Læsetid: 1 min.

Mellem 60.000 og 100.000 demonstrerede i København

Mellem 60.000 og 100.000 demonstranter var lørdag på gaden i København, i en af de største demonstrationerne nogensinde på dansk jord. Information mødte arrangørene af demonstrationen og gik med
Indland
12. december 2009

Arrangørene bag lørdagens demonstrationer mente selv, at op imod 100.000 idag demonstrerede for en ambitiøs klimaaftale. Information mødte arrangørene bag, og var med da en af danmarkshistoriens største demonstrationer fandt sted lørdag eftermiddag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Nu siger politiet jo med vanlig realitetssans, at der kun var 15- 20000!! Så en høst på 1000 må vel siges at være veludført arbejde...Var kapaciteten iøvrigt ikke også til deromkring, jeg mener i burerne? Espersen og Skaarup og de sorte drenge for en travl dag imorgen! Føj hvor det stinker...

Gid den store mængde dog havde medvirket til massiv civil ulydighed.

Dejligt-dejligt at gå med langt mere end 50.000 mennesker i fredeligt optog til fordel for en god klimaftal. Glade, varme og sjove indslag på en klar dag.
Mærkeligt at komme hjem og se på hjemmesiderne og opdage, at tvstationerne ikke selv er i stand til at anslå mængden af deltagere. Ærgerligt, at de fokuserer på politiets kolossale opbud personer og udstyr, som vel næsten skal blive brugt for at demonstrere, at det er pengene værd. Lige så trist, at nogle voldsaktivister ikke kan holde sig væk. Og næsten ubærligt, at DR1's dækning reducerer Vestager, Thorning og Søvndals taler til kapitalisme og revolution og helt undlader at bringe billeder af hele demonstrationen. Hvis det er public service, så nedlæg det - TV2 har i det mindste billederne.

Frank Ebsen.

DR havde det mest nuancerede billede og fokuserede i langt mindre grad på de tossehoveder der blev stoppet. Modsat TV2, der ikkeviste andet end dét i lang tid og fik STORT set resten af dækningen til agå med det.

Stille om til fængsel og tilbage til der hvor de sad, samt hurtigt at have politiets-talsmand i studiet. TV2 var helt klar på den negative omtale og fokuserede stort set ikke på demonstrationens slutning. ej forglemme deres retorik, som var taget ud af regeringen dreje-bog - skamfuldt.

agå= at gå naturligvis.

Claus Rasmussen

Jeg har lige sammenlignet de forskellige avisers dækning af demonstrationen:

Berlingske: Top-historien handler om politiets behandling ballademagerne, og der er links til syv (!) artikler, der uddyber emnet. Først i anden rubrik omtales selve demonstrationen med tre links. En siderubrik rummer et link til endnu en historie om lømlerne.

JP: Top-historien handler om demonstrationen og har links til fem historier om enten demonstrationen eller om selve top-mødet, mens der er seks links om voldsaktivisterne.

Information: Top-historien handler om demonstrationen med to links til artikler om demonstrationen og et link om "aktivisterne". En siderubrik har seks historier om emnet og een om ballademagerne.

Denne gennemgang fordi jeg ofte har hørt fra ballademagernes side, at de "ikke bliver hørt", men de har alligevel formået at stjæle billedet i især de borgerlige aviser, mens kun Information har haft haft en dækning med fokus på begivenheden.

Jeg vil sige, at dem, der ikke er blevet hørt tilstrækkeligt i denne sag, er de fredelige demonstranter. Og at det er voldsaktivisternes skyld.

Jimmi Thøgersen

Jeg vil sige, at dem, der ikke er blevet hørt tilstrækkeligt i denne sag, er de fredelige demonstranter. Og at det er voldsaktivisternes skyld.

I den forbindelse er det vel også værd at sende en varm tak til politiet, der formåede at sætte denne dagsorden, når nu der ikke var nok voldsaktivister til formålet. Kudos. Bare anhold hen ved 1000 personer for 5-10 personers tåbeligheder - så er fokus taget fra sagens kerne.

