Læsetid: 1 min.

VK giver penge til hjemløse- herberger

Private hjælpeorganisationer kan nu søge ekstra statspenge til at give vinterramte hjemløse husly, så de ikke dør af kulde. Indenrigs- og socialministeren har mødt kritik for at overse de hjemløse. 'Bedre sent end aldrig,' siger hun nu
12. januar 2010

»Ingen hjemløse skal fryse ihjel på gaderne,« siger indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V).

Hun har derfor oprettet en ny pulje, som private nødhjælpsorganisationer kan søge penge fra til at købe soveposer, liggeunderlag og tæpper til overnatning for hjemløse.

Ministeren har ikke på forhånd sat loft over støttebeløbet for puljen, som organisationerne vil kunne søge fra straks. Men organisationerne får bevilget støtten måned for måned frem til april, siger ministeren.

»Sagsbehandlingen vil ske inden for en uge,« siger hun.

Også herberger, som giver husly til udlændinge, som opholder sig illegalt i Danmark, kan få del i puljen. De er ellers til daglig udelukket fra at få del i den almindelige støtte til herberger for hjemløse.

»Regeringens politik er ikke ændret, men ingen skal fryse ihjel,« siger Karen Ellemann.

Også i Odense, Århus og Aalborg er der nødherberger på vej som følge af privat initiativ til at redde hjemløse fra vinterkulden. I Aalborg lægger baptistkirken, Bephalkirken, lokaler til. I Århus og Odense afventer netværket endnu et ja fra møder i menighedsråd, oplyser en af initiativtagerne, Marlene Windsmark. I København fik omkring 30 hjemløse ly i baptisternes Kristuskirken, der har overtaget hvervet fra Blågård Skole. Også i Allehelgens Kirke på Amager kan hjemløse komme inden døre.

Ministeren medgiver, at støtten kommer sent i vinterkulden, der allerede før nytår tog livet af to hjemløse i Jylland, bl.a. i Horsens hvor nattefrosten nåede ned på minus 19 grader før jul.

»Ideelt set havde vi sat det i værk noget før. Men vi handler, fordi vi nu har konstateret, at herbergerne er overbelastede. Og det er jo aldrig for sent, for vinteren kan jo fortsætte længere endnu,« siger Karen Ellemann.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu