Læsetid: 3 min.

Fornuftigt forslag om ekstra uddannelse

Regeringens lovforslag om kompetence-udvidende forløb for nyuddannede akademikere er overraskende fornuftigt
6. januar 2010

Lige inden jul fremsatte regeringen et lovforslag om særlige kompetenceudvidende forløb for nyuddannede akademikere (L 94). Afsættet for lovforslaget er den økonomiske krise, der har gjort det vanskeligt for visse grupper af nyuddannede at få job. Regeringen har derfor - med afsæt i viden om hvilke kandidater, der i 2009 har ventet længst på job - udarbejdet en liste over, hvilke kandidatuddannelser der er særligt sårbare i økonomiske krisetider. Det er kommende kandidater fra disse udsatte uddannelsesområder, der, såfremt loven træder i kraft, vil være omfattet af ordningen. Listen berører 62 procent af de nyuddannede kandidater. Disse særlige forløb skal skræddersys af uddannelsesinstitutionerne selv og sammensættes af enkeltfag på SU-godkendte heltidsstudier. Et fuldtidsforløb forestilles at vare cirka et halvt år, hvilket svarer til 30 ECTS point (European Credit Transfer and Accumulation System).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer