Baggrund
Læsetid: 2 min.

Hårde høringer i vente for Connie Hedegaard og Co

Europa-Parlamentet har før vist, at de ikke bare 'udsteder' nye kommissærer med et gummistempel. Derfor kan høringerne af den nye EU-Kommission blive en sand gyser
Connie Hedegaard bliver i Bruxelles nævnt som en af de kommissærer, der kan se frem til tre hårde timer i selskab med EU-parlamentarikerne, når de fredagt skal krydsforhøre hende fredag op til hendes forventede udnævnelse som klima-kommissær.

Connie Hedegaard bliver i Bruxelles nævnt som en af de kommissærer, der kan se frem til tre hårde timer i selskab med EU-parlamentarikerne, når de fredagt skal krydsforhøre hende fredag op til hendes forventede udnævnelse som klima-kommissær.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Indland
11. januar 2010

Sandhedens timer er kommet for Connie Hedegaard og de andre kommende EU-kommissærer.

Over de næste ni dage skal de 25 nye kommissærer samt EU's udenrigschef, Catherine Ashton, én efter én stille op til en tre timers lang høring i Europa-Parlamentet.

Herefter er det op til de folkevalgte EU-politikere at vende tommelfingeren op eller nedad for det nye kommissærhold.

Netop Catherine Ashton lægger ud med høringsrækken i dag til formiddag i Bruxelles, mens Connie Hedegaard, der er udset til at være ny klimakommissær, skal i ilden på fredag. Og kommissærerne skal være forberedte på lidt af hvert inden mødet med parlamentarikerne.

I det særlige magtforhold mellem de forskellige EU-institutioner er høringerne og godkendelsen af den nye kommission en oplagt chance for at markere sig for parlamentet. Derfor kan kommissærerne se frem til at blive udspurgt om alt fra personlige forhold til tekniske detaljer om det politiske område, som de er udset til at få ansvaret for.

»Parlamentet vil med glæde tage en skalp,« vurderer Hugo Brady, politisk analytiker ved tænketanken European Centre of Reform, over for Reuters.

Analytikeren udpeger også to kommissærkandidater, der er særligt i farezonen for at blive afvist af parlamentet. Det gælder kandidaterne fra de to nyeste EU-lande, Rumænien og Bulgarien, der er udset til at være henholdsvis landbrugskommissær og kommissær for international bistand.

Især bulgarske Rumiana Jeleva har i ugerne op til høringerne været i skudlinjen i europæiske medier med beskyldninger om, at hendes mand har haft forbindelse til den russiske mafia.

Samtidig har Jeleva også som bulgarsk udenrigsminister været medansvarlig for de bulgarske problemer med at få dæmmet op for korruption og holde styr på de millionudbetalinger fra EU's pengekasser, som ikke er blevet kanaliseret retvist til de oprindelige projekter.

Connie får modstand

Men også danske Connie Hedegaard bliver i Bruxelles nævnt som en af de kommissærer, der kan se frem til tre hårde timer i selskab med EU-parlamentarikerne.

Det mislykkede klimatopmøde har givet dybe ridser lakken hos Hedegaard, der også undervejs mødte hård kritik mod hendes person fra udviklingslandene. Derfor vil Hedegaards høring langt fra blive så pæn og gnidningsløs, som de fleste forventede, da hun blev udpeget til posten som EU's første klimakommissær i slutningen af november.

At høringerne i parlamentet langt fra er en formsag, kan italieneren Rocco Buttiglione skrive under på. Buttiglione, som er troende katolik, blev i 2004 væltet som ny justitskommissær af parlamentet efter at have udtalt under høringen i parlamentet, at »homoseksualitet er moralsk forkert«.

Efterfølgende blev også Letlands kommissærkandidat skiftet ud på grund af anklager om korruption.

Hvis alt går efter planen for de nye kommissærer og EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, så skal parlamentet sige god for den nye kommission ved en afstemning den 26. januar. Men bliver det nødvendigt at udskifte én eller flere kandidater efter høringerne, vil afstemningen blive udskudt.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Biologist Against Former Climate Conf. Host Incompetent Connie Hedegaard As EU Commissioner - Watch YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=-E373OKWzB0

"The Danish Government has only recommended Connie Hedegaard as new EU Climate Commissioner. I believe the EU Parliament, in January 2010, would be wise to confirm a climate action candidate instead." Contact Boegh: Cell Phone: (+45) 2615 6200; E-mail: 2phillipsmail@gmail.com
After watchung this trailer you may want to watch the entire Interviews - if so go to:
"Part 1 and Part 2): Biologist Boegh interviews Ph.D Kaare Fog on Bjorn Lomborg´s Many Climate Errors", & also:
"Part 1, Part 2 and Part 3): Ph.D Kaare Fog Interviews Phillip Boegh, Copenhagen University, Research-Coordinator".
A critical view on the climate crisis
- in opposition to the Copenhagen summit host, the right-wing government in Denmark.
Presentation of climate issues by Phillip Boegh of the Copenhagen summit :
Key-phrases:
"The financial and climate crises are linked due to Power-Shopping."
"A sustainable use of all natural resources is essential for the well-being of all living creatures (including human welfare)", "The way forward is BOTH long range profitable technology AND respect for resources (including biodiversity)". We would like to step forward in clear opposition to the governmental strategy:
The Global Deal. Our mission is to point out that right-wing Denmark, influenced by the extreme
nationalist party, is a weak negotiating partner and initiative taker on climate issues.
Therefore we recommend visionary countries to take lead instead: Norway, Brazil or even China.
In the Global Deal 'vision', the rich countries retain their growth philosophy and actions, when they buy quotas from the developing countries to avoid cutting down resource consumption.
In our philosophy this is of minor importance.
The major part is that each and every country should aim at being a pioneer country, creating momentum by Show-How, and through this even gain profit-process "Know-How".
Show-How implies a clear-cut reduction of emissions in each country through a reduction in exploited resources. Contrary to the right-wing Power-Shopping or voluntary reductions, we suggest deliberate and obligatory distortion of the market, giving preferential treatment to
clean production and life-style, and equally higher costs for the polluters. The coming EU Climate Commissioner, Connie Hedegaard, has spelled out the idea, but never acted upon it herself. In practice, she presented an increased consumption - sweet life - energy-usage; she
voted actively in favor of more (resource) consumption in order to get out of the economic crisis. Her Global Power-Shopping leads to a continuous waste of resources including reduction of biodiversity (and also extinction of money-valuable species in an appeal to money-souls). In
Copenhagen, Denmark only Shows-Off ten year-old technology, while Denmark could have been the
present day Show-How country up to the Climate Conference 2009. Know-How provides money for all. However, quota-money, without a clear address, brings little change, while money given to alternative production provides long lasting reductions. For example, this gave Denmark an advantage in the windmill industry ten years ago, but lack of research support in recent years has passed this initiative onto the Chinese wind-turbine industry. Most of the money to help the developing countries could fund research in these countries to provide alternative solutions to compensate the damage done by the rich countries. Know-How is the resource in many western countries, yet the government cut 130 positions at Copenhagen University.
More about Kaare Fog´s ongoing work is available at his site:
http://www.lomborg-errors.dk
Kaare Fog (in Denmark well-known frog researcher; frogs being an important parameter indicator for environmental change), and Phillip Boegh (Copenhagen University, Research-Coordinator working with species directories in EU).
YouTube Video Producers: Troels-Peter Schmidt (+45 5088 0628, Copenhagen Norrebro TV, n-tv.dk = http://www.n-tv.dk/ ),
Paul Englar (Producer, for TVgaderummet.info
= http://www.tvgaderummet.info/ ),
TVmarineret.dk = http://www.tvmarineret.dk/ )