Læsetid: 1 min.

V: Søvndal ignorerer de økonomiske udfordringer

Med sit angreb forsøger Villy Søvndal at bortlede opmærksomheden fra SF's manglende svar på, hvordan fremtidens velfærd skal betales, siger Venstres politiske ordfører
5. december 2009

Det er en ren afledningsmanøvre, når Villy Søvndal (SF) angriber Lars Løkke Rasmussens samfundsmålsætninger for at være uden værdier.

Det siger Venstres politiske ordfører Peter Christensen.

»Jeg er overhovedet ikke overrasket over, at Villy Søvndal prøver at løbe langt væk fra overhovedet at forholde sig til Venstres målsætninger og de store økonomiske udfordringer, som det danske velfærdssamfund står over for,« siger han.

Han mener, at Venstre er åben omkring, hvad de udfordringer betyder.

»Hvis vi skal kunne opretholde hele det veludbyggede velfærdssamfund, som Danmark har, så er vi også nødt til at tjene nogle penge. Men det er jo en dagsorden, SF og Villy Søvndal for alt i verden prøver at undgå at blive fedtet ind i«.

Peter Christensen erkender, at Danmark er gået tilbage i velstandsniveau i forhold til andre lande.

»Men så meget desto vigtigere er det, at Søvndal forholder sig til, hvad vi gør ved det. Han vil hellere snakke om, hvad vi skal bruge alle vores penge til. Men hele den diskussion kan vi jo tage, når vi har tjent pengene«.

SF slingrer i værdipolitik

Venstres politiske ordfører afviser blankt, at regeringen skulle være blevet mere famlende i værdidebatten under Lars Løkke Rasmussen:

»Når det gælder reel værdipolitik, så er vore meldinger stadig fuldstændigt klare og entydige. Noget andet ser vi ved SF.«

Han henviser til udlændingepolitikken og kursen over for kriminelle, hvor SF på den ene side er kommet med hårdere meldinger - men på den anden side »gang på gang« har stemt imod VK-regeringens forslag.

»Jeg tror ikke, at jeg i nyere tid har mødt en politiker, hvor der er større misklang mellem det, man ønsker at signalere, og den stemmeafgivning, der rent faktisk foregår, som jeg har mødt hos Villy Søvndal,« siger Peter Christensen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Heinrich R. Jørgensen

Det er flabet og ubegavet, at V beskylder andre for at ignorere økonomiske udfordringer, når de - med rette - selv beskyldes for økonomisk uansvarlighed.

Hvad med, at V rettede deres opmærksomhed, på den kritik der er blevet ytrer af f.eks. nationalbankdirektør Nils Bernstein? Skal Peter Christensen ikke også svine ham til, ligesom en rigsrevisor har fået en røffel, fordi han synes det var uansvarligt at forære en mia kroner bort?

Søvndal ignorerer de økonomiske udfordringer

Men er det ikke lige nøjagtigt det venstre selv har gjort. arbejdsløsheden er oppe på 180.000, og med nuværende sociale stramninger, rammer problemet de fattige hårdere end de sidste ca. 20 år.

Også venstre's latterlige fornægtelse at ville lave en fattigdomsgrænse, med begrundelsen i at fattigdom ikke er et spørgsmål om penge.

Det er sådan noget der medfører, at ellemannerne, enten hades eller elskes. der er ligesom ingen mellemting.

"Peter Christensen erkender, at Danmark er gået tilbage i velstandsniveau i forhold til andre lande."

Og det er jo så akilleshælen ved VKOs konsekvente politik med snævre forlig: når vi nu kan konstatere at den førte politik siden 2001 har kørt Danmark på røven, så kan man ikke kaste skylden på nogle indrømmelser man har givet oppositionen i forhandlinger, men må tage det fulde ansvar.

Tillykke med arven fra Fogh, kære Løkke!

PS: og til socialdemokraterne: hvis I havde ført en anstændig politik, og holdt jer til partiets principper, istedet for at stemme ja til mange af de klamme ting VKO er kommet med, så havde I stået tæt på magten idag, - nu er I hverken fugl eller fisk, og kun SF har endnu lidt ære i behold ... selv V gider ikke at forholde sig til jer!

Per Holm Knudsen

Peter Christensen er vel et rigtigt godt bud på Venstres svar på Martin Henriksen (DF) om hvem man kan sige, at i Danmark har vi det demokratiske princip, at enhver myndig person kan vælges til Folketinget. Det kræver ikke nogen klogskab, viden eller erfaring, og både Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti og Peter Christensen fra Venstre er lærerige eksempler på dette gode demokratiske princip. Peter Christensen & Martin Henriksen er så afgjort ikke de skarpeste knive i Folketingets skuffe, og på den måde er de med til at afspejle bredden af kløgt i Folketinget.

mener også V tager fejl.
Søvndal ignorerer ikke de økonomiske udfordringer, han forstår dem ikke.
I en globaliseret verden er venstrefløjens automatsvar "sæt skatten op" ikke længere en brugbar løsning.