Læsetid: 1 min.

Ministeriet lækkede Irak-mission til TV 2

Det var en ansat i Forsvarsministeriet, der i 2007 tippede TV2 om, at danske jægersoldater skulle på hemmelig mission i Irak. Forsvarsminister afviser
28. januar 2010

Det var Forsvarsministeriet selv, der lækkede nyheden til TV 2 om jægersoldaters tophemmelige mission i Irak i 2007. Det siger en erfaren TV2-reporter til politiken.dk.

Meldingen kommer fra TV 2's egen politiske analytiker Kaare R. Skou i sagen, der de seneste dage har bølget frem og tilbage på Christiansborg.

På spørgsmålet om, hvorvidt lækken kom fra Forsvarsministeriet siger TV 2's erfarne medarbejder:

»Ja, det gjorde den.«

Kaare R. Skou har tidligere omtalt sagen i sin bog Land at lede fra 2008, hvor han når frem til samme konklusion.

Han siger dog, at han ikke vil sætte navn på den pågældende medarbejder i Forsvarsministeriet, der stod bag den ifølge forsvaret livsfarlige lækage.

Kaare R. Skous udtalelse kommer frem få timer efter, at forsvarsminister Søren Gade selv har afvist, at oplysningen blev lækket fra Forsvarsministeriet.

I et brev til partierne bag forsvarsforliget kalder Søren Gade det for »underbyggede påstande«, når journalisten og filminstruktøren Christoffer Guldbrandsen hævder, at hans spindoktor, Jakob Winther, lækkede oplysningerne om, at Jægerkorpset skulle til Irak.

»Hverken i 2007 eller senere har Forsvarsministeriet haft grundlag for at iværksætte en undersøgelse af, hvordan Jyllands-Posten og TV2 er kommet i besiddelse af oplysningerne. Indtil videre har jeg intet hørt, der ændrer på dette,« skriver forsvarsministeren.

Forsvaret mente dengang, at de danske soldaters liv kom i fare, da oplysningerne om udsendelsen af flere soldater til Irak slap ud i medierne, fordi fjenden havde mulighed for at forberede sig på deres ankomst.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu