 år. Det er rigtigt, at de gerne vil have, at den kriminellelavalder bliver så høj som muligt. Men regeringens forslag er inden for de anbefalinger,som FN er kommetmed.«

- Hvis nu FN generelt anbefalede,at vi satte farten på motorvejene ned, og at fartbegrænsningeni øvrigt ikke måtte være over 140 km/t, ville det så ikke være manipulerende, hvis vi her i Danmark satte farten OP til 140 med henvisning til, at det anbefaler FN?

»Men det er ikke det samme. Jeg sagde ikke, at FN mente, at regeringens forslag var en god ide – men at forslaget var inden for FN’s anbefalinger,« siger Brian Mikkelsen.

Misforstået pointe

- Men selvom det ikke er lodret løgn, kan du så forstå, hvorfor nogen mener, at du manipulerer, når du ikke fortæller hele sandheden om FNs anbefalinger?

»Nej. For det ér hele sandheden. Det kan godt være, at man er politisk uenig. Men der er intet forkert i det, jeg sagde,« siger ministeren, der mener, at hans pointe med FN-argumentet er misforstået.

»Årsagen var, at vi ikke ville gå længere ned end det, som FN anbefaler, nemlig 14 år. Vi var jo i den situation, at Dansk Folkeparti gerne ville have den kriminelle lavalder endnu længere ned.«

Brian Mikkelsen fastholder også sin udtalelse om, at det aldrig har været bandekrigen, der var hans begrundelse for at ville sænke lavalderen.

- Lars Løkke Rasmussen og din egen retsordfører Tom Behnke har ellers kædet det sammen?

»Jeg ved ikke præcis, hvad de har sagt. Jeg kan forholde mig til, hvad jeg har sagt. Og du finder ikke nogen citater fra mig om, at man skulle sætte den kriminelle lavalder ned, fordi man skulle bekæmpe bandekriminaliteten,« siger Brian Mikkelsen.

Mønster i angreb

Hvor oppositionen mener at se et mønster i justitsministerens forhold til sandheden, mener han at se et mønsteri oppositionens angreb.

»For få dage siden ville S og SF have skatteminister Kristian Jensen fyret. For to uger siden var det statsministeren. Før det var det Claus Hjort Frederiksen – og før det igen var det sundhedsminister Jakob Axel Nielsen. Og tidligere var det Lene Espersen,« siger han, og ser det som tegn på frustration over, at en række af regeringens retspolitiske tiltag – fra lømmelpakke til kriminalpræventiv indsats – nyder opbakning hos befolkningen.

»Men det er rigtigt, at indenfor politireform-kredsen, der har jeg været ærgerlig og ked af, at vi ikke har kommunikeret ordentligt med hinanden. Jeg kan kun opfordre til, at vi genetablerer den gode stemning – og så laver vi en masse gode aftaler i det nye år,« siger Brian Mikkelsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Alt for mange vælger en illusion af "ro og orden" fremfor frihed.

Jesper Frimann Ljungberg

Tja det er jo lidt skræmmende at en mand hvis intellektuelle kapacitet ikke ligefrem er superliga, sidder på så vigtig en post.
Og hvis fornemmeste formål virker som værende at udbrede FUD.

// Jesper

# Thomas
Ganske sandt, og ganske skræmmende.

Michael Skaarup

Jeg vil anbefale informations journalister at (gen)se

http://www.youtube.com/watch?v=y2n4SkWQiNc

http://www.youtube.com/watch?v=lTQK4q4BdxQ

samt tjekke den slående og meget karakteriske ændret selvprofilering Brian gennemgår fra smilende kulturminister til semifimset fascistisk justitsminister

http://www.modkraft.dk/IMG/jpg/BrianMikkelsen2005_nr1.jpg

http://leifnoerholm.files.wordpress.com/2009/10/brian-mikkelsen.jpg

Manden er jo skræmmende uintelligent, og " har ikke opfundet mange skarpe knive i skuffen" for at citere drengen selv.

100% korrekt lyder uhyggeligt totalitært - på regeringsmagtens "banehalvdel", ikke uden fortilfælde.

Det er kvalmende hvordan politikerne feberfebrilsk klamrer sig til skamlerne. Hvad blev der af hæderligheden og nobelheden, hvor man indrømmer sine fejl og indimellem holder en pause og siger "ved du hvad - det kan jeg godt se du kunne have en pointe i".

Kære politiker - stå dog ved at du udtalte dig for firkantet, for manipulerende, for løsagtigt, eller mod bedre vidende - hvis det er tilfældet.

Men det bunder i at det ikke længere handler om at finde den bedste løsning for samfundet, men om at blive siddende ved magten og fordelene længst muligt. Man er bange for at tabe ansigt, at signalere manglende handlekraft - og mest af alt, bange for at give sine politiske modstandere ret, selvom de faktisk talte for den bedste løsning.

Det er temmelig trivielt efterhånden, også at måtte skrive et indlæg som dette.

I øvrigt taler jeg om politikere på tværs af hele det politiske spektrum, og ikke kun Brian Mikkelsen.

Som i øvrigt efter min mening er for inkompetent til den post han bestrider. Men det er da nuttet at se ham prøve at give den som "handleakraftig justitsminister der ikke har noget til overs for urostiftere og blødsøden lovgivning". Det er bare ikke det der nødvendigvis er bedst for landet.

Brian er så dygtig. Flot lille Brian.

Godt set Brian!
Kritikken af dig,
skyldes udelukkende,
misundelse og mindreværdskomplekser.
En mand med dit intellekt,
kan heldigvis tåle mosten.
Og dine kritikere,
er bare dumme,
ja de er så!
~~*~~

Inger Sundsvald

§ 1: Brian Mikkelsen har altid ret.
§ 2: Skulle det ske at Brian Mikkelsen alligevel ikke har ret, træder §1 automatisk i kraft.

."Brian Mikkelsen afviser alle oppositionens kritikpunkter."

Naturligvis gør han det. SIden 2001 har der nemlig ikke været noget at komme efter. Ikke det mindste...

PET skal også kunne arbejde videre med overvågning og regestrering, véd Per Larsen som tidligere chef i efteretningen.