Læsetid: 5 min.

Det ubevidste fravalg

Mennesker med autisme og lignende personligheder skal ikke ses som en byrde, men de skal tværtimod anerkendes på arbejdsmarkedet; ses som mennesker med særlige evner, der via målrettet støtte kan bidrage aktivt og positivt til samfundet
Personer med handicap, eller rettere personer med potentielt særlige kompetencer, hvad enten de er fysiske eller psykiske, behøver ikke være forhindret i aktiv deltagelse på arbejdsmarkedet. Tilbuddet om passiv offentlig forsørgelse skal ikke være automatreaktionen, mener Thorkil Sonne og Poul-Erik Pedersen.

Personer med handicap, eller rettere personer med potentielt særlige kompetencer, hvad enten de er fysiske eller psykiske, behøver ikke være forhindret i aktiv deltagelse på arbejdsmarkedet. Tilbuddet om passiv offentlig forsørgelse skal ikke være automatreaktionen, mener Thorkil Sonne og Poul-Erik Pedersen.

29. december 2009

Vidensamfundets ressourcer er mennesker. Med et arbejdsmarked, hvor vi igen efter finanskrisen vil opleve arbejdskraftmangel, har vi som samfund ikke råd til at overse nogen kompetencer. Derfor skal personer med potentielt særlige kompetencer i spil på arbejdsmarked og ikke i blindhed placeres i passiv, offentlig forsørgelse. Situationen i dag er desværre sådan, at man uden bevidsthed omkring den enkeltes evner placerer personen forkert i beskæftigelsessystemet. Alt for ofte fravælges muligheden for, at personen kan få et aktivt og selvforsørgende arbejdsliv, ubevidst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu