Læsetid: 2 min.

Gratis heroin klar til danske narkomaner

De svageste narkomaner kan nu få lægeordineret og statsbetalt heroin efter politisk debat om emnet i årevis. Odense og København bliver de to første byer
18. januar 2010

De svageste danske narkomaner får nu gratis heroin af staten. De første stofmisbrugere kan fra midten af februar få den statsbetalte, lægeordinerede heroin i Odense og København.

Det sker efter årelange diskussioner, hvor eksperter og politikere har diskuteret fordele og ulemper.

Til marts følger de københavnske omegnskommuner efter, og til sommer får narkomaner i Esbjerg også muligheden. I alt vil cirka 230 narkomaner på sigt være omfattet af ordningen.

»Det har været 15 år undervejs, og der har været meget for og imod. Det er der stadig, men jeg tror, at vi får nogle brugere, som stopper med at begå vold og kriminalitet, så der i sidste ende er god samfundsøkonomi i det,« siger Birthe Vorsum, der er leder af Rusmiddelcenter Odense.

Loven blev vedtaget i 2008, og der er afsat omkring 70 millioner kroner årligt til ordningen. Afdelingslæge i Sundhedsstyrelsen Helle Petersen kalder det »forventeligt«, at det har taget noget tid for kommunerne at komme i gang.

»Det er også det, vi har set i udlandet, når der skal findes lokaler og skaffes personale på et område, hvor det ikke er nemt at rekruttere læger og sygeplejersker,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu