Læsetid: 1 min.

Gade slipper for storm af spørgsmål

Folketinget tager sjælden regel i brug og forhindrer oppositionen i et større angreb på forsvarsminister Søren Gade
Folketinget tager sjælden regel i brug og forhindrer oppositionen i et større angreb på forsvarsminister Søren Gade
Indland
3. februar 2010

Politikere fra oppositionen får ikke mulighed for at stille opfølgende spørgsmål, når forsvarsminister Søren Gade (V) senere onsdag skal svare Folketinget på spørgsmål om de lækkede oplysninger om udsendelse af jægersoldater.

Det skriver eb.dk.

Enhedslisten og SF har hver stillet Søren Gade to spørgsmål om, hvordan oplysninger om en hemmelig mission for jægersoldater i Irak blev lækket til TV2.

Men ifølge eb.dk har Folketingets præsidium valgt at gøre brug af en sjælden regel, så der ikke bliver mulighed for at stille uddybende ikke-annoncerede spørgsmål til ministeren for andre end den, der har stillet spørgsmålet.

Begrundelsen af, at Folketinget har mange spørgsmål på dagsordenen.

Det er derfor kun Enhedslistens Frank Aaen og SF's Holger K. Nielsen, der kan stille spørgsmål til Gade.

Holger K. Nielsen tror dog ikke, at det er VKO-flertallet i præsidiet, der ønsker at skåne Gade for kritiske spørgsmål.

- Jeg tror ikke, det har noget med Søren Gade at gøre, siger Holger K. Nielsen, der dog ønsker en forklaring fra Folketingets formand, Thor Pedersen (V).

- Det er Thor, der har besluttet det. Det skal vi have en diskussion om i præsidiet, men jeg ville ikke have anbefalet det. Jeg har aldrig oplevet det før, og mener at man skal være meget forsigtig med det, siger Holger K. Nielsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Den store "damage control" maskine er gået i gang. Kaare R. Skou er blevet sendt til eftersidning, oppositionen fratages den basale spørgeret på et tvivlsomt grundlag. Det får dog ikke ligefrem Søren Gade til at se mindre skyldig ud, snarere tværtimod.

John Damm Sørensen

Drømmer jeg, eller er jeg vågen - er dette Italien?

"The illusion of freedom will continue as long as it's profitable to continue the illusion. At the point where the illusion becomes too expensive to maintain, they will just take down the scenery, they will pull back the curtains, they will move the tables and chairs out of the way, and you will see the brick wall at the back of the theatre."

Indsæt selv "rets-stat" ovenfor. Fascinerende hvordan en mindre krise kan afsløre en flig af livet "backstage"...

Endnu et eksempel på VK's demokratiforstålse! Gad vide hvornår det går op for VK's vælgerne. Nå ja, de er jo lige blevet købt ved en uretferdig skattereform, dsv. omfordeling,

"Holger K. Nielsen tror dog ikke, at det er VKO-flertallet i præsidiet, der ønsker at skåne Gade for kritiske spørgsmål."
I Guder .. "Holger og konen" ..
Man kan sgu godt forstå hun skred .

Lykke Johansen

Thor Pedersen (V) misbruger stillingen som Folketingets formand ved ikke at forholde sig upartisk, som jobbet kræver, men ved åbenlyst at føre V-politik for at redde Gades r..!
VIRKELIG KLAMT og PINLIGT!

Må jeg foreslå oppositionen at genfremsætte kritikken i næste uge, så der kan stilles yderligere og uddybende spørgsmål

- Og Holger K. Nielsen!
Man tror det er løgn, at han ikke genkender en "rævekage", når den bliver "bagt" lige for næsen af ham. Hvad er det lige, der er sket med hans dømmekraft og politiske kritiske sans?
Jeg græmmes!

Jesper Jørgensen

velkommen til København . en forstad til Palermo!

peter fonnesbech

Ny undersøgelse.

Hvad er mange spørgsmål ?

Regeringen inklusive Thor Petersen udgør en ren foræring til oppositionen.

