Nyhed
Læsetid: 2 min.

Venstre vil ikke stå til ansvar for DF

Venstre vil ikke bedømmes på, hvad medlemmer fra DF siger eller gør, lyder det fra politisk ordfører Peter Christensen, efter DF'eren Kim Christiansen skrev en hånlig mail til en kvinde. Men der lød andre toner fra V under folketingsvalgkampen 2007, hvor Socialdemokraterne skulle stå til ansvar for at have brug for støtte fra Enhedslisten
Indland
28. januar 2010
Venstre vil ikke bedømmes på, hvad medlemmer fra DF siger eller gør, lyder det fra politisk ordfører Peter Christensen, efter DF'eren Kim Christiansen skrev en hånlig mail til en kvinde. Men der lød andre toner fra V under folketingsvalgkampen 2007, hvor Socialdemokraterne skulle stå til ansvar for at have brug for støtte fra Enhedslisten

I går kunne Information trykke en mail sendt fra Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen til en kvinde, der havde kontaktet ham med en klage over den nye forældrelov, fordi den har betydet, at hendes muslimske mand har samkvem med deres fælles barn mod hendes vilje.

I mailen svarer DF'eren kvinden, Anita Jakobsen, således: »Der er da ikke nogen ved deres fulde fem, der får et barn med en muslimsk mand ... Hvor dum har man lov at være?« Til Information sagde Kim Christiansen efterfølgende, at Anita Jakobsen »ligger, som hun har redt.«

Konfronteret med sagen mener Venstres politiske ordfører Peter Christensen dog ikke, at det er et problem for regeringen at have et støtteparti, hvis medlemmer udtrykker sig sådan over for en borger:

»Det var ikke et rimeligt svar, men der er en grund til, at Venstre og Dansk Folkeparti er to forskellige partier - vi mener ikke det samme, og derfor skal Venstre heller ikke bedømmes på, hvad en fra Dansk Folkeparti siger i en mail. Venstre skal måles på Venstres holdninger,« siger han.

Politisk ordfører Henriette Kjær (K) har ingen kommentarer til mailen.

Undskyld

Få timer efter Informations offentliggjorde artiklen, var Kim Christiansen ude og undskylde for mailen på trods af, at han i artiklen sagde, at han ville svare Anita Jakobsen på samme måde i morgen, hvis han fik mailen der.

»Efter en samtale med Kristian Thulesen Dahl blev jeg mere og mere klar over, at jeg havde fornærmet et menneske, der troede, at jeg kunne hjælpe hende. Det er uheldigt og kluntet - for ikke at sige en kæmpe brøler fra min side,« siger han i dag og fortsætter:

»Nu har jeg lært, at man ikke skal skrive hovsa-mails til borgere, når man har travlt - men at man skal gøre det, når man har mere tid.«

- Fortryder du kun ordvalget, eller har du også ændret mening i forholdet til indholdet af mailen?

»Jeg vil stadig påpege forældreansvaret i lignende henvendelser, men jeg kan ikke forholde mig til personlige forhold, når jeg ikke kender til dem. Mere kan jeg ikke sige til det - men jeg er utroligt ked af det.«

Ny indstilling

Den undskyldning hæfter Peter Christensen sig ved:

»Jeg kan konstatere, at partiledelsen i DF selv har syntes, det var for meget - og det er jeg glad for. Men ligegyldigt hvad, skal vores samarbejde med DF kun bedømmes på, hvad vi får gennemført sammen.«

- Men er det ikke klart, at man kæder DF's holdninger sammen med jeres, når det er jeres støtteparti?

»Nej, for vi har aldrig lagt stemmer til noget, vi ikke syntes, var en god idé. Det er dét vælgerne skal forholde sig til, når de vælger parti,« forklarer han.

Indstillingen i Venstre var dog en noget anden tilbage i folketingsvalgkampen 2007, hvor Claus Hjort Frederiksen (V) mente, at det var et problem for Socialdemokraterne og Helle Thorning-Schmidt, at partiet skulle have Enhedslistens støtte for at kunne danne regering, fordi Enhedslistens folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid blandt andet ikke ville give hånd til mænd.

Det har dog ikke været muligt at få en kommentar om den sag fra hverken Finansminister Claus Hjort Frederiksen eller Peter Christensen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg savner en kollektiv undsigelse fra Lars og Lene, hvor de uden forbehold tager afstand fra de afskyelige holdninger der stortrives i Dansk Folkeparti. Jeg kommer nok til at savne i evigheder. Claus Hjort (ham forbryderen fra beskæftigelsesministeriet) har jo godgjort at der er åndeligt fællesskab mellem Venstre og DF, og det er så åbenbart ham der har bukserne på i Venstre,
Der er sgu ingen af jer (OVK) der er stuerene.

Det er egentligt meget enkelt: Hvis Venstre ikke vil stå til ansvar for DFs udgydelser så afbryder de bare samarbejdet og laver en ny regering eller udskriver valg, længere er den ikke.

Thorsten Lind

Der er regler, og så er der untagelser.
Dvs. regeringen udstikker reglerne f.eks via det moralske fyrtårn "Hjorten".
For regeringen selv gælder der andre regler, eller rettere sagt ingen regler.
Kan det være så svært, at forstå?

Selvagtelse kan jeg ikke finde her....nå....videre.

."Venstre vil ikke stå til ansvar for DF"

Når Venstre gennem ni år har anvednt Dansk Folkeparti som støtteparti og har praktiseret blokpolitik ved hjælp af den yderste højrefløjs stemmer har Venstre naturligvis ansvaret for at Dansk Folkeparti har fået lov at definere den danske udlændingepolitik.

Der hviler et tungt ansvar på Venstre, som Peter Christensen og andre ikke kan løbe fra.

Der forestår et stort oprydningsarbjede, når og hvis den sunde fornuft atter kommer til at spille en rolle i dansk politik.

Dorte Sørensen

Viser udtalelserne fra Langballe og nu også Kim Christiansens mail osv. ikke, at Nyrup Rasmussen havde ret i ,at DF ikke er stuerene ,da han i en Folketingsdebat efter et DFs landsmøde, hvor der var fremlagt forslag om at udvise hele familier, hvis en i familien havde foretaget en kriminel handling.

Slettet Bruger

Stakkels df vælgere. Hvor skal de nu gå hen med alle disse undskyldninger og politiske korrekthed?

Jeg kan kun være enige med Claus Høyer. Det er simpelthen utroligt hvor langt ned politikerne kan synke for at beholde magten.

Venstre vil ikke stå til ansvar for DF ... Venstre vil ikke stå til ansvar for noget som helst.

Det gælder blot om at holde fast i taburetterne, mens skattelettelserne tikker lige ned i lommerne hos de af V&K's kernevælgere der tjener over 500.000 kr. i årligt...

Dem er der 363.000 af i Danmark... altså personer i indkomst gruppen > 500.000 kr.

Hjælp, hvor er den fjerde statsmagt?

pst...i lommen på regeringen

For et par år siden kaldte jeg Anders Fogh Rasmussen for en kæmpe illusionist ... det er jeg parat til at gentage.

Verden vil bedrages…