Læsetid: 2 min.

EU-domme strider igen mod danske udlændingeregler

To nye EU-domme slår fast, at folk uden for EU, som bliver skilt fra en EU-borger, kan blive boende i landet, selv om de ikke kan forsørge sig selv. Kravet er fælles børn i skolealderen. DF kalder dommen politisk og opfordrer regeringen til at sige fra over for EU-domstolen
26. februar 2010

EU-Domstolen har i to nye afgørelser slået fast, at borgere uden for EU ved skilsmisse fra en EU-borger har ret til at blive i EU- også selv om de ikke kan forsørge sig selv. Kravet er, at de fraskilte har fælles børn, der går i skole i EU-landet. De to sager, som begge blev afgjort tirsdag, er blevet indbragt af en britisk appeldomstol.

Den danske regering har afgivet indlæg til domstolen, fordi de mener, at tredjelandes borgere skal være selvforsørgende, hvis de skal have ophold i EU.

Ifølge lektor i EU-ret Peter Starup på Syddansk Universitet er der ikke noget nyt i, at børn af EU-borgere ved skilsmisse har ret til at færdiggøre deres skolegang, samt at begge forældre - EU-borgere eller ej - har ret til ophold - også selv om de ikke kan forsørge sig selv. Det slog EF-Domstolen fast i 1989 og 2003, og siden er det blevet skrevet ind EU's opholdsdirektiv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu