Læsetid: 4 min.

Den politisk ukorrekte forsker har trange kår

Mænds højere IQ, den naturlige opvarmning af kloden og behovet for at begrænse befolkningstilvæksten - den politisk ukorrekte forskning har trange kår; forskerne bliver enten mobbet eller fyret
11. januar 2010

Der er ikke plads til mange kontroversielle standpunkter blandt forskere på de danske universiteter.

I efteråret havde en klimaforsker på Københavns Universitet værs'go' at fjerne et 10 år gammelt notat, der udtrykte tvivl om det menneskeskabte aspekt af drivhuseffekten, fra sin hjemmeside. Det afstedkom en markant kritik af prodekan Katherine Richardson, som af flere forskere blev beskyldt for at politisere - selv argumenterede hun for, at notatet indeholdt for mange fejl.

Men den sag er langt fra enestående i danske forskningskredse. Her råder den politiske korrekthed i så høj grad, at flere forskere har oplevet at blive mobbet for deres videnskabelige arbejde, hvis deres konklusioner ikke harmonerer med det billede, som universitetsledelsernes ønsker at sende ud.

Bl.a. har såkaldte klimaskeptikere fra KU oplevet at blive udsat for en hetz fra kolleger, når de har stillet spørgsmålstegn ved, om den globale opvarmning udelukkende er menneskeskabt.

Og dokumenterede påstande om, at mænd gennemsnitligt har en højere IQ end kvinder førte ifølge forhenværende psykologiprofessor, Helmuth Nyborg, til en heksejagt på ham.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Kjeldgaard

Peter Harder glemmer at fortælle at han sad i UVVU og var primus-motor i at gennemtrumfe "frifindelsen" af Helmuth Nyborg. I realiteten slap Nyborg pga. teknikaliteter, som skyldes at daværende rektor Sidenius egenhændigt undsagde sit eget Praksisudvalg og tillod at Nyborg fortsat kunne nægte at udlevere dokumentation for de påstande han førte frem i dagspressen.

På samme tidspunkt sad Peter Harder i Forskningspolitisk Udvalg under Videnskabernes Selskab og arbejdede med et debatoplæg om ytringsfrihed på universiteterne. Og... lad os sige det på den måde... det var *meget* belejligt for Harder at få et nyt eksempel på "heksejagt". Sådan kan det være så nyttigt med flere forskellige kasketter.

Efter Nyborgssagen blev UVVUs kommisorium i stilhed ændret, bl.a. efter en altødelæggende kritik fra juraprofessor Ellen-Margrethe Basse. Landsdommer Povl Lodberg, som var formand for UVVU under Nyborgssagen sagde efterfølgende op eller blev fyret.

Med andre ord var Nyborg ikke blevet frikendt hvis sagen skulle gå om i dag.

Claes Pedersen

I folkeskolen var jeg for Atomkraft og som den gang anso jeg Atom kraft vare, so farligt som nogle ville gore det til.

Men i dag er ganske enkelt modstander af Atom kraft ud fra helt andre orsager.

1. Hvilken lande skal have lov til have atom kraft da man mig bekendt fremstille atom bomber.

2. Der vil vare en lang rakke sikkerheds krav og en lukkethed om hvad der foregor po et Atomkraft vark.

3. Den vedvarende energi som sol vand og vind er meget mere demokratisk da folk letter kan indvenstere deres penge i den vedvarende energi.

4. Der vil vare langt flere arbejds pladser for mennesker ved fremstilling af den vedvarende energi og der vil ikke kun vare plads til hojt udddanede mennesker som po et Atomkraft vark.

Global opvarmning.

So finder jeg selv sol teorien interesant og benagter den po ingen mode, om at solen i perioder udover mere energi varme end i andre perioder.

Men det andre ikke po det faktum at der vil blive mangel po olie og forsil brandstof inde for en orrakke med den okonomiske vakst i verden og flere mennesker po jorden. So ud fra den betrakning er den nuvarende debat om global opvarmning nok positiv, da den tros alt har skabt en global bevisthed om miljo problemer i verden, og af den orsag kan fo regeringer rundt om i verden med po at fremme udbredelsen af vedvarende energi.

Eugenik eller race hygiegen er jeg stark modstander af dog ikke begransning af hvor mange born mennesker har ret til fo.

Pt er jeg po Philippinerne og tros den mannglende politisk styring her i landet er det tydeligt/klart at den lidelse som lider under her i landet har en del af orsagen i en for stor befolknings tilvakst po grund af de religioses mostand imod brugen af pravention og abort.

Claes Pedersen Caloocan Metro Manila

Claes Pedersen

Kina er et af de fo lande der nedbragt deres antal af fattige med op imod 300 millioner og hvor antallet jo ifolge FN egne er omkring 960 millioner i verden tros en molsatning om at fo bragt antallet af fattige ned i verden.

Denne debat er ganske enkelt ikke politisk korrekt at fore i Danmark nor vi taler om hjalpe fattige lande. Det er ganske enkelt grotest at vi i vesten ikke vil tage dette problem op, og fattige lande kan endnu engang ikke udvikle et politisk system der stand til lose de problemer hvis deres befolknign sulter og foraldrene ikke har rod til born born skole gang og hver dag er kamp for at fo mad po bordret.

Claes Pedersen