Læsetid: 1 min.

Kamp om pladserne i Venstres gruppe

Ministerrokaden er ikke blot en ny begyndelse for regeringen. Alle posterne er også i spil i Venstres folketingsgruppe
Ministerrokaden er ikke blot en ny begyndelse for regeringen. Alle posterne er også i spil i Venstres folketingsgruppe
Indland
25. februar 2010

Den første brik i puslespillet om magten i Venstres folketingsgruppe er nu faldet på plads. Folketingsgruppen har enstemmigt valgt klima- og energiordfører Lars Chr. Lilleholt til at indtræde i gruppebestyrelsen.

Gruppebestyrelsen fik en ledig plads tirsdag, da finansordfører Tina Nedergaard blev udnævnt til undervisningsminister og dermed udtrådte af bestyrelsen.

Tina Nedergaards plads/pladser er dog ikke de eneste, som skal besættes. Ministerrokaden sender tidligere udviklingsminister Ulla Tørnæs, tidligere fødevareminister Eva Kjer Hansen og tidligere videnskabsminister Helge Sander tilbage i de meniges rækker.

Til gengæld har udviklingsminister Søren Pind efterladt et hul på posten som udenrigsordfører, ligesom forsvarsminister Gitte Lillelund Bech har sagt farvel til posten som formand for Folketingets Udenrigspolitiske Nævn.

Den nye gruppeformand, tidligere skatteminister Kristian Jensen, har dog bedt alle folketingsgruppens medlemmer om at ansøge om ordførerposterne. Og alle poster i er spil, har han understreget.

I den kommende weekend skal Kristian Jensen derfor lægge et puslespil, som både tilgodeser de tidligere ministre, de unge, fremadstormende folketingsmedlemmer - som i denne omgang gik glip af ministerposter - og den ældre generation.

Netop den ældre generation har tidligere, under den daværende gruppeformand, den nuværende transportminister Hans Christian Schmidt, udgjort en magtfaktor, der i visse tilfælde endda turde sætte sig op mod statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her