Som vel må være, at dette både var en af de største (uanset politiets sædvanlige mangel på overblik til at estimere en menneskemasse) og bredeste demonstrationer på dansk jord.

Og på alle (andre) måder smuk, fredelig, til tider fantasirig, og ligefrem (ok, i forventet meget lille grad, men alligevel) bemærket. Også for det positive.

Dorte Sørensen

Jeg vil i lighed med Jimmi Thøgersen henlede opmærksomheden på at det ”kun” er 2 ud af af 900 anholdte, der vil blive stillet for en dommer. (Kilde: DR P1-radioavis kl. 9) Ligeledes kunne P1-radioavisen fortælle ,at de anholdte havde side i ca. 5 timer i det såkaldte ”futtog” på en frosne asfalt, hvor flere af demonstranterne havde tisset i bukserne og måtte herefter side i våde bukser på den frosne asfalt. Per Larsen beklagede at politiet ikke havde haft mulighed til at køre de anholdte hurtigere væk.
Med det for øje må OVKs Lømmelpakke siges kun at have været unødvendig provokation fra regeringen og DF samt en lejlighed til at gøre faglige blokadevagter kriminelle.

Pelle Andersen-Harild

En del af kommentarerne er tydeligvis fra personer, der kun har deres viden fra TV og eller politiets mere eller mindre fantasifulde pressemeddelelser. For at bringe tingene lidt ned på jorden (i bogstaveligste forsltand for de 900 bagbundne personer) gengiver jeg nedenfor dele af en mail jeg sendte til en bekendt ved 23-tiden i går.
”Er just kommet hjem og prøver at få blodtrykket lidt ned. Jeg gik med i den samlede Attac-blok. Da vi var kommet et halvt hundrede meter ned ad Amagerbrogade kom der pludselig en lang række betjente løbende lige ind foran mig og spærrede gaden og umiddelbart derefter en halv snes af deres forbandede vogne, så vi der var i de 5-10 meter imellem var spærret inde. Samtidig har de åbenbart også spærret af ved Christmas Møllers plads, men det kunne vi ikke se pga af bilerne. Vi var mildest talt desorienterede. Det samme gjaldt for de omkring 10 demonstrationsvagter, der røg med i købet. Det havde indtil da været en fest, fredelig og fornøjelig demonstration fra Christiansborg Slotsplads og hele vejen ned gennem Torvegade. Et mylder af folk fra alverdens lande, i festligt og farverigt tøj, mange udklædte og en fantastisk god stemning. Politiet påstår, der er øvet hærværk og smadret en rude. Det er simpelthen løgn, hvad enhver - som jeg - kunne overbevise sig om ved at gå ruten igennem ved 19 tiden. Alt var fint og i orden. Der er ikke smadret ruder i Udenrigsministeriet, hvilket også ville have været umuligt fordi Udenrigsministeriet var fuldstændig omringet af biler og visirklædte betjente, der stod skulder ved skulder. Det var i øvrigt så vidt jeg ved i modstrid med demonstrationsledelsens aftale med politiet, der var at politiet skulle holde sig i baggrunden og ikke bære visir og skjolde. Men selvfølgelig kan man ikke stole på en aftale med Per Larsen - det siger sig selv.

Det kan godt være, at der andre steder i byen er blevet fyret et kanonslag af - det er jo ikke helt usædvanligt i Danmark i december måned - og det kan da også godt være at Handelsbanken har fået knust en rude (men der er ingen Handelsbank på ruten) og at der er blevet kastet en enkelt medbragt brosten. Men det kan fanden gale mig ikke begrunde at man arresterer 900 personer og sætter dem 3-4-5 timer på den kolde asfalt og så smider dem i bur. I øvrigt hjulpet af busser fra Movia - de chauffører må have en dårlig smag i munden.

