Nyhed
Læsetid: 2 min.

Kjærsgaard: Islam må ikke brede sig

Jesper Langballe (DF) beklager ordlyden, men ikke indholdet i sin kritik af muslimer - og Pia Kjærsgaard slår fast, at islam ikke 'skal vinde fremme i Danmark under nogen omstændigheder'. Statsministeren afviser at forholde sig til sit støttepartis holdninger til islam
Indland
27. januar 2010
Jesper Langballe (DF) beklager ordlyden,  men ikke indholdet i sin kritik af muslimer  - og Pia Kjærsgaard slår fast, at islam ikke  'skal vinde fremme i Danmark under nogen omstændigheder'. Statsministeren afviser  at forholde sig til sit støttepartis holdninger  til islam

Jesper Langballe (DF) beklager nu sine skriverier om muslimske mænd, der myrder og voldtager deres døtre og niecer, for at være »uheldigt og kluntet« formuleret. Men han står stadig ved indholdet af sine udtalelser.

»Der er ikke tvivl om, at det er formen, der har fået det hele til at gå op i limningen. Substansen er der ikke noget i vejen med,« sagde han efter DF's gruppemøde i går og tilføjede, at »hvis islamiseringen får lov at køre uhæmmet i Danmark, så er der da en risiko for, at vi om nogle år får indført sharia«.

Ved hans side foran DF's gruppeværelse på Christiansborg bakkede hans formand, Pia Kjærsgaard, ham op.

»Han står inde for indholdet, og det er også det, jeg gør. Jeg siger, at der er problem i forhold til æresdrab. Det må vi da konstatere,« sagde hun.

Kjærsgaard erklærede i et interview i Information i sidste uge, at hun har »sværere og sværere ved at skelne mellem islam og islamismen«, og i går ville hun ikke afvise, at Dansk Folkeparti er et antimuslimsk parti.

»Vi synes, at islam er en religion, som i den grad griber ind i menneskers hverdag. Derfor mener vi bestemt ikke, at islam er noget, der skal vinde fremme i Danmark under nogen omstændigheder«.

Anderledes end Asmaa

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tog i går på sit pressemøde kraftigt afstand fra Langballes udtalelser, som han betegnede som »dumme og generaliserende«.

»Udsagn, der bidrager til at polarisere, som generaliserer, som pisker had op, er ikke udtalelser, jeg vil stille mig bag. Det er udtalelser, jeg vil tage afstand fra,« sagde han.

Men selv om statsministeren slog fast, at der er »brug for alle« i Danmark, ville han at tage stilling til Dansk Folkepartis mere generelle kritiske holdning til islam.

»Hvis der er spørgsmål omkring DF's interne debatter, så må de rettes til DF. Jeg foretrækker, at alle står på mål for egne holdninger,« sagde han.

En helt anden indstilling havde regeringspartiet under valgkampen i 2007, da daværende beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) krævede, at S-formand Helle Thorning-Schmidt skulle stå til regnskab for, hvad folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamids (Enh.) holdning til bl.a. religionens forhold til grundloven var.

Hos Socialdemokraterne erklærer politisk ordfører Henrik Sass-Larsen sig »fuldstændigt rutineret i dobbelte standarder fra regeringens side«.

»Men det, vi interesserer os mest for, er, at hvis man virkelig har et støtteparti med de holdninger til mennesker, der er muslimer, så må det være vanskeligt at få den anden del af udlændingepolitikken til at fungere, nemlig integrationspolitikken«, siger han.

'Dybt racistiske'

Henrik Sass Larsen opfordrer statsministeren til at stille i Folketingssalen til spørgetid »meget snart«.

»Så kunne vi få lejlighed til at tage denne her type drøftelser med regeringen. Det ville klæde ham,« siger han.

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt Nielsen kalder statsministeren for »vattet«.

»Selvfølgelig må statsministeren forholde sig til, at hans støtteparti ikke endog meget skarpt har taget afstand fra Langballes udtalelser. De er jo dybt racistiske,« siger hun.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

martin sørensen

Det er faktisk underholdende at høre på DF. Jo det eneste chokerende der er ved DF det er at intet kan længere chokere, Det er lidt som at sætte en god olsen banden film på DVDen,

At lytte til DF´s musilm debat jo vi har hørt det hele før, det er lige så sikkert som at olsen har en plan efter han kommer ud fra fængslet,

Landsbytosserier i lange baner!

Chris David Bonde Henriksen

Pia Kjærsgaards facon med .- på samme tid - at distancere sig fra 'uheldige' formuleringer fra egne rækker og udtrykke sin foragt for mennesker af anden herkomst end hende selv er afstumpet ud over alle grænser. Fru Kjærsgaard ved fuldt ud, at vælgerne er mere dumme end onde. Så hun er tryg.

Zeerak Waseem

Interessant... I løbet af få år kan sharia lovgivningen overtage den århundrede gamle tradition for demokrati.
DF har åbenbart ikke særligt stor tiltro til den danske befolkning, og dennes kærlighed til demokrati.

Det mest sørgelige ved dette er vel at der er en bred skare i den danske befolkning der vil tage dette for at være sandheden.

Niels østergård

Og alle pølsevognene i København er også næsten forsvundet på grund af islamiseringen.

@Niels Østergård
Er det den såkaldte snigislamisering man hører så meget om?

Zeerak Waseem siger:

Interessant… I løbet af få år kan sharia lovgivningen overtage den århundrede gamle tradition for demokrati.
den udtalelse er da ligeså 'skarp' som fætter Langballes, at sharia skulle overtage DK, det er jo til at grine helt til månen over, partier som er blevet valgt på demokratisk vis, burde at kunne eksluderes, hvis de ikke overholder de demokratiske spilleregler, som DF desværre ikke gør.

skulle ha været:
Zeerak Waseem siger:

Interessant… I løbet af få år kan sharia lovgivningen overtage den århundrede gamle tradition for demokrati.
------------------------------------
den udtalelse er da ligeså ‘skarp’ som fætter Langballes, at sharia skulle overtage DK, det er jo til at grine helt til månen over, partier som er blevet valgt på demokratisk vis, burde at kunne eksluderes, hvis de ikke overholder de demokratiske spilleregler, som DF desværre ikke gør.

Jørn Sonny Chabert

det er dog utroligt hvor lille en tiltro til det danske system et parti, med Dansk i deres navn, har til det danske system.

eks.:
et andet land bliver angrebet af nogle folk der har kapret nogle fly og vupti så skal vi indskrænke rettighederne for mennesker i vores land og det selvom der ikke havde været noget angreb på os.

Hvad betyder det? betyder det at vores system ikke er godt nok? havde de før nævnte flykapere ret i deres mening om vores system?

overnævnte parti har nu (og igennem længere tid )
travlt med at ændre en anden grund værdi for vores system, nemlig at folk har lov til at mene og tro hvad de vil, de bliver ikke mindre værd af den grund.

det kunne godt virke som om det er deres mening med alle de tiltag til stramninger og ændringer af rettigheder som er grundlæggende for vores samfund.

citat:»Vi synes, at islam er en religion, som i den grad griber ind i menneskers hverdag. Derfor mener vi bestemt ikke, at islam er noget, der skal vinde fremme i Danmark under nogen omstændigheder«

er det religions frihed ?

alt ovenfor skrevet er dybt subjektivt og kun noget jeg selv står inde for

"we have nothing to fear but fear itself"

Pia Kjærsgaard er naiv. I Københavns Folkeskoler er godt 40% af eleverne etniske med anden baggrund end dansk. Om 10-15 år har de stemmeret, og det betyder at hurtigt vil halvdelen af Københavns borgere være med etnisk baggrund, og de vil selvfølgelig stille krav.

Zeerak skriver jo at det er sørgeligt at mange vil tro på den påstand :)

Niels Østergaard, - er du ironisk eller alvorlig?

Christian Olesen

Ja Pia og jeg ber til "guderne", at Dansk Folkeparti ikke heller vil brede sig, det er rigeligt at der er så mange der har brug for heksejagt for at klare tilværelsen.

Niklas Monrad

Peter Gross ..

Og hvilke krave er det du forestiller dig at de borgere med [anden] etnisk baggrund [end dansk] vi begynde at stille om 10-15 år?

Niels østergård

Pia Qu,
Jeg er både ironisk og alvorlig.
Der er langt færre pølsevogne i Kbh nu end der var for nogle år siden. At påstå at det skyldes islamiseringen er selvfølgelig noget vås, da der i mine øjne absolut ikke finder nogen islamisering sted.
Jeg var i Brugsen i går og de solgte da stadig de sunde danske svin (altså dem på 4 ben) og tror bestemt ikke engang at de var halal-slagtede.