Men hvor bliver den af.

Eller mangler de bare en god spindoktor .

Jeg melder mig gerne frivilligt.

Heinrich R. Jørgensen

Peter Fonnesbech:
"Eller mangler de bare en god spindoktor"

De mangler visioner, gennemslagskraft og gode spindoktorer. Det er tåkrummende pinligt, at oppositionen nu på niende år fejler totalt på samtlige hylder.

Man ved når ens magthaverne er på glatis...

Det er når de sender politiet ud om natten for at slå på pigebørn som sidder på gaden. Når de slår på udenlandske delegationer og præster og anholder 1000 mennesker som skal sidde bagbundne ved siden af deres børn - helt uden grund. Når statsministeren giver ekstra statsstøtte til de private for-profit sygehuse og besværter rigsrevisionen. Når justitsministeren lyver fordi han kanppest kan huske hvordan det er at være voksen og ansvarlig. Når han mener politiet tager fejl i hans sag, men i andre sager kan borgere "bare klage". Når bent bendtsen ligger i ske med erhvervslivets ældste mænd. Når militæret, forsvarer rigets sikkerhed, ved at fabrikere historie efter historie. Når efterretningsvæsenent aflytter alle uden lovhjemmel. Og når krigsforbryderne sender ud af landet til embeder hvor de kan begår endnu flere krigsforbrydelser. Når regimet gerne vil vælge en ny befolkning. Når de bare skal "tvinge vores politik igennem overfor befolkningen" citat slut.

Og når de kriminelle magthavere dækker over hinanden.

Det nuværende regime er så dårligt at man skulle tro det var oppositionen som havde valgt dem.

Desværre skal Danmark betale ministerpension til de tossehoveder. Hvad er taksten idag? o. 800.000 kr. hver år resten af livet? Vistnok noget i den stil.

Søren Gade

Det er vel ikke så underligt at flere (som regl de klogeste), ikke bare sådan lige stoler på demokratiet her i landet, der helt velkendt er begrænset diktatorisk.

Efter min mening, er du absolut pinlig, og al din modstand, giver grund til fornyet grund til eftertanke, om din egen skyld i den manglene afklaring.

Mvh

VKO er på vej ud i mørket ved næste valg, med mindre rød stue, og især de radikale bliver ved med at dumme sig.

Det virker da ikke, som om oppositionen har brug for en spindoktor.
Den funktion bliver da fuldt ud varetaget af regeringen og dens støtter ;-)

Erik Karlsen:

"Det virker da ikke, som om oppositionen har brug for en spindoktor.
Den funktion bliver da fuldt ud varetaget af regeringen og dens støtter ;-)"

Det er rigtigt nok. Men oppositionen mangler en frisk spejderdreng til at lede den over gaden, for den er tilsyneladende fuldstændig blind over for at gribe mulighederne når de er der.

I er sgu' nogle svin...længere er den ikke.

Liske, hvem er "I"?

I er flertal, og på samme tid fåtal.

Svin, er en betegnelse for en adfærdsmåde, hvor man overtræder enhver grad for anstændig opførsel. Man trækker i dette tilfælde en hel nation ned på et niveau hvor man til i opgivelse råber : ØF !

Som en sidenote :

Thor, du sidder på et kontor der er bygget til anstændighed. Der er mennekser der har svedt for at din røv kan sidde så fint, men dit hoved klæder ikke omgivelserne. Vi taler ikke proportioner i Da Vinci terminologi - hans besættelse af samme - men indhold.

Søren Kristensen

"Det er derfor kun Enhedslistens Frank Aaen og SF’s Holger K. Nielsen, der kan stille spørgsmål til Gade."

Der er trods alt bedre end hvis det kun var V, O eller K der kunne stille spørgsmål.

Dorte Sørensen

Jeg vil takke Information for denne oplysning. Det undre mig bare meget at denne brug af en særordning ikke er blevet omtalt af DR og TV2 og så endda i disse ytringsfrihedstider.