I øvrigt ved vi på nuværende tidspunkt ikke om også nogle af Attacfolkene fra udlandet røg med i købet - det finder vi først ud af i morgen.

Nu er det ikke blot Christiania, der lever i et retsløst samfund. Nu er det hele Danmark, der er endt i en borgerlig politistat."

For en orden skyld kan jeg lige tilføje at jeg er årgang 1945

Jeg er bestemt ikke tilhænger af præventive anholdelser, men det undrede mig alligevel lidt i al den snak om terrorbekæmpelse og overvågning, at man ikke er i stand til at infiltrere en lille gruppe, der lang tid i forvejen annoncerer deres hensigter og samler sig separat ind de slutter sig til den store demonstration.

Jeg vil opfordre alle pensionister og svagelige, der ønsker at bruge deres grundlovssikrede ret til at deltage i lovlige demonstrationer, om at medbringe lægeattest…

Danskerne har fået et meget effektivt præ-fascistisk system til nedkæmpelse af større medborgergrupper. Et system som indebærer, vilkårlig og kollektiv timelang tvangsfiksering på den iskolde asfalt af tilfældige borgere – efterfulgt af indeburing i op til 12 timer.

Jeg vil opfordre politikkerne til at sikre at politiet, som noget af det første efter en tvangsfiksering, spørger ind til om folk har lægeattest eller anden dokumentation for svagelighed…

Tillykke Danmark

Tak skæbne, København har åbenbart været angrebet at henved 100.000 totalitarister ...

Kender infantiliseringen da ingen grænser ... er den sidste idiot virkelig ikke født endnu ...

Herfra kipper vi med flaget, fordi - okay - vi stadig kan få lov til at demonstrere af nogle oppustede selverklærede "demokrater".

Politiets opførsel er en skændsel for vort land. Men den regering som står bag korpsets kamp imod ytringsfriheden, er en endnu større skandale. De værste forbrydere er dog det erhvervsliv, som har korrumperet vort folkestyre.
I vil blive husket når skuden synker!

@ Jan Weis

Alle skal sgu da have lov til at demonstrere alt det de vil, så længe de ikke tyer til vold.

Problemet er jo bare, at der er visse grupper af voldspsykopatere, som kun demonstrerer så de kan få mulighed for at slås og absolut intet andet.

Og at påstå at disse voldspsykopatere repræsenterer demokratiet er simpelt hen et så himmelråbende stupidt argument, at man må gå ud fra at du har fyret den fede imens du skrev dit indlæg.

Det eneste disse voldspsykopatere repræsenterer er anarkisme.
Og hvem fanden gider at høre på en anarkist pive over at få et par på gummerne, når vedkommende selv lige har delt et par håndmadder ud til nogle andre......

Bjarne Thyregod

Mikkel Kaels jeg forstår at du ligger retspolitisk på linie med Armadjinedad - der er nogle der laver optøjer så lad os smide 1000 demonstranter i fængsel.

Havde man undret sig over tilslutningen til fascistiske diktatorer ja så skal man bare læse det du skriver.

Bjarne Thyregod

Hvis politiet havde været interesseret i at forhindre ballade i forbindelse med gårsdagens demonstration, ja så savner jeg svar på nogle enkle spørgsmål.

Den "sorte blok" demonstrerede på Højbro Plads - hvorfor foretog man ikke en præventiv anholdelse af disse folk, hvis de udgjorde en potentiel risiko ?
Den "sorte blok" blev af politiet skubbet op i den store demonstration - hvorfor hvis man ville undgå ballade ?

Der er 6000 betjente på vagt under topmødet, hvorfor lavede man ikke en massiv "politiindpakning" af den "Sorte blok" ?

Hvorfor gik der ½ time fra balladen foregik til man masseanholdt 4-500 mennesker ?

Tror politiet at "sort blok" står stille og venter på at blive arresteret eller løber de og lader de undrende Hare krishna tilhængere, Attac folk, 2 personer udklædt som en ko, pensionister, en gruppe ældre kvinder ?

