Læsetid: 1 min.

Nye ministre på næsten alle pladser

Lars Løkke Rasmussen møblerer fuldstændig om i regeringen. Kun fem ministre beholder deres poster. To af Venstres absolutte topfolk forsvinder fra regeringen
Indland
23. februar 2010

Statsminister Lars Løkke Rasmussen rokerer fuldstændig rundt i sin regering, bekræfter Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Kun fire ministre beholder deres post i rokaden, der også indebærer et uventet exit til to af Venstres absolutte topfolk. Det er Søren Gade og Kristian Jensen, der ikke længere er en del af regeringen.

Den konservative leder Lene Espersen er ny udenrigsminister, hvor hun afløser partifællen Per Stig Møller, der skal være ny kulturminister.

Rokaden betyder også et farvel til Ulla Tørnæs, Eva Kjær Hansen, Jakob Axel Nielsen og Carina Christensen, mens danskerne skal vænne sig til andre hidtil ukendte navne på ministerholder.

Charlotte Sahl-Madsen, der kommer fra en stilling som direktør i Danfoss Universe, er ny videnskabsminister, mens Venstre-manden Henrik Høegh forfremmes fra menigt folketingsmedlem til ny fødevareminister. Den konservative regionrådspolitiker Benedikte Kiær bliver ny socialminister.

Ny på ministerholdet er også Søren Pind (V), der skal være udviklingsminister, mens tidligere miljøminister Hans Christian Schmidt får et overraskende ministercomeback som transportminister.

Venstres Tine Nedergaard skal være undervisningsminister.

Ud over statsminister Lars Løkke Rasmussen bevarer integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, finansminister Claus Hjort Frederiksen, beskæftigelsesminister Inger Støjberg, samt klimaminister Lykke Friis deres poster. Friis får dog tilføjet ligestilling til sit resort fra Inger Støjberg.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

,.. husk at nu skal vi glemme alt om jægersagen, lækken fra 2007 og hvorvidt en(anden) minister kørte fra en ulykke. De der er 'nye' er clean og så kan VKO fortsætte, og lade som om lugten i bageriet er blevet bedre af den grund. Det ville være mere passende med et valg.

Hvis det fortsætter på den måde - at flytte ministerene til et andet ressort i stedet for at løse problemerne - får statsministeren nok travlt det næste stykke tid.

Tom Christensen

Ja Ba Da Ba Du!

Det kan kun gå galt med dette hold, så jeg vælger at se det med meget positive øjne.

Jeg glæder mig til at se dem dumme sig igen og igen. At der kommer flere skandaler fra de konservative kan næsten ikke undgås, for det er de verdensmestre i.

Lene som udenrigsminister? De andre landes udenrigsministre vil koncentrere sig om hendes kavalergang og ikke høre hvad hun siger når hun åbner munden. Så det må være et klogt valg af Lars Løkke.

Tiden til valget går hurtigt og her vil de borgerlige få et nederlag der vil smerte dem i meget lang tid. Så tak til Lars og Lene. Fremtiden ser nu bedre ud for Danmark når næste valg er overstået. De Røde kan kun gå fem.

Så Ja Ba Da Ba Du!

Det er mig en gåde at Birthe Rønn Hornbech og Claus Hjort Frederiksen, to ministre der er betændte i samme klasse som Søren Gade får lov at blive. Man må gå ud fra at det er et slags "der er ikke noget at komme efter"-signal.

Mona Blenstrup

At Henrik Halm i Hovedet sættes til at vogte fødevaresikkerhed og håndtere tilsætningsstoffer i sutteflasker er det samme som hvis man sætter en ræv til at vogte gæs.

han vil i højere grad en den kære Eva fra fødevareministeriet sætte kikkerten for sit blinde øjen. Intet ondt på times det fallitbo som dansk landbrug er,og ingen grus i maskinen over for sstorkampitalens pengestrøm væk fra danske skattekasser.

Torben Laurberg

LYKKE FRIIS, medlem af Trilateral Commission og klimaminister, bør gøre rede for den løgnagtige klimarapport fra IPCC, der var 'biblen' ved COP15 i Købenshavn. USA's Senator Jim Inhofe har netop omdelt sin såkaldte 'Climategate Report' under EPW høringerne. Hele 7 af de bærende begrundelser i IPCC's Nobelpris-belønnede (sic!) rapport fra 2007 har vist sig at være ren opspind, hvorfor Inhofe nu agter at føre retssag mod United Nation's betalte IPCC-svindlere og ditto politikere fra bla. EPA.