Læsetid: 3 min.

Kan Apple redde avisen?

Hvis kunderne er klar til at betale for digitalt indhold, er den nye iPad en gave til avisbranchen. Men spørgsmålet er, om det kommende medieforlig giver de danske aviser incitament til at udvikle indhold til e-læsere
Hvis kunderne er klar til at betale for digitalt indhold, er den nye iPad en gave til avisbranchen. Men spørgsmålet er, om det kommende medieforlig giver de danske aviser incitament til at udvikle indhold til e-læsere
22. februar 2010

Midt i en aviskrise dukkede iPad'en pludselig op. Nogle kalder den avisernes redning. Andre ser Apples hybrid mellem tablet-computer og e-reader som en projektionsflade for desperate udgivere, der drømmer om en let løsning på alle problemerne.

»Det bliver måske ikke en stor revolution, men jeg tror, det bliver en lille revolution,« siger Mercedes Bunz, britiske The Guardians medieteknologi-skribent.

Alt tyder da også på, at aviserne satser hårdt på iPad'en, der blev præsenteret af Applechef Steve Jobs den 27. januar i år. New York Times har allerede udviklet en avis- model til den delikate gadget, mens flere mediehuse er på vej, blandt andre Condé Nast, der står bag blade som The New Yorker og Vanity Fair. Og herhjemme arbejder både Berlingske Tidende og Politiken på at udvikle en iPad-avis.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Patrick Mc Laughlin

Hvis den nye ipad fungere kunne aviserne sikkert tjene styrtende på 'abonnements køb' hvor man binder sig til et abonnement i en periode og så får ipaden billigere, jeg ville i hvert fald være meget interesseret!

Lige præcis iPad er et teknisk underdimensineret misk mask som ingen har brug for.

Apple er langt bagefter virkeligheden. Fremtiden er klart Googles nye styresystem Android, der breder som var det Big Bang .

Læs mere på nettet

Nu kan det godt være det bare er mig - Men er det ikke lidt pinligt når man ikke engang kan stave til sin egen uddanelses navn og så på forsiden?

Stig, nu har Apple de seneste år været i positiv udvikling, så hvad mener du helt præcist med at avisen skulle redde Apple, og fra hvad?

I den brance er afstanden fra succes til falit lig med det seneste produkts succes. Og iPad'en ligner ikke nogen succes. Og hvorfor skulle aviserne vælge et lukket system, som er kontrolleret af Apple?

Hvordan kan du vurdere om det er en succes inden produktet er kommet på markedet? Har du en insiderviden vi andre ikke besidder, eller er der tale om en tidsmaskine?
I USA er landets største avis med på ideen, så aviserne må åbenbart kunne se en vis fordel i iPaden.

"I den brance er afstanden fra succes til falit lig med det seneste produkts succes."
Jeg må erklære mig dybt uenig. Jeg tvivler stærkt på at apple må erklære sig falit, selv hvis, de ikke sælger én eneste iPad.