Viet

Da de andre Aser blev utilfredse med Odin's styre
pressede de ham til at ofre sig selv til: Livet's træ -
og han ofrede sig og blev ét med træet -

der som bekendt forvandler CO2 til
O og C.

magthaverne som nu har fat i alle os andre skal altså nu
presses til at gøre langt - langt mere for klodens liv-
presses til at følge Odin's eksempel - for de miljøaftaler der nu
rumler på konferencen i København - rækker slet, slet ikke !

Så længe man frygter 2 lovbrydere mere end sine lovgivere forbliver man et får.

Inger Sundsvald

Jeg synes at den tillid politikerne har haft til politiets vurderingsevne i forbindelse med at spotte ”lømlerne” er noget overvurderet. Man anholder ca. 1000 personer, udsætter dem for ydmygende og helbredsnedbrydende behandling, og står tilbage med et par stykker som kan tiltales.

Belastningen af retssystemet er til at overse, men mon ikke sundhedssystemet kommer til at punge ud – hvis man nu skal se det i et økonomisk perspektiv? Erhvervslivet får sikkert også lov til at yde deres del, når folk ikke kan møde på arbejde på grund af samfundspåført sygdom.

Hvad er det dog for et samfund vi efterhånden har fået? Noget med gyngerne og karrusellerne, hvor man sætter til på gyngerne og bruger resten på karrusellen?

På længere sigt er der jo - trods alt - langt mere lys i vente.

Mikkel Kaels

Som nu pensioneret strisser kan jeg godt grine lidt af den borgerlige hellighed, du argumenterer for.

Klap lige lidt med klaphatten, der giver luft til hjernen.

Hvis man fisker med det store net, og fanger næsten 1000 demonstranter, hvoraf måske promiller har foretaget sig noget ulovligt, og når man foretager "præventive" samtaler med borgere, så er der een ting springer i øjnene - intimidering.

Når det så efterfølgende viser sig, at "genierne" på politigården, ikke har taget højde for de logistiske problemer, (hvilket altid er det der går i kludder)
som f.eks. hvordan man transporterer 1000 mennesker væk fra en demonstration i det indre København, så skal man ikke bakke op om det.

I andre tilfælde har genierne udtænkt planer hvor man har glemt at f.eks. politifolk der arbejder 12- 16 timer i døgnet også skal have mad.

Mikkel Kaels - bemærk man skal ikke bakke op om dårligt tilrettelagt og udførte opgaver!

Når man er anholdt - uanset om det er præventivt eller med en sigtelse, har politiet som anholdende myndighed A N S V A R E T !

Det ansvar medfører bl.a., at I N G E N skal sidde på jorden i temperaturer nær frysepunktet i timevis.

Det betyder at politiet dels skal sikre dem mod offentlighed, og sørge for deres fornødenheder herunder toilet besøg.

Det betyder, at man som anholdt I K K E er undergivet andre restriktioner, end de der er nødvendige af hensyn til øjemedet med anholdelsen - og det betyder f.eks. I K K E at man er tvunget til at sidde på jorden i vinterkulde i timevis.

Og som borger skal man ikke finde sig i det - det er mangel på respekt for andre mennesker.

Jeg synes at enhver der er blevet anholdt under de omstændigheder - de skal K L A G E over den behandling der er blevet dem tildelt.

Det er nemlig ledelsen af Københavns Politi,der har ansvaret - det er deres planlægning der har været elendig - og det skal placeres hos Johann Reimann!

Og deres eventuelle undskyldning med, at man ikke kunne forudse o.s.v., er ren løgn og latin - man skyndte sig jo netop at skaffe opbevaring til et stort antal mennesker.

Hvis man ikke er i stand til at behandle anholdte i overensstemmelse med reglerne, så bør man jo nok overveje hvor smart det er med såkaldte "præventive" anholdelser, overvejende af personer, der ikke har gjort noget - det burde måske overvejes hvor præventivt det er, også set i forhold til befolkningen, hvis tillid politiet for at løfte deres samfundsopgaver er fuldstændig afhængige af.

Håber at alle de, der er blevet uretmæssig tilbageholdt og sat i fængsel, vil klage. Hvis de alle klager vil det nok ligge retsystemmet ned for en tid. Så kan man håbe hvilke stupide og udemokratiske regler regeringen har lavet (igen, igen).

Hele Libertære Socialisters blok på 50-100 mennesker inklusive Motmakt og Syndikalistiska Ungdomsförbundet (SUF) blev anholdt i politiets knibtangsmanøvre, på trods af at der blev fremvist en demotilladelse fra gruppen. Vores kaffevogn (ladcykel) blev væltet og smadret af politiet ved stormløbet, men derudover kom ingen noget til udover at vi skulle sidde på asfalten i ulidelig mange timer. Samtidig kom der en smule presse på det bl.a. her: http://politiken.dk/indland/article858699.ece

Så vidt jeg ved er alle blevet løsladt i løbet af aftenen uden sigtelser, da LS-blokken selvfølgelig ikke var en del af NTAC-optoget fra Højbo Plads selv om demokaosset ved Christiansborg i starten forhindrede os i at nå derhen hvor vi gerne ville (CJAs System Change-blok) og vi blev løbet overende af en masse sortklædte som pludselig stormede frem da politiet lukkede Amagerbrogade af i begge ender. Disse demonstranter var ligeledes blandt nogle af de sidst ankomne til pladsen, hvorfor vi ærgerligvis kom til at gå ved siden af dem det meste af demonstrationen inden vi forsøgte at overhale en international gruppe trotskister for at slippe væk fra dem, dog forgæves.

Jeg blev personligt løsladt kl. 23:36 og sat af ved en S-togsstation, og personligt synes jeg ikke det var så slemt igen, led ikke nævneværdig overlast og forfrysninger udover lidt forventelige skuldersmerter. Stemningen blødte generelt op efter vi fik lov at få vores strips om på forsiden, men der forargede mig helt klart at en pige var nødt til at tisse i bukserne på asfalten fordi hun ikke kunne få lov at gå på toilet i starten. Først på grund af massivt pres gik panserne med til at lave toilethold så folk kunne komme ud på skift. Men i bussen var atmosfæren god og betjentene var flinkere end ude på gaden. Der blev delt sandwiches og vand ud hen mod slutningen af aftenen, og folk delte deres medbragte mad og snacks med hinanden og udvekslede erfaringer på tværs af landegrænser.

Min bus kom 'desværre' aldrig ind i klimaburene, så den oplevelse kan jeg ikke prale af. Jeg har dog hørt fra folk at de riotcops der er derinde skulle være pænt syge i hovedet og have banket en demonstrant der havde brækket sig inde i sin celle, hvorefter hele fængslet gik amok og begyndte at ruske i tremmerne i vrede, mens deres fingre blev slået på uden for gitteret af knipler. Til gengæld var det superfedt at naboen på gaden gad opsætte lysshow på den modsatte facade på vejen og spille musik, vise film og skrive slagord på muren ved hjælp af et tomt worddokument. Og fuck politiet for at få nok af det og hende kvinden der anviste dem hvor han boede, så de fik lukket for 'gadefesten' og efterladt os til stilheden.

Og til sidst: tusind tak til de aktivister der blev og råbte "let them go!" samt de der konfronterede politilinjerne i Valby for at komme hen til os i klimafængslet. Det varmede virkelig at høre i Radioavisen i bussen at folk var på vej for at vise solidaritet. Props til jer! <3

Her er endnu en personlig beretning fra en anden LS'er: http://indymedia.dk/articles/1589
Den er meget fyldig og detaljeret. Jeg kan nikke genkendende til stort set det hele.

Min mand og jeg nåede ikke frem til christiansbborg men ville slutte os til vores fedelige gruppe på Amagerbrogade.

Da vi så det store opbud af politi og vogne med videre, var vi klar over, at der ville være ballade.
vi vendte om - skulll ikke nyde noget.

Efterfølgende hørte og læste vi, at man havde ventet på nogle bagest i optoget, men det var da godt tidligt, at man lagde sig på lur på Amagerbrogade.

Claus Rasmussen

@Stig

Du kan kigge længere oppe i tråden, hvor jeg summerer på, hvad "aktivisterne" egenligt fik gjort for klimaet. Eller hvad de ikke fik gjort ved at overdøve alle de rigtige demonstranter.

Tråden her ser mest ud til at handle om hvem der blev kold i røven af at sidde på asfalten. Og om at politiet er onde. Og at vi lever i en fasciststat. Og at det er DFs skyld. Og regeringens selvfølgelig.

Men klimaet ? Eller den del af demonstrationen, der trods politiet/fascisterne/DF/osv. fik afholdt en fuldstændig fredelig, sjov og folkelig demonstration på 100.000 mennesker, men som måtte se sig fuldstændigt overskygget af en flok opmærksomhedskrævende gymnasiepupper og Hellerup dengser ?

Næ, nej. Fuck klimaet ! Det her handler om mig, mig, mig og min kolde røv.

Dorte Sørensen

Claus Rasmussen
Man kan da godt sige at resultaterne af landets politiske klima bliver debatteret
Håber at OVK kan se at de gik for langt, da de vedtog Lømmelpakken, så den bliver ophævet efter Nytår. Det er håbløst at alle nu kan anholdes forebyggende. Tænk hvis vælgerne også bliver anholdt forebyggende ved næste Folketings valgdag.

Ok! Det viser sig, at der har været nogle logistiske problemer. De er nu lokaliseret og der er blevet ændret i forskrifterne. Etaten er nu klar en opskalering af hele indsatsen. Næste gang formoder etaten, at man kan fylde vores nationalstadion. Det hele er jo bare en leg. Lidt knippelsuppe, og derefter sidder vi i futtog, og så er der fest i parken. Forhørslokalerne kan passende etableres i de lækre omklædningslokaler under Parken. Smil til fotografen...

Claus Rasmussen

...og så vil jeg da - som borgerlig - komme med en uforbeholden ros til Information for som stort set det eneste internetmedie, at fastholde fokus på klimaet og de fredelige demonstranter.

Hvad har Klimaguantanamo ude i Valby andet at gøre med end det politiske klima ...

Ifølge den danske presse udtaler SF at man synes politiets fremfærd mod demonstranterne er tip top i orden.

Hvorfor er det lige, at jeg ikke er overrasket?

Nej det er squ inaverende. SF gør jo nu hvad de kan for at overgå DF. Måske vare det ikke længe inden de to "folkepartier" smelter sammen.

SF er ved at tabe respekten for både folket og demokratiet. Tror kun det holder en begrænset tid.

Tommy Karstensen

Fredelige demonstrationer er mere end velkomne.
Alle skal kunne sige deres mening.
Voldelige ballademagere skal hen hvor peberet gror.
Danmark kan ikke leve med, at vi ikke kan håndtere en konference som den der kører nu. Når bølgerne går højt, sker der fejl, ikke kun på een side.
Derfor denne opfordring: Hvis ikke du kan leve med risikoen for at sidde på jorden, så bliv hjemme.

@ Tommy,
Gælder det også andre demokratiske rettigheder, som hvis uskyldige skal stemme. Er det så også rimeligt at man skal sidde på asfalten og komme til at tisse i bukserne. Spørg bare hvor er vi henne?

@Bill

Du mener de har læst dette:
Det bruges mest til fodboldskampe og var en af de stadions der blev brug ved VM i fodbold 1962, hvor det blev brugt til åbningskampen, kvartfinalen, semifinalen, kampen om tredjepladsen og finalen. Det var stedet hvor Chiles landshold havde sin vigtigste sejr nogensiden nemlig 1-0 sejren over Jugoslavien i kampen om tredjepladsen den 16. juni 1962.

Under kuppet mod Salvador Allendes regering 11. september 1973 blev Estadio Chile brugt af militæret som koncentrationslejr. I tiden efter kuppet blev 40.000 fanger tilbageholdt her, hvoraf mindst 5.000 mennesker blev henrettet, heriblandt den kendte musiker Victor Jara. Græsplænen blev brugt til fængsel, mens omklædningsrum og andre rum blev brugt til torturcentre.

http://da.wikipedia.org/wiki/Estadio_Nacional_de_Chile

Jimmi Thøgersen

SF er ved at tabe respekten for både folket og demokratiet. Tror kun det holder en begrænset tid.

Undertegnede har længe haft sådan ca. 0 potentielle partier at stemme på til næste folketingsvalg. SF undergraver deres egen troværdighed dag for dag, så Enhedslisten efterhånden synes at være eneste (om end urealistiske) valg.

Tilstanden bliver blot værre og værre for hver dag.

Inger Sundsvald

Man kan jo overveje det "urealistiske"?

Jimmi Thøgersen:

."SF undergraver deres egen troværdighed dag for dag, så Enhedslisten efterhånden synes at være eneste (om end urealistiske) valg."

Der er jo efterhånden kun kosmetiske forskelle på det danske og det socialistiske folkeparti, så derfor er Thøgersens analyse helt rigtig, bortset fra et jeg ikke helt forstår, hvad der menes med at Enhedslisten skulle være et "urealistisk valg".

Enhedslisten og Det Radikale Venstre er de to eneste tilbageværende anstændige partier i dansk politik.

Jimmi Thøgersen

Inger Sundsvald/Per Thomsen:

Man kan jo overveje det “urealistiske”?

Det kan man nemlig. Og det er dét undertegnede gør for tiden. I øvrigt er "efterhånden" noget af en eufemisme i min kommentar, da jeg vist også nævnte samme i forbindelse med Brorson-demonstrationerne.

så derfor er Thøgersens analyse helt rigtig, bortset fra et jeg ikke helt forstår, hvad der menes med at Enhedslisten skulle være et “urealistisk valg”.

Og jeg tænkte nok, at kommentaren skulle få reaktioner...

Der er nu ikke megen analyse over det - mere en konstatering uden at nævne den halvt år lange "analyse", der har ledt frem til den. Hvad angår det urealistiske, er det noget ligegyldigt fnidder med finanspolitik m.m., som ikke hører under en tråd som denne. :-)

Hvad angår denne tråd - og især hvad angår anslag af publikumstal - kommer det til stadighed bag på mig, hvor dårlige journalister og bestemt ikke mindst politietat er til at bedømme menneskemængder.

Naturligvis foreligger der ikke nogen "beviser" for mine - eller deres - påstande, men når politiet lægger ud med at anslå 25000-35000 er der mange ting jeg har undret mig over vedr. deres overblik, der ligesom falder på plads.

50000 er i mine øjne også pænt under. Informations tal er det nærmeste jeg har set fra medierne, selv om jeg snarere vil sige 80-100.000.

Jeg gjorde i sin tid en sport ud af at gætte publikumstal ved begivenheder, hvor tallet reelt kunne fastslås bagefter (ud fra f.eks. billetsalg). Er efterhånden også blevet nogenlunde skarp til det.

Og der var vel ca. 80.000, da vi gik gennem hele menneskemængden tilbage mod Røde Mellemvej i starten af afslutningstalerne - det var koldt at gå uden den medbragte hættetrøje, som åbenbart er nok til at blive arresteret i dagens DK. Ca. halvdelen var samlet ved selve scenen.

Da vi allerede havde set MANGE forlade mængden og se "hjemadgående" ud før dette tidspunkt (og så var der jo henved 1000, der ikke måtte deltage for storebror ;-P) ender jeg hvor jeg gør.

Lang snak om meget lidt. 80-100.000.

Næste gang anholder politiet dem allesammen,
så kan de sidde og bide i græsset, ude i Parken.

Iflg. Politiken har politiet chikaneret pressen, og
forhindret fotografer i, at dokumentere "festlighederne".

For mig at se, er politiets engagement kammet over, og de fremstår, som VKO´s forlængede arm.

Har politiet mistet respekten for borgerne?
Det er sgu´os der betaler jeres løn. Skam jer!

Det er en farce, det er en skandale, det er en total mangel på forståelse for almindelig mennesker.
Vores rettigheder bliver sat på prøve og alle med et lidt fornuftigt sind, bliver kaldt stupide og modstandere intet mindre end håber på de bliver "anholdt".
En af mine venner fortalte at han blokerede en på sin messenger, da denne var politimand og havde givet udtryk for at han glædede sig til at slå på nogle autonome. <--- Det er et kæmpe demokratisk problem, og jeg håber at denne ryger som vej, som den tåbelige politikvinde der for nogen tid siden, blev fyret for at have skrevet racistiske indlæg på sin blog... om mountainbike cykling?
Vi lever i et forunderligt land, og lad os da håbe at folk indser, at vi ikke kan leve med, at statsmagten prøver at udfordre vores demokratisk sikrede rettigheder, det er en farce, en skandale og det total mangel på forståelse for almindelige menneskers rettigheder - føj!

Grundlovens sigte er at beskytte borgerne mod statens magtmisbrug. Folketinget (dvs især 'VKO) vedtager love, der går stik imod Grundlovens ånd og sigte. Den enkelte borgers kritiseres af højrefløjen for at tvivle på statens institutioner. Har de liberale ikke glemt noget fra deres historie? Det er tværtimod en pligt at kritisere alt hvad staten og dens instutioner foretager sig!

Bemærk: ovenstående indlæg er skrevet ud fra et kristen moralskt og et ægte liberalistiskt standpunkt. Men det er måske venstrefløj idag? En stat hvis ansatte til at varetage voldsmonopolet ignorerer menneskelig lidelse totalt, som vi så ved demoen 12.12, er umoralsk og ukristen!

@Ole Thofte

" Har de liberale ikke glemt noget fra deres historie? "

--------------

Næh ! De liberale har ikke glemt noget fra deres historiske værdigrundlag - for ude i den virkelige verden har de alligevel aldrig taget deres egne erklæringer alvorligt.

@Tommy Karstensen

"Fredelige demonstrationer er mere end velkomne.
Alle skal kunne sige deres mening.
Voldelige ballademagere skal hen hvor peberet gror.
Danmark kan ikke leve med, at vi ikke kan håndtere en konference som den der kører nu. Når bølgerne går højt, sker der fejl, ikke kun på een side.
Derfor denne opfordring: Hvis ikke du kan leve med risikoen for at sidde på jorden, så bliv hjemme."

-----------

Øh! DET burde da i stedet ses i forhold til at sagen her ( Klodens fremtid ) jo kan blive mere og mere alvorlig. Om nødvendigt ville direkte drab på nogle tusinde politifolk sagtens kunne være forsvarligt.

Og da historien jo - som bekendt - altid skrives af sejrherrerne, tager jeg evt. modforholdsregler mod denne - særdeles roligt.

At politifolkene - af helbredsgrunde - bør undlade at arbejde for en sag der finder det nødvendigt:

At slå Kloden ihjel.

At politifolkene - også af egne helbredsgrunde - bør undlade at kæmpe for en sag der åbenbart finder det nødvendigt:

At slå Jorden ihjel.

Eller med andre ord:

Det er en opfordring til klimaaktivisterne om at handle endnu mere Ødipalt - end nogle af dem p.t. gør.

Altså en opfordring til at udfordre statens ( Det vil bag kulisserne jo sige: Den internationale Monopolkapitals ) p.t. retsmonopol på: Al udøvelse af enhver Ødipal adfærd.